x

עמוד 18 מתוך 23 ראשוןראשון ... 81617181920 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 171 עד 180 מתוך 225

נושא: זרקור: אידיבי פיתוח י / אידיבי אחזקות ד

זו הוצאה לפועל של מה שדווח כבר בתחילת החודש

הסטטוס-קוו החדש באחזקות - דרישת מחזיקי האגחים - תשלום לאגחים מ"כסף חדש" שיוזרם מקורות חיצונים ואי הסכמה להשתמש בקופת המזומנים הקיימת -

מתוך כלכליסט:
    נציגות בעלי האג"ח הגישו למנהלי אי.די.בי אחזקות שלוש דרישות מרכזיות: הגעה לפתרון כולל לגבי חובות החברה כלפי בעלי האג"ח, יצירת ודאות לכך שתשלום ריבית של 65 מיליון שקל לבעלי אג"ח ד', שאמור להתבצע בחודש הבא, ישולם מתוך כסף חדש שיוזרם לחברה ולא מתוך 160 מיליון השקלים שנמצאים כעת בקופה (כפי שהוסכם לאחרונה בין הצדדים לגבי תשלום הקרן של אג"ח ב' בהיקף 36 מיליון שקל), וכן שכל סכום שיזרים המשקיע אדוראדו אלשטיין לחברת גנדן הפרטית (החברה האם של אי.די.בי אחזקות) יועבר במלואו לקופתה של אי.די.בי אחזקות.

לא התקבלו אינדיקציות כי הבנקים המלווים של גנדן יסכימו להעברת הכספים לאי.די.בי.

במילים אחרות - הבנקים ינסו לאכוף הקטנת חוב בגנדן לפני שיתירו הזרמות מהותיות - לבנקים יש צורך באיזון עדין בין שמירה על אחזקות בחיים מחד והקטנת הפסדים על ההלוואות בגנדן.

הפתרון לכך לא מסובך - המשך הנפקת זכויות עפ"י הצורך - משפ' דנקנר (לא דרך גנדן) , מנור ואדלשטיין יזרימו כסף, גנדן ליבנת ואחרים ידוללו

ל- rema, אני חושב שזו טעות כל מכתבתי האיום הללו.

לנוחי יש אינטרס להבריא את העסק כל עוד אף אחד לא יקח לו את החברה.

אם ילחצו חזק מדי את הבנקים - בכוחם לגרום לנזק בלתי הפיך.

בנק לאומי הוא המלווה העקרי לגנדן ובנק דיסקונט לטומהוק - החובות הללו מתחת למים (נכסים לא מכסים התחיבויות) וכך גם המצב בIDB אחזקות - בפירוק רק כמה בוטנים יתקבלו בידי הנושים.

הבנקים מלווים כספים בכל הפירמידה ולדעתי הגישה חייבת להיות פתרון כולל.

מן הסתם, בארבע עינים הבנקים שואלים שאלות כיצד נוחי מתכוון להחזיר להם את הכסף ומתי זה יקרה - כרגע החוב מתחת למים כך שפעולה אגרסיבית מדי יכולה להרוס לכולם - להערכתי זו הסיבה שהבנקים נזהרים.

אני חושב שההנהלה של החברות הללו צריכה להגיע להבנות שקטות מול הבנקים ומול הנושים של IDB אחזקות כיצד הם מתכוונים לפתור את הבעיה בקווים כלליים.

אני לא חושב שזה אינטרס של המחזיקים בIDB ללחוץ כי כל כסף שמצליחים להביא לראש הפירמידה ילך אך ורק לאחזקות - למעשה, אני חושב שחשוב שהבנקים יקבלו לכל הפחות ריבית שנתית על החוב עד שהמצב יסודר - לפי היקף החובות של גנדן מדובר בתשלום ריבית שנתי של עשרות מיליוני ש"ח.

ב- IDB, להערכתי, יש להשתמש בכסף בקופה על מנת לשלם ריביות לפני שמשלמים קרן.
    אני לא רואה הגיון מדוע החברה ממשיכה לשלם הנהלה וכלליות אבל לא תשלם את הקופונים.

ולכן, אם שום דבר לא יסתדר בגזרת IDB לאמצע 2013 יש לשלם לכל הפחות את הקופונים של ג ו- ה אם יש מזומן בקופה.

IDB לדעתי, חייבת לשדר: אנחנו פועלים למציאת פתרון כולל - הן לבנקים והן לאג"ח והן לנושים האחרים בכל המגדל החל בטומהוק וגנדן ועד דסק"ש ומטה. הקו צריך להיות: אנחנו עובדים על העניין. מנסים לגייס הון מבחוץ - כרגע משלמים הכל - באם נגיע למצב בו נדרש להסדר נמשיך לשלם הוצאות שוטפות כמו ריבית שנתית ונפעל לגבוש הסדר.

למעשה, אני מעריך שהמכתב הזה נועד להפעיל לחץ חרף הידיעה כי הוא לא יתקבל ויאפשר לחברה להפעיל לחץ על הבנקים בבקשה להמתין. השאלה המעניינת לדעתי היא לא חליפת המכתבים הפומבית אלא אילו הבנות נסגרות ב-4,6,8 עיניים מול כולם כולל הבנקים.

התשובה של אידיבי:
    "בתגובה לידיעות בתקשורת, לפיו נדרש כי החברה תתחייב שלא תבצע את התשלום הקרוב למחזיקי אגרות החוב (סדרה ד') של החברה, מתוך מקורותיה של החברה ונדרש כי התשלום הקרוב יבוצע רק כפוף להזרמת מלוא סכומו לחברה כהון ממקורות חיצוניים.
    החברה מבהירה כי בכוונתה לעמוד בהתחייבויותיה הפיננסיות כסדרן, לרבות ביחס לביצוע התשלום הקרוב."
    בתור מחזיק קצרות וארוכות אני מצפה מהנאמנים שישבו בשקט ויתנו לנוחי לעבוד, אגב מעניין אותי מי משלם לעורכי הדין של נציגות האג''ח?

אהלן,

יכול להיות שזה באמת אינטרס של כולם לתת לנוחי לשלם את התשלומים הקרובים של הריבית מקופת החברה ולתת לו את הזמן לנסות ולמצוא איך להזרים עוד כסף, אך קשה לי לראות את אחת מהסדרות "מוותרת" לסידרה אחרת ונותנת לה לקבל קופון כאשר לא יודעים מה יהיה בגורלה של החברה.
    זה הרי הכי "לצאת פראיירים".

נחיה ונראה.

לדעתי, יש כאן חוסר הוגנות מובנה - IDB הלכה לזכויות ובכסף שילמה קרן של האג"ח הקצרות - אמנם זה היה לפני הערת העסק חי - אבל בכל זאת, הקצרות קבלו קרן רק לפני כמה חודשים - אז עכשיו לעצור תשלומי ריבית לנושה אחר?

הנציגות ועו"ד חושבים שזה לתועלת האג"ח שהמכתב יפרוסם על מנת להקטין את התשלומים לבנקים.

לאדון rinmat, תראה, המצב מזכיר לי כל מיני זוגות שהחליטו להתגרש - לרב העו"ד של האישה מיליטנטי להחריד - ניתן להוציא ממנו את זה ואת זה ואת זה, בפועל לכאורה הוא משפר את מצב האישה במציאות יש הרבה מאוד גברים שמפסיקים לעבוד בצורה מסודרת, חוזרים לגור אצל אמם, פותחים עסק בשותפות המשפחה ולכאורה אין להם כסף לשלם לאישה - כך שעם החוזה שיש לה היא יכולה לנגב XXX.

רק כדוגמא, בגירושין של שף ידוע הוא כל כך נלחץ ע"י עו"ד של של האישה והחוזה היה כה רע כנגדו שהוא התפטר מהמסעדה בה עבד והלך לעבוד בעסק קטן - מן מסעדת פועלים, הוא ייצר לעסק הזה מזון שופרא דשופרא במחיר סביר - הבעלים של מסעדת הפועלים היה נותן לו תלוש שכר נמוך, היתר להשתמש באוטו של העסק מתי שהוא רוצה, אפשרות לישון בקומה מעל המסעדה בחינם. סופו של דבר חוזית לאישה יש יכולת להוציא הוצאה לפועל - בפועל אין לה מה לקחת מאותו בחור - שכרו שכר מינימום - ביהמ"ש לא יכול לאלץ אותו לעבוד בעבודה אחרת, מיטה לישון יש לו, עבודה יש לו ואפילו במקצוע, ארנונה, מים, חמשל, רכב, דלק, אוכל - יש לו. מבחינת גרושתו היא יצאה ניזוקה אף על פי שעו"ד ניסח את החוזה מאוד לטובתה ונתן לחוזה הזה מעמד של פס"ד.

גם כאן, כשהמצב כל כך גרוע כמו מקרה טומהוק, גנדן, אחזקות - אין שום אינטרס לשום צד לייצר נזקים - וזה יכול לקרות - לבנקים יכולת להרוס לכולם לרבות לעצמם.

כך שאני מקווה שהשכל הישר ינצח אבל אין ערובה שזה יקרה.

מקווה שעזרתי.

בעקבות ההסדר המסתמן באחזקות, עולה שוב השאלה - אגח פיתוח או אגח אחזקות

בחודש וקצת שחלף מהפוסט האחרון חל שינוי משמעותי בתפיסת המצב של הנהלת החברה ובמגוון החלופות העומדות לרשותה ומנגד , מצבן הפיננסי של החברות הבנות - כור ודיסקונט השקעות השתפר.

היום מדובר בפרוש על הליכה להסדר כולל באחזקות ובפועל מתבצעת עצירת תשלומים - שלדעתי לא יחודשו עוד במתכונת הקיימת.

גבולות ההסדר ברורים - המרת חוב למניות בהיקף כזה או אחר שתלוי ביכולת של הבעלים להזרים כסף חדש , שתלוי בהשקעת אדלסון, שאינו ממהר לקפוץ למים. גם עם הזרמת 180 מש"ח חדשים לתשלומי ריביות ולבנקים - המצב הבסיסי נותר בעינו - על מנת שאחזקות תגיע לשווי חיובי , שוק המניות צריך לעלות בעשרות רבות של אחוזים

כלומר כל מי שמאמין באגח ד' של אחזקות עשוי להרוויח יותר ובפחות סיכון אם פשוט ירכוש מניות של כור ודיסקונט השקעות במקום אגח אחזקות

לגבי פיתוח, גם כאן יש סיכונים אך נראה עפ"י כל הניתוחים כי במקרה קיצוני של פרוק יהיה שיעור החזר משמעותי ביותר למחזיקי האגח, כך שרכישת אגח י' או ז' במחירים הנוכחיים לא מסכנת הקרן במצב עסקים נורמלי.

אהלן,

פיתוח אגח ט'- מחזור כמעט 16M נכון לשעה זו.
    בולט לעומת חוסר העניין באג"חים של אחזקות.

יום טוב

קבלו את המנצח הגדול של ההתגוששות השבוע - נוחי דנקנר.
    בעלי החוב דחו תשלום שמגיע להם בזמן ללא שום תמורה, מצחיק אותי שהנציגות רואה בהזרמה של 120+60 מליון כהישג.
    נראה לכם שאלשטיין יזרים 300M ונוחי לא היה מוריד מזה כסף לקצרות ביוני? הרי אם הוא לא עושה את זה, הוא מאבד את החברה. לנוחי רק נשאר לומר תודה לנציגות ולשלוח פרחים לעורכי הדין...
    בכל מקרה אני מצפה מנוחי להתחיל לעבוד, לסגור את האופציה עם אלשטיין, למזג את כור לדסקש ולפחות בסוף מרץ נראה החזר ריבית של 7.5 אגורות ברוטו.

לא אמרת כלום.... למזג את כור עם דסק"ש ולגייס מאלשטיין עוד 300 מיליון שקל....

הצעד האחרון שנוחי ניסה לעשות כשל (ההסכם עם KKR) מאיפה הביטחון בהצלחה שלו בצעדים אלו.

מה שכן, אם נוחי איכשהו יוצא מהסיחרור המטורף הזה הוא באמת ייחשב על ידי השוק כגאון פיננסי. הוא לדעתי יהיה משהו בסגנון של פישמן שמקבל פרמיה באג"חים שלו על זה שיש לו מוניטין של מחזיר חובות. אם נוחי יצא מזה הוא יצא ענק.

ג.נ. מחזיק אגחים של פיתוח ושל דסקש
    אין לי אומץ לגעת באחזקות. לא בונה על ניסים/ רבנים/ מזל/ נוחי

רינמט,

אתה רוצה לכנות זאת נצחון- זכותך

גם לזה יש שם - ניצחון פירוס (המוכר באימרתו - עוד נצחון כזה ואבדנו)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות