JS,
אני מסכים עם כל מה שכתבת למעט הקביעה :
בגנדן הבנקים מחקו את ההלוואות אבל לא לקחו את החברה - למה להם ? הרי היא לא שווה כלום. הם מבינים שיש רק אדם אחד שמוכן לבצע מאמץ אישי ופיננסי ולנסות ולהציל את אחזקות. אם לאחזקות יש ערך לגנדן יש ערך והם יוכלו לקבל משהו חזרה. במילים אחרות - הנושים של גנדן יתנו את כל הזמן שנדרש לנסות ולהציל את אחזקות - זה המצב לפני אדלשטייןש יתרון גדול בהזרמה לגנדן או טומהוק על פני הזרמה ל- IDB אחזקות.
ברגע שהכסף יכנס ל- IDB הנאמנים יוכלו לדרוש כי הכסף לא ישמש לקניה של אג"ח במחירי רצפה - הם יוכלו לדרוש כי בקופה יהיה מספיק עד לסוף 2014. ואם לא הם אז סוכנויות הדרוג.
עכשיו בא אדלשטיין ומשקיע 100 מש"ח בגנדן + כוונה להשקיע עוד 300 מש"ח. מה עושים הבנקים? אנחנו לא ממש יודעים אבל אם הם לא מסכימים לשחרר כסף לטובת התשלום לאגח ד' זה אומר שריח הכסף משגע אותם והם רוצים את חלקם כמה? לא יודע.
אני מניח שיש לבנקים אינטרס שגנדן לא תדולל בהנפקת זכויות של אחזקות - אז הם יסכימו להעברת כסף דרך מנגנון זכויות אבל בטוח הם לוקחים המעשר שלהם. האם הם יסכימו לרכישה של אגח אחזקות ע"י גנדן? אני בספק גדול.
הרבה יותר הגיוני , קל ופשוט זה שבעל השליטה (במקרה זה משפ' דנקנר, אדלשטיין, מנור ולא גנדן) קונה אג"ח בשוק ומודיע
לחברה - קניתי. לא מעניין אותם בנקים, נאמנים ,מוסדיים או אפילו התחייבויות החברה שלא לרכוש את חובה .
למה הם לא עושים זאת? אין לי מושג.
[אני מפנה אותך לחברת סקורפיו - שטיינמיץ הזרים מאות מליונים ונתן ערבויות בהסדר לפני כשנתיים -נשארו 300 מליון ענ אגח של סקורפיו - יום בהיר אחד ביוני בשנה הוא "הודיע" לחברה כי רכש 98 מליון ע.נ. - 1/3 מהסידרה - ממילא הוא היה צריך להזרים כספים לחברה כדי שתעמוד בתשלומים - אז עדיף היה לו לרכוש באגח בהנחה גדולה מאשר להמתין לפדיון ואז לשלם דרך מתן הלוואה לחברה]
לסיכום, אם היו שואלים אותי איך למקסם התועלת של הכספים שלרשות בעלי השליטה של אחזקות המיועדים להצלת החברה תשובתי -
1. הזרמה מינימלית לגנדן על מנת לשמור על % אחזקה בהנפקת זכויות / מימוש אופציות שנועדו לתשלומי חוב באחזקות - מסלול השקעה בהון.
2. רכישת חוב אחזקות ע"י חברה נפרדת (יצירת חוב נחות בשלב הראשון והמרתו להון במידת הצורך ) - מסלול רכישת חוב . זה יוצר מעגל מעניין - בעלי שליטה מזרימים הון באמצעות זכויות, המשלמות להם חוב שהם קנו בהנחה ענקית .
מול כל אלו עדיין קיימת האפשרות שדריקטוריון החברה יתכנס, יחליט על תוכנית רכישה של אגח ב - 100 מש"ח "ממקורות שיועמדו ע"י בעל השליטה וכבטחון יעמוד האגח שירכש" -כלומר הלוואה ספציפית המיועדת לרכישת האגח. האם אתה חושב שהנאמנים ירוצו לבית המשפט למנוע זאת? למה להם? הרי בכל תסריט עדיף, גם לאגח הקצר, להקטין את חוב אחזקות בכ - 400 מש"ח,מאשר לעמוד בפני שוקת שבורה.
כמו שהדברים מתנהלים עד היום, המציאות עולה על כל דמיון. אני מצפה למערכה הבאה בהצגה הטובה בעיר.