הי jsphs,

אתייחס פרטנית
ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
פיראט, למה שבעלי אג"ח אחזקות יסכימו למהלך של המרה של 90% חוב בהון?

הרי ברגע שיהיה כשל פרעון בעלי אגרות החוב יוכלו לקחת 100% של החברה.
ההסדר, אם יהייה, יכלול כמובן הזרמה של הון (זה עונה - ללמה?). מצד אחד, אני לא רואה הזרמה של פחות מ-400M ש"ח (לפחות חצי ילך לפיתוח במסגרת הסדר - כנראה הרבה יותר) ומצד שני, לא רואה מי האידיוט שיזרים את הכסף.

דנקנר ישמח לתת לבעלי האגח 100% מהחברה בלי להזרים אגורה. מצבה של IDB אחזקות פלוס מינוס זהה למצבה של דלק נדלן (שתיהן עם חובות של כ-2000M ש"ח, שתיהן שוות בפירוק כ-250M ש"ח) - הציבור כבר הפנים שתשובה ישמח לתת את דלק נדלן לבעלי האגח ובשלב מסויים הציבור יתעורר ויבין שדנקנר ישמח לתת את IDB אחזקות לבעלי האגח.


ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
המוסדיים מחזיקים בעיקר בדסק"ש ופתוח. לנציגות אני מאמין שיהיה כל האינטרס לתת לנוחי להזיע - כי אם יוותרו לו על חוב באחזקות השלב הבא הוא תספורת בפתוח.
סלח לי jsphs, לדעתי אתה מפספס את המציאות המרה - לדעתי, לכולם כבר ברור שתהייה תספורת באגחי IDB פיתוח (תראה את הניתוח). השאלה הנשאלת היא - כמה תספורת?
אני מאמין כי כל שדנקנר חושב עליו הוא איך לעשות הסדר באחזקות/פיתוח שישאיר לו משהו ביד.


ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
אל תשכח שעל כל 1 ע.נ באחזקות יש 0.25 ש"ח חוב בגנדן הפרטית כשאחזקות הן ערבון לחוב.

אתה חושב שהבנקים יסכימו למהלך שאין ממנו חזור?
בסוף השבוע פירסם לאומי דוח (בעקבות פנייה של בנק ישראל) ובו הודיע כי סימן את כל החוב של גנדן כחוב פגום. בשפת העם, בנק לאומי מניח כי לא יראה שקל בודד כנגד החוב בגנדן!!!. בנק לאומי לא רק יסכים לצעד כזה - בנק לאומי יהייה מאושר עד השמיים מצעד שכזה, שכן צעד שכזה ייתן לו סיכוי להחזר כלשהו כנגד החוב (המסומן כיום כאבוד).


לסיכום:
מילים נשפכות כמיים בנושא ועוד לא ראיתי כל פיתרון רציני לחוב. אני רואה הרבה סיסמאות, "גיוס הון", "גיוס חוב", "מכירת חלקים מ-IDB פיתוח" וכיוצא בזה וכולן לדעתי בעלות סיכוי שואף 0 שלא במסגרת הסדר.

אוסיף ואומר כי לדעתי, בסופו של יום, IDB אחזקות תפורק ובעלי האגח יקבלו כ-10 אג לאגח. תשאל מדוע? - כמתקבל מהניתוח, כל הסדר ב-IDB אחזקות, יחייב הסדר ב-IDB פיתוח. עקב היות IDB פיתוח בעלת שווי אמיתי (בערך 65 אג לע.נ. בפירוק) ונזילה למדי (ודאות גדולה למדי לתמורה), יבקשו בעלי האגח ב-IDB פיתוח את מירב התמורה מהזרמת ההון. עקב כך, יתחילו התנגשויות בין בעלי אגח IDB אחזקות לבעלי אגח IDB פיתוח (כמו גם בין מחזיקי האגח הקצרות ומחזיקי האגח הארוכות ב-IDB פיתוח). כולם יימשכו לכל הכיוונים עד שהחבילה כולה תתפרק.

במילים אחרות, לדעתי, כל מחזיקי אגח IDB אחזקות צריכים להתפלל לאלוהים שאכן יקבלו 10 אג לע.נ. והשאר יומר למניות. זה לדעתי אחד מהסנאריו הטובים יותר עבורם.


בברכה,