x

עמוד 6 מתוך 23 ראשוןראשון ... 4567816 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 51 עד 60 מתוך 225

נושא: זרקור: אידיבי פיתוח י / אידיבי אחזקות ד

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    3. אאורה אג 1 (30) - פדיון של 48-100, הסביר ביותר 70.
    4. נאנט אגח ב (43) - בפירוק 45-70, בהסדר (שלדעתי לא יהייה) 60-80, בסבירות גבוהה 120.
    ,
    פיראט, בשני אלו אתה רואה רק upside? כלומר גם בתרחישים הפסימיים הסתברות גבוהה לרווח.

הי פיראט,
    במקרה הזה, לא מסכים איתך
    לגבי גיוס הון - הדבר המשעשע בסיטואצייה הוא שגיוס הון לו אתה כל כך מצפה הוא רע לאגח ד (שלא במסגרת הסדר). הכסף בקופה + כסף הגיוס ילך לאגח ג ואגח ד יישאר עם ...
    אם נוחי עושה הנפקת זכויות כמו השנה בפברואר, זה מבטיח עוד תשלום ריבית לד' ב2013, וכבר החזרנו יותר מ50% מההשקעה בתור קופון, שלא לומר מה זה יעשה פסיכולוגית לערך של האג''ח שהמשקיעים רואים שנוחי כאשר הוא לא מצליח להעלות כסף מלמטה תומך בחברה ומשאיר אותה בחיים, בנוסף חשבתי כמוך שהנפקה זכויות יועילו לקצרים ולכן אני מושקע גם באגח הקצר (ג), אני מודה שאני כל כך מאמין בההערכות שלי שאני מחסל את כל ההשקעות שלי ומעביר הכל לאידיבי (אני יודע, כל הביצים בסל אחד זה הכי לא נכון בשוק ההון, אבל הזדמנות כזאת שנקרתה לי אני זוכר רק שעשיתי משהו דומה לפני ההסדר באפריקה ושמתי הכל בקצרות וארוכות, אגב, גם שם הפחידו שיתקבלו 40 אג בפירוק ולברוח מהנייר מיידית)

ההערכה שלי מתבססת על השורה הזאת, בדוח רבעון אחרון של החברה לתזרים מזומנים עתידי:
    " החברה ובעלי שליטה בה פועלים על מנת להשיג את המקורות הנדרשים לחברה. במסגרת זובוחנת החברה מגוון רחב של אפשרויות לגיוס מימון. בהקשר זה, נבחנים, בין היתר, פתרונות
    הוניים (לרבות הנפקת זכויות, גיוס הון, לרבות בהצעה פרטית), פתרונות מבוססי חוב בבטוחה
    של מניות אי די בי פתוח ופתרונות מבוססי מימוש חלקי של אי די בי פתוח.
    החברה מעריכה כי מגוון אפשרויות זה (או חלקן) יאפשר את השגת המקורות הדרושים כאמור"

עכשיו תחזרו אחורה שנה, וגם אז השורה הזאת היתה קיימת בדוח, ובטח הייתם אומרים שאין סיכוי לאידיבי לגייס כסף, אז למה שזה לא יקרה גם השנה? , אני אפול רק אם יהיה פירוק (שאני בטוח לא יקרה) או הסדר כמו דלק''ן (10% סיכוי להערכתי שזה יקרה), לכן החלטתי לקחת את הסיכון ולשים את כל הביצים באידיבי...
    גיוס ההון הוכרז השנה רק בפברואר ואם נוחי לא יצליח לעלות כסף למעלה באיזה תעלול חשבונאי, ההערכה שלי שיוכרז הנפקת זכויות גם בפברואר בשנה הבאה
    עד אז אנחנו יכולים להתקשקש (כי באמת אין לנו דבר אחר לעשות..) , ורק השאלה היחידה שמעניינת אותי, איפה תהיה התחתית של אג''ח ד'

יום טוב ובהצלחה לכולם

אגב למיטב זכרוני שחקן טוען שאג"ח ד' של החזקות הוא אופציה טובה על השוק - ועל נוחי ביחס של מחיר שוק מול פארי.
    לדעתי אם מישהו חושב שתהיה הזרמת בעלים ב- 6/13 אז זה אג"ח טוב להיכנס אילו

הי mimi,

מי שכתב את זה - לא ממש עשה שעורי בית. לא משנה מי אומר מה - תבדקי אם הגיוני בעינייך ...

ההון העצמי הכלכלי של אחזקות הוא 4200M- ש"ח (!!!). מאילו אחזקות של IDB את מצפה שיתנו upSide כזה? בואי נהייה אופטימיים בטירוף:
    קרדיט - אולי 1000M+ עם רוח גבית חזקה.
    מכתשים - אולי 1000M+ עם רוח גבית חזקה.
    שופרסל - אולי 500M+.
    סלקום - אולי 500M+ עם רוח גבית חזקה.
    נכסים ובניין - אולי 400M+
    כלל ביטוח - הדרך מטה כבר סלולה ע"י הרגולצייה
    גז - נראה שכבר מת ...

גם אם אנחנו מאוווווד אופטימיים - ההון העצמי הכלכלי הוא עדיין שלילי בטירוף (עוד לפני הדיון בשווי הסחיר). במילים אחרות, לדעתי, לא אופצייה ולא נעליים ....

לדעתי, פשוט כסף שמושלך לפח.

את יודעת זה האגח האחד והיחיד שאי פעם נתתי המלצה ברורה לגביו (בשער 30):
    עוד דוגמא קונקרטית לעניין זה היא הדיון שהתקיים להלן באידיבי אחזקות ד - איני יודע מי המליץ על האגח ומתי. אידיבי אחזקות היא אכן חברה חדלת פרעון. אין כל הגיון כלכלי בקנייה של האגח לפני מחיר של כ-18 אג. אין זה אגח "מסוכן" כהגדרתו להלן (אנו לא דנים במניות), אלא אגח שבמצבו (גם היום) הוא בעל תוחלת כלכלית שלילית. אתן בפעם הראשונה והאחרונה באתר המלצה (ומי שעוקב אחרי פרסומי יודע שאיני ממליץ על דבר) - לכל מי שמחזיק באגח זה, אני מציע למכרו.

בברכה,

הי ofer,

כנאמר:
    ציטוט פורסם במקור על ידי oferעפר צפה בהודעה
    פיראט, בשני אלו אתה רואה רק upside? כלומר גם בתרחישים הפסימיים הסתברות גבוהה לרווח.
    אלו שתי חיות שונות, אך בהחלט - אני חושב שההסתברות להפסד בניירות אלו היא זניחה עד לא קיימת.
    1. אאורה אג 1 - לדעתי, זה אחד מחמשת האגחים עם משוואת הסיכון/סיכוי הטובה ביותר בשוק כיום (אם לא #1).
    במטרה לסבר את האוזן - אני חושב שבחודשיים האחרונים אני היוויתי משהו כמו רבע ממחזור המסחר בנייר (סחרתי בתוך יומי כי ראיתי שהוא מאוד תנודתי). בכל מקרה, תוך כדי המסחר עליתי באחזקה וכיום אני אישית מחזיק קרוב ל-5% מהסידרה כולה (זוהי האחזקה הגדולה ביותר בתיק שלי - הבאה אחריה היא אלביט הדמייה 1+ד). אני חושב שזה מעיד כאלף עדים מה דעתי על הסידרה ...
    2. נאנט אגח ב - לדעתי, גם כן מחזיק מקום של כבוד באגחים בשוק מבחינת יחסי סיכון-סיכוי טובים. עם זאת הנייר אחרי עלייה של 60% בחודש והוא בעל אופי ספקולטיבי לא קטן (כניסה להסדר היא אופצייה אפשרית ויש לקחת זאת בחשבון). אני אישית מעדיף את אגח ג ובחרתי ב-ב' בשביל להסמיכו לרמת הסיכון של אחזקות ד (ועדיין אינם ברי השוואה).
    במטרה לסבר את האוזן - מחזיק את האגח בהיקף של 3% מהתיק (הקטנתי לאחרונה באזור 56).

בברכה,

אלו שתי חיות שונות, אך בהחלט - אני חושב שההסתברות להפסד בניירות אלו היא זניחה עד לא קיימת.

בברכה,
    תודה. עזרת לי מאד.

ציטוט פורסם במקור על ידי mimi100 צפה בהודעה
    אגב למיטב זכרוני שחקן טוען שאג"ח ד' של החזקות הוא אופציה טובה על השוק - ועל נוחי ביחס של מחיר שוק מול פארי.
    לדעתי אם מישהו חושב שתהיה הזרמת בעלים ב- 6/13 אז זה אג"ח טוב להיכנס אילו
    אני לא ראיתי התייחסות שלו, את יכולה להביא את התגובה שלו? אולי באמת שייתן פה את ההערכה שלו, זה יכול לעניין הרבה אנשים

מתוך http://www.s-maof.com/Forum/threads/15500-27-5-12
    ציטוט פורסם במקור על ידי שחקן מעוף צפה בהודעה
    אי.די.בי אחזקות אגח ד' – אג"ח שמועד פרעונו שלהי 2020 ומתמחר חדלות פרעון של הקבוצה. שימו לב, חדלות פרעון ולא תספורת מאחר והאג"ח מגלם תשואה של כ 30% בשנה, ואם נקצין לרגע ותהא תספורת של 50% עדין יניב האג"ח 10% תשואה. זהו אולי העיוות הגדול ביותר שנפתח בגל הירידות האחרון, וכל עוד אנו מניחים שהפאניקה מוגזמת וקבוצת אי.די.בי תשרוד אין כל סיבה להפיל אג"ח שעד מועד פרעונו הקבוצה לבטח תפתור את בעיותיה. על אף הדברים האמורים לעיל, ברצוני להדגיש כי אין מדובר בהשקעת אג"ח קלאסית וסולידית כהגדרתה, ויש לראות באג"ח זה כמניה לכל דבר ועניין.
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

בשביל הפרספקטיבה חשוב לציין שההמלצה הזו הגיעה כשהאגח נסחר בשער 41.
    השורה החשובה ביותר בהמלצה הזו לדעתי היא "כל עוד אנו מניחים שהפאניקה מוגזמת וקבוצת אי די בי תשרוד אין כל סיבה להפיל אגח...".
    נראה שכמות המאמינים מאז ועד היום נחתכה ב 50%.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

במקום לכתוב משהו,

אפנה אתכם לכתבה http://www1.bizportal.co.il/article/332046

די מסכים עם דבריו (לא פותר כל בעייה - ההון העצמי הוא הבעייה והתזרים משני לו).

בברכה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות