הי rinmat,
מספר התיחסויות לדברים שהערת:
אם תבדוק, האגח יורד במחזורים של כ-5M ע.נ. ממוצע ליום - נשמע לך נמוך?
לא ממש - לפי החישובים שלי, במקרה של פירוק ההחזר לא יעלה על 15 אג לע.נ.. במבט זריז מתקבל כי 12 אג לע.נ. הוא המקרה הסביר והמקרה הרע הוא 6 אג לע.נ. (כלומר המקרה הסביר הוא הפסד של 40% במקרה של פירוק). כל זאת לפני שפגשנו את כל הבלת"מים במסגרת פירוק והזמן שייקח לפרק את העניין. במילים אחרות, בפירוק הייתי מניח כ-10 אג בעוד שלוש שנים.
גיוס חוב - אגרות החוב נסחרות ב-100% תשואה, אין נכסים לשעבד (IDB פיתוח היא בעלת שווי כלכלי וחשבונאי שלילי - זה אינו נכס) ואתה מדבר על גיוס חוב ... (על כך דובר ב-http://www.s-maof.com/Forum/threads/...מדורגות). לצורך הדגשה, הנזק שנגרם בקבוצה הוא פרמננטי - לא ניתן להשביח את הנכסים, כך שהקבוצה תחזור לשווי חיובי (ב-10 השנים הקרובות) ולכן גם טענה שכזו אינה רלוונטית.
לגבי גיוס הון - הדבר המשעשע בסיטואצייה הוא שגיוס הון לו אתה כל כך מצפה הוא רע לאגח ד (שלא במסגרת הסדר). הכסף בקופה + כסף הגיוס ילך לאגח ג ואגח ד יישאר עם ...
לבסוף, בנוגע ל-upSide, ניתן להעריך שכל 100M ש"ח הזרמה שווה לבעלי אגח ד כ-5 אג לע.נ.
בוא ונבחן את טענתך - הזרמה של 500M ש"ח (אתה מאמין בהזרמה שכזו?) תיתן שווי של כ-40 אג לאגח (100% תשואה במי יודע כמה זמן). ישנה רשימה ארוכה מאוד של אגחים שיתנו תוצאות הרבה יותר טובות ב-upSide וב-downSide. לצורך הדוגמא, תבחן את הרשימה הבאה:
1. אמפל אגח ב (16)- בפירוק 9-35, בהסדר 50-5000
2. סקיילקס אגח ז (39) - בפירוק 22-60, בהסדר 60-100
3. אאורה אג 1 (30) - פדיון של 48-100, הסביר ביותר 70.
4. נאנט אגח ב (43) - בפירוק 45-70, בהסדר (שלדעתי לא יהייה) 60-80, בסבירות גבוהה 120.
כלומר, גם אם אתה מאמין בכל נימי נפשך שיהייה הסדר, שנוחי בחור על הכיפק ושיש אלוהים ששומר עליך, גם אז ה-upSide האפשרי מצחיק ובמיוחד ביחס לשוק. צר לי, לדעתי אתה ממשיך להתעלם מהעובדות ולוקה באופטימיות יתר. מקווה בשבילך שאני טועה, אך הסיכויים הם משמעותית נגדך!
בברכה,