הי jsphs7
בהחלט יש מצב שהפתרון שלך היא האופציה הטובה ביותר. הבעיה שאתה מסתכל על מה הכי טוב לקבוצה, אבל בזמנים קשים אדם לאדם זאב.
בגלל הרכב הפירמידה המסובך, כשיגיע הרגע, תמצא הרבה אנשים עם אינטרסים שונים, מה שלדעתי יקשה מאוד על ביצוע הסדר.
הי jsphs7
בהחלט יש מצב שהפתרון שלך היא האופציה הטובה ביותר. הבעיה שאתה מסתכל על מה הכי טוב לקבוצה, אבל בזמנים קשים אדם לאדם זאב.
בגלל הרכב הפירמידה המסובך, כשיגיע הרגע, תמצא הרבה אנשים עם אינטרסים שונים, מה שלדעתי יקשה מאוד על ביצוע הסדר.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
הי jsphs,
עד כמה שזכור לי, לרוב ההלוואות בחברות בנות של IDB פיתוח אין התניית שליטה. אינני חושב שבנקודה זו אתה צודק. ברמה העקרונית, אני מסכים עם רוח דבריך ועדיין עקב התסבוכת והדרישה העצומה מבעל השליטה אני חושב שהסיכויים מצביעים על פירוק.
דבר נוסף שחוזר פה ב-thread (גם אצלך) ולטעמי הוא שגוי - לדעתי, אין בסיס להשוואה בין IDB פיתוח (ו/או IDB אחזקות) לאפריקה בזמנו. אפריקה בכניסתה להסדר היתה בבעיית נזילות בלבד. IDB על קבוצותיה היא בבעייה של הון עצמי נכסי שלילי בטירוף (בנוסף על בעיית הנזילות). אלו הן בעיות משתי ספרות שונות לחלוטין.
הי MMM3,
מזמן לא בדקתי את הנושא - אכן, נראה שהתרשלתי. כיוון שלפי הניתוח שלי אני מסיק כי דסק"ש תחזיר את הכל אכן נראה שאולי ירידה רמה אחת מטה היא בעלת המשוואה הטובה ביותר בפירמידה. לאחר בדיקה, נראה לי שאכן אתה צודק, אך מבין כל האגחים אני אישית מעדיף את ט.
בברכה,
ל- Gimani - אם המוסדיים היו מנהלים בעצמם את ההסדרים בשים לב שיש להם החזקות צולבות בדסק"ש, כור, פתוח ואחזקות הם היו מגיעים להסדר הגיוני בכל הפירמידה. בדיוק כמו שהבנקים יודעים לנהל משא ומתן מול פירמידות.
לפיראט, ללא הסדר אפריקה היתה מגיע להון עצמי שלילי, ההסדר המיר חלק מהחוב בהון על מנת לשמור על הון חיובי.
זו לא עניין של שליטה, תאר לך שיש בנק שנתן אשראי לזמן קצר - שמתחדש מדי פעם, ברגע שיש בעיה במעלה השרשרת הוא יכול להתחיל לדרוש פרעון מיידי, ולאחר שנושה מבוטח אחד פועל יפעלו גם האחרים.
הי jsphs,
תגובות קצרות (ובזאת אני מניח שאני מצידי סיימתי את הדיון):
הייתי בהסדר (ובכסף גדול) ולכן אין סיכוי שאתה צודק (אינני סומך על בעלי שליטה) - חולק עליך. המרת החוב בהון הגדיל את ההון, אך הוא היה חיובי וגדול מלכתחילה.
חולק עליך גם פה - זה בהחלט עניין של שליטה. לדוגמא: אין שום סיבה לבנקים לפירעון מיידי בדסקש אם IDB פיתוח פושטת רגל, אלא אם כן מתקיים אחד משניים:
1. יש התניית שליטה בהלוואות.
2. יש סיכון ממשי להחזר החוב.
כיוון ששניהם לא מתקיימים, אין עילה לאף אחד לדרוש פירעון מיידי - זה לא המערב הפרוע (למרות שלפעמים זה דומה).
בברכה,
ההון העצמי היה לכאורה - שאלת את עצמך מה היה קורה לו אפריקה היתה מנסה לשלם את חובותיה מתוך נכסיה?
באותו הזמן פרויקט הדגל פרויקט אפי-מול היה בערך שנה מסיום, הפרויקט צרך סכומי כסף ולא ייצר שום דבר חוץ מחובות.
רב הנדלן המניב של החברה במאוחד נמכר בזול יחסית על מנת לפרוע הלוואות לבנקים ב- 2008-2009.
למעשה ההסדר המיר חלק מהחוב בהון לפי 36 ש"ח למניה, דחה חלק מהחוב, פרע חלק מהחוב.
ללא הסדר הנושים היו מקבלים פירורים בעוד כמה שנים לאחר שבתחתית הפירמידה הנושים המבוטחים היו משתלטים על פרויקטים.
ההסדר וההמרה בהון אפשרו לחברה משהו כמו שנתיים לגמור את פרויקט הדגל והמשיך בבניה של נכסים קטנים יותר ומניבים תוך ממוש בנחת של הנכסים בעיקר בארה"ב + תוספת שנתית של הון מבחוץ של בעל השליטה ובעלי המניות שפרעו את הקופונים של האג"ח בכל שנה.
כעת מה יקרה אם אידיבי תלך לפירוק?
הנושים של כור ודסק"ש ואולי אפילו למטה מכך ישתלטו על נכסים ויהפכו את החברות למעלה לקבוצות ריקות או חלולות.
באידיבי פתוח ישאר הון מסויים כי חלק מהנכסים הם ברמת הסולו, כמו כן, המזומן בעקבות המימושים יכול לשמש לפרעון חלק מהחוב לנושים.
להערכתי, אידיבי פתוח ואחזקות ואולי דסק"ש בדרך להסדר שטיבו ומועדו לא ידועים כרגע.
הי,
סתם עדכון לגבי הניירות השונים. אין צורך ב-debate, אני מציג את דעתי הצנועה בלבד.
1. אידיבי אחזקות ד - דעתי עליו ידועה. לאלו מכם שלא מסכימים עימי, מציע להמתין לנייר באזור 20 (אני כמעט משוכנע שיגיע לשם).
2. אידיבי פיתוח י - הגיע לאזור 45-47 ולדעתי חזר לאזור כלכלי ראוי (אישית, התחלתי לחזור ולרכוש).
3. דסקש ט - לדעתי אגח ראוי מאוד ואני אישית רוכש ב-68-69.
בברכה,
לדעתי אידיבי פיתוח ז' עדיף על י'
יחס מחיר לפארי טוב בהרבה (ז' צמוד מדד וי' לא צמוד) ומחמ פחות או יותר זהה.
הי reem,
כמו תמיד, זה תלוי בהנחת המוצא שלך. תזכור - מח"ם הוא כלי מתימטי וכלל אינו רלוונטי בתשואות גבוהות (חשבתי שהסכמנו על כך ...) ובמיוחד כששני האגחים הללו הולכים להסדר (לדעתי). הנחת המוצא שלי היא שתשלום אחד יתקבל ב-י (עד סוף השנה) ועקב ההדרדרות במצב אידיבי פיתוח, היא תגיע להסדר לפני התשלום הבא של ז. כיוון שזו הנחת המוצא, אזי אגח י עדיף בהרבה על אגח ז.
אם הנחת המוצא שלך שונה, ייתכן שתגיע למסקנות שונות. בכל מקרה, הצעה - אם אתה עוסק באגחים בעלי תשואות גבוהות מ-15%, תתרגל להתעלם מהמח"ם ותסתכל פרטנית על הפדיונות, המח"ם רק יטעה אותך.
בברכה,
לגבי אג''ח ד, דעתי שהמחיר מאוד זול ומי שרוצה צריך להיכנס במנות, כי אולי יגיע ל20 (לדעתי סיכוי מאוד נמוך) ואולי לא