היי פיראט,
תודה על ההתייחסות ועל הניתוח המפורט לנקודות שהעליתי
אני לא מרגיש עקיצה ב"אמונתי" בנוחי, אני רק רוצה להדגיש שאני מאמין במוניטין ובמותג של נוחי, זה שסייע לו לגייס כ300 מיליון שקלים בפברואר כאשר שהוא שם בקושי 20
עכשיו, אני מסכים איתך שהחישוב הכלכלי כרגע אינו תומך בהערכתי, אבל אני בטוח שגם אתה יודע שיש לפעמים פסיכולוגיה וצפיות בשוק ההון שמעריכות חברות בניגוד להגיון הכלכלי
לדעתי אתה טועה בהערכה שלך שיש סיכוי של 70% שאחזקות תפורק.
זאת אומרת לפי ההערכה שלך, נוחי עכשיו אומר לעצמו, עשיתי את שלי באחזקות, מצצתי אותה מכל הכסף שיכולתי לקחת, אני פורש עכשיו להיות איש עסקים קטן ולא משפיע, ועכשיו אני אזרוק אותה לכלבים ושאוכלי הנבלות יקחו מה שנשאר.
אם זה יהיה נכון, אתה בעצם צדקת בדבריך, וההשקעה של הרבה אנשים ירדה לטמיון.
אני שואל את עצמי למה שדנקנר יעשה כזה דבר?! ואם הוא מתכנן משהו כזה, למה הוא זורק עכשיו 35 מיליון לפח בעצם, כשכולם מעריכים את ההון העצמי של נוחי באיזה 100 מיליון שקל
עכשיו אם יש משהו שכולנו היינו רוצים לדעת, זה מה גודל הכיס של נוחי? ואת זה כנראה אף אחד לא יודע
מה שאני יודע, זה שנוחי לקח לכיס הפרטי שלו עד שנה שעברה, 2 ורבע מיליארד שקל, ואם הוא זורק בכזאת קלות 35 מיליון, יש לו כנראה הרבה בכיסים.
מה יעשה למניות ולאגחים, אם נוחי יחליט להזרים בעצמו 200 מיליון, במקרה שהוא לא יצליח לגייס את המוניטין שלו לגיוס הלוואה או הון? וזה עוד במקרה האופטימי
במקרה הפסימי מבחינתי יהיה הסדר חוב, למה שבעלי החוב ,ונוחי כמובן, ירצו לפרק את אחזקות? אם יהיה אפשר להציל חלק ניכר מהכסף על ידי הסדר חוב שיהיה לטובת כולם.
עד כמה הוא יהיה טוב? שוב זה תלוי כמה יש לנוחי, וכמו שהערכתי מקודם, יש לו כנראה לא מעט
אבל פירוק?! במונחים שלך, זה לא כלכלי לאף אחד