x

עמוד 17 מתוך 23 ראשוןראשון ... 71516171819 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 161 עד 170 מתוך 225

נושא: זרקור: אידיבי פיתוח י / אידיבי אחזקות ד

אהלן rinmat,

אני מקווה שלא תיפגע ממה שאכתוב.

כתבתי קצת בשרשור הפוזיציה שפתחתי על אג"ח אידיבי על ניהול סיכונים.
    הנה לכם דוגמא של הכלל הראשון בניהול סיכונים!

בוא נקצין את המצב לגמרי,ונגיד שיש רק 5% שתפורק הקבוצה ותפסיד 50% על כספך.
    יצאת מהמשחק!
    אין מצב,בשום שלב בחייך כסוחר,שאתה נמצא במצב שיש 5% שאתה נמחק.
    גם לא 1%.
    עדיף להרוויח הרבה פחות,אך לא להיות חשוף לאפשרות כזאת.
    הבלתי אפשרי, והבלתי צפוי, תמיד יקרו!
    מתישהו יקרה התרחיש ה"בלתי אפשרי", הברבור השחור.

צריך לקחת מקרה זה, כדוגמא לכלל מספר אחד בניהול סיכונים!

ובאמת שאני מפרגן לך על הרווחים ומאחל לך את כל ההצלחה שבעולם.

ערב טוב

מדהים לראות כמה השתנה מצב הקבוצה מאז הסיקור הראשון לפני פחות מחצי שנה. לטעמי אגח י' של פיתוח הוא ההשקעה הכי מעניינת היום בקבוצה. ברמת המחיר שלו אל מול הנזילות של החברה (תשלום של 20 אג' עוד חודשיים) ואל מול הנכסים הוא נראה הכי אטרקטיבי.

ציטוט פורסם במקור על ידי kelazar צפה בהודעה
    מדהים לראות כמה השתנה מצב הקבוצה מאז הסיקור הראשון לפני פחות מחצי שנה. לטעמי אגח י' של פיתוח הוא ההשקעה הכי מעניינת היום בקבוצה. ברמת המחיר שלו אל מול הנזילות של החברה (תשלום של 20 אג' עוד חודשיים) ואל מול הנכסים הוא נראה הכי אטרקטיבי.
    אפילו פחות, בסך הכל עברו שלושה חודשים מאז שהפוסט הזה נפתח
    אני חושב שזה שיעור טוב למשקיעים, למי שיעבור על הת'רד הזה מההתחלה, ויראה כמה גורם הזמן חשוב בהשקעות כאלה, רק באמת, הדהים אותי לראות ולשמוע, כמה אנשים קוברים ומפרקים את הקבוצה בנקודת השפל, ולא מסתכלים קצת קדימה.
    ולליאור, לא נפגעתי, אם קראת את הפוסט הזה, כבר באמצע הודעתי שהתחלתי לחסל אחזקות בכל התיק שלי ולהעביר לאגחי אחזקות, תאמין לי שאני מודע לניהול סיכונים, והפעם היחידה והאחרונה עשיתי את אותו מהלך היה לפני ההסדר באפריקה,
    אבל לא יכולתי שלא להתפתות שראיתי את אג''ח ד' מבקר בשערי זנות של 18-17 אג'
    אמרתי כאן כבר שההשקעה בשערים האלה מתאימה למשקיע שיש לו זמן וסבלנות, וכמובן, מסוגל לקחת סיכון מחושב.

כמו שאמרתי בזמנו
    ציטוט פורסם במקור על ידי rinmat צפה בהודעה
    כמה הערות,
    אלשטיין בא לביקור לא בשביל 25M דולר, הוא הולך לממש את האופציה ועוד 300M שח יגיעו לנוחי, האופציה בדצמבר נועדה שאלשטיין יוכל להיכנס כשותף לנוחי בלי אישור מהמפקח על הביטוח, ועד דצמבר או שיאשרו אותו או שימכרו את כלל ביטוח, משמע, התשלום הקרוב של הריבית לד' ישולם ועוד יותר חשוב גם החצי תשלום לקצרות ביוני כנראה ישולם.

הכסף לאחזקות יגיע מלמעלה תודות לאלשטיין ולנוחי תהיה שנה וחצי של שקט בתקווה שהשווקים ימשיכו למעלה והוא עוד עלול לצאת מזה בלי הסדרי חוב, וככה כולנו נרוויח בעזרת הרטנגן...
    אלשטיין הגיש את הבקשה למפקח על הביטוח במטרה להגדיל את האופציה:
    http://www.calcalist.co.il/markets/a...586008,00.html
    התשלום לקצרות הולך ומתקרב...

הסטטוס-קוו החדש באחזקות - דרישת מחזיקי האגחים - תשלום לאגחים מ"כסף חדש" שיוזרם מקורות חיצונים ואי הסכמה להשתמש בקופת המזומנים הקיימת -

מתוך כלכליסט:
    נציגות בעלי האג"ח הגישו למנהלי אי.די.בי אחזקות שלוש דרישות מרכזיות: הגעה לפתרון כולל לגבי חובות החברה כלפי בעלי האג"ח, יצירת ודאות לכך שתשלום ריבית של 65 מיליון שקל לבעלי אג"ח ד', שאמור להתבצע בחודש הבא, ישולם מתוך כסף חדש שיוזרם לחברה ולא מתוך 160 מיליון השקלים שנמצאים כעת בקופה (כפי שהוסכם לאחרונה בין הצדדים לגבי תשלום הקרן של אג"ח ב' בהיקף 36 מיליון שקל), וכן שכל סכום שיזרים המשקיע אדוראדו אלשטיין לחברת גנדן הפרטית (החברה האם של אי.די.בי אחזקות) יועבר במלואו לקופתה של אי.די.בי אחזקות.

לא התקבלו אינדיקציות כי הבנקים המלווים של גנדן יסכימו להעברת הכספים לאי.די.בי.

במילים אחרות - הבנקים ינסו לאכוף הקטנת חוב בגנדן לפני שיתירו הזרמות מהותיות - לבנקים יש צורך באיזון עדין בין שמירה על אחזקות בחיים מחד והקטנת הפסדים על ההלוואות בגנדן.

הפתרון לכך לא מסובך - המשך הנפקת זכויות עפ"י הצורך - משפ' דנקנר (לא דרך גנדן) , מנור ואדלשטיין יזרימו כסף, גנדן ליבנת ואחרים ידוללו

ל- tby, שבת שלום.

ראשית, יש יתרון גדול בהזרמה לגנדן או טומהוק על פני הזרמה ל- IDB אחזקות.

ברגע שהכסף יכנס ל- IDB הנאמנים יוכלו לדרוש כי הכסף לא ישמש לקניה של אג"ח במחירי רצפה - הם יוכלו לדרוש כי בקופה יהיה מספיק עד לסוף 2014. ואם לא הם אז סוכנויות הדרוג.

ברגע שהכסף נכנס לגנדן או טומהוק גם אם חלקו הקטן ישמש להקטנת החוב לבנקים הוא יוכל לקנות אג"ח במחירי רצפה כשהוא נחות לחובות לא בעלי שליטה. המחזור היומי הממוצע באג"ח ד הוא כ-15M ע.נ בחודש האחרון לא בלתי נמנע כי השקעה של 200M ש"ח דרך סוחרי נוסטרו תאסוף מאות מיליונים של אג"ח ד ו- 100M של ג,ה.

אם אני מבין את התוכנית לבצוע: הכסף לתשלום הקרן והריבית השנה יבוא מהנפקת זכויות דרך אופציות 7,8 - כרגע מנסים לגייס כ- 40M ש"ח ועל כל מניה שמגוייסת מתקבלות 6 אופציות מח"מ קצר וקרוב מאוד לכסף.

אם זה יעבוד, זה אומר כניסה של 250M+ ש"ח בשתי מנות לתוך IDB וזה מספיק על מנת לעבור את 2013 עד אמצע 2014 - אם עד אז, החוב יקטן בשליש בקצרות ובמאות מיליונים ב- ד גם יהיה הרבה פחות מה לשלם שלא לבעלי עניין מפרעון האג"ח. קניה בהיקף גדול של ד תגרום ליקור מחירו בהמשך וקרוב מחירי ה ו- ד דבר שיאפשר החלפה.

ל- IDB אחזקות הון עצמי שלילי מאוד, מצד שני מתחתיה יש פוטנציאל - כל מי שמשתף פעולה בעסקה הזו רואה לנגד עיניו את הסכוי להרוויח וזה רווחים שהם מעבר לפי 5 אם יעבדו אל מול אובדן ההשקעה.

IDB פתוח הרבה פחות מסוכנת ו- york נכנסו לשם על מנת להכפיל עד לשלש את הכסף.

בקומות הגבוהות יותר הסכון גבוה יותר אבל גם הסכוי.

לדעתי, תחילת פתרון יהיה ממוש אופציות סדרה 7 באמצע השנה - אם זה יעבוד זה ישנה לחלוטין את הסנטימנט של המחזיקים באג"ח ובמניה. להערכתי, כניסת 100M - 150M ש"ח באמצע השנה יהיה חייב בשנוי דרוג של האג"ח - מסף חדלות הפרעון אל משהו באמצע אפילו ל- BB.

קניה של מאות מיליוני ע.נ במחירי רצפה תניב רווח נוסף ועודף על הרבה השקעות אחרות.

קניה של אג"ח ד סביב 30אג או אג"ח ג ו- ה ב- 45אג תניב רווחים עצומים.

אני אתפלא אם כבר עכשיו אין אסוף של האג"ח ע"י שחקני נוסטרו שהתבקשו לאסוף בשביל פעולות עתידיות מחוץ לבורסה בבלוקים גדולים.

JS,

אני מסכים עם כל מה שכתבת למעט הקביעה :

ש יתרון גדול בהזרמה לגנדן או טומהוק על פני הזרמה ל- IDB אחזקות.

ברגע שהכסף יכנס ל- IDB הנאמנים יוכלו לדרוש כי הכסף לא ישמש לקניה של אג"ח במחירי רצפה - הם יוכלו לדרוש כי בקופה יהיה מספיק עד לסוף 2014. ואם לא הם אז סוכנויות הדרוג.
    בגנדן הבנקים מחקו את ההלוואות אבל לא לקחו את החברה - למה להם ? הרי היא לא שווה כלום. הם מבינים שיש רק אדם אחד שמוכן לבצע מאמץ אישי ופיננסי ולנסות ולהציל את אחזקות. אם לאחזקות יש ערך לגנדן יש ערך והם יוכלו לקבל משהו חזרה. במילים אחרות - הנושים של גנדן יתנו את כל הזמן שנדרש לנסות ולהציל את אחזקות - זה המצב לפני אדלשטיין

עכשיו בא אדלשטיין ומשקיע 100 מש"ח בגנדן + כוונה להשקיע עוד 300 מש"ח. מה עושים הבנקים? אנחנו לא ממש יודעים אבל אם הם לא מסכימים לשחרר כסף לטובת התשלום לאגח ד' זה אומר שריח הכסף משגע אותם והם רוצים את חלקם כמה? לא יודע.

אני מניח שיש לבנקים אינטרס שגנדן לא תדולל בהנפקת זכויות של אחזקות - אז הם יסכימו להעברת כסף דרך מנגנון זכויות אבל בטוח הם לוקחים המעשר שלהם. האם הם יסכימו לרכישה של אגח אחזקות ע"י גנדן? אני בספק גדול.

הרבה יותר הגיוני , קל ופשוט זה שבעל השליטה (במקרה זה משפ' דנקנר, אדלשטיין, מנור ולא גנדן) קונה אג"ח בשוק ומודיע
    לחברה - קניתי. לא מעניין אותם בנקים, נאמנים ,מוסדיים או אפילו התחייבויות החברה שלא לרכוש את חובה .

למה הם לא עושים זאת? אין לי מושג.

[אני מפנה אותך לחברת סקורפיו - שטיינמיץ הזרים מאות מליונים ונתן ערבויות בהסדר לפני כשנתיים -נשארו 300 מליון ענ אגח של סקורפיו - יום בהיר אחד ביוני בשנה הוא "הודיע" לחברה כי רכש 98 מליון ע.נ. - 1/3 מהסידרה - ממילא הוא היה צריך להזרים כספים לחברה כדי שתעמוד בתשלומים - אז עדיף היה לו לרכוש באגח בהנחה גדולה מאשר להמתין לפדיון ואז לשלם דרך מתן הלוואה לחברה]

לסיכום, אם היו שואלים אותי איך למקסם התועלת של הכספים שלרשות בעלי השליטה של אחזקות המיועדים להצלת החברה תשובתי -

1. הזרמה מינימלית לגנדן על מנת לשמור על % אחזקה בהנפקת זכויות / מימוש אופציות שנועדו לתשלומי חוב באחזקות - מסלול השקעה בהון.
    2. רכישת חוב אחזקות ע"י חברה נפרדת (יצירת חוב נחות בשלב הראשון והמרתו להון במידת הצורך ) - מסלול רכישת חוב . זה יוצר מעגל מעניין - בעלי שליטה מזרימים הון באמצעות זכויות, המשלמות להם חוב שהם קנו בהנחה ענקית .

מול כל אלו עדיין קיימת האפשרות שדריקטוריון החברה יתכנס, יחליט על תוכנית רכישה של אגח ב - 100 מש"ח "ממקורות שיועמדו ע"י בעל השליטה וכבטחון יעמוד האגח שירכש" -כלומר הלוואה ספציפית המיועדת לרכישת האגח. האם אתה חושב שהנאמנים ירוצו לבית המשפט למנוע זאת? למה להם? הרי בכל תסריט עדיף, גם לאגח הקצר, להקטין את חוב אחזקות בכ - 400 מש"ח,מאשר לעמוד בפני שוקת שבורה.

כמו שהדברים מתנהלים עד היום, המציאות עולה על כל דמיון. אני מצפה למערכה הבאה בהצגה הטובה בעיר.

tb,

תראה, שנינו לא יודעים מה קורה מאחורי הקלעים - מה שברור לכולם שבנק הוא מוסד שיתן לך מטריה ביום שטוף שמש וידרוש לקבלה חזרה עם סימני העננות הראשונים.

סביר כי הזרמה של 300M ש"ח לתוך גנדן תייצר אלהום של הבנקים - ולכן סביר כי לא יוכנס סכום כה גדול על מנת לא לגרום לבנקים להשתלט עליו.

יתכן שהמחזורים הגדולים שאנחנו רואים באג"ח אידיבי חלק מההסבר להם הוא קניות של בעלי שליטה דרך צד ג - על מנת שהמהלך יהיה משמעותי צריך לקנות 400M - 600M ע.נ - בשביל לקנות מספיק מבלי לשנות יותר מדי את השער צריך לעשות זאת לאט. האג"ח בידי הצבור הרחב - חלקם קנו אותו ב- 17אג - עליה של השער ל- 30אג יכולה לגרום ללא מעטים מהם לשחרר. אם אתה צודק, לאחר הפרעון של אג"ח ה ו- ג בעזרת כספי הזכויות אני מצפה לשמוע על עסקה מחוץ לבורסה בה מדווח על קניית 1/4 - 1/3 מהחוב ע"י בעלי השליטה ומקורביהם.

בוקר טוב,

הנה כנראה נמצאה לה הנוסחה:
    http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles

ברכות למחזיקים

בוקר טוב,

לכל המתעניינים ולכל הרוצים להגיב - u r more than welcome
    מחזיקי האג"ח של אי.די.בי מתנגדים לתשלום האג"ח הקרב בדצמבר

מחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות דורשים מהחברה להימנע מתשלום האג"ח הקרב בהיקף
    של 65 מיליון שקל מהכספים הנזילים של החברה. ל"כלכליסט" נודע כי אתמול בערב
    שלחו עורכי הדין של נאמן מחזיקי האג"ח, ממשרד מיתר ליקוורניק, מכתב לעורכי הדין
    של אי.די.בי, אברמי וול ורמי כספי ובו האמירה הבאה "מרשינו אינם יכולים להסכים
    לביצוע תשלום לנושה פיננסי מתוך יתרת הנכסים הנזילים של החברה". מדובר בתשלום
    ריבית של 65 מיליון שקל שצריכה לקבל ב-20 בדצמבר סדרה ד'.

במכתב כותבים מחזיקי האג"ח כי "המסר הברור הוא שהחברה מתכוונת לבצע תשלום זה
    מתוך קופתה שלה וכי בעלי השליטה בה אינם מתכוונים להעמיד לרשותה מקורות אחרים
    לטובת אותו התשלום". במכתב הובהר כי מחזיקי האג"ח "דורשים שהחברה תתחייב לא
    לבצע את התשלום האמור למחזיקי אג"ח ד - כולו או חלקו - מתוך מקורותיה שלה, וכי
    תשלום זה יבוצע רק בכפוף להרמת מלוא סכום התשלום לחברה כהון ממקורות חיצוניים".

אלא שמחזיקי האג"ח לא מסתפקים בזאת ולא מתכוונים להמתין לשעת ה-ש'. במכתב נכתב
    כי "ככל שהחברה תימנע ממתן התחייבות כאמור תוך שבעה ימים מיום מכתבנו זה,
    מרשינו ינקטו בכל הצעדים העומדים לרשותם על מנת להגן על זכויות מחזיקי האג"ח".

מחזיקי האג"ח חוששים כי בניגוד לשפן ששלף בעל השליטה נוחי דנקנר מן הכובע
    באוקטובר האחרון עת נדרש לשלם תשלום אג"ח לסדרה ב' בגובה של 35 מיליון שקל,
    הפעם לא יהיה לו שפן כזה. כזכור, דנקנר הצליח לגייס את אדוארדו אלשטיין,
    מיליונר ארגנטינאי שהשקיע בחברת גנדן שדרכה שולט דנקנר באי.די.בי. כך, חלק
    מהסכום שהזרים אלשטיין הועבר כתשלום לסדרה ב'. מחזיקי האג"ח חוששים כי אף על פי
    שלאלשטיין אופציה להגדיל את השקעתו בגנדן, סכום נוסף באם יושקע כאמור יגיע
    לכיסם של הבנקים שהילוו כספים לדנקנר ובראשם בנק לאומי ולא למחזיקי האג"ח.

מחזיקי האג"ח מוסיפים עוד "אנו דורשים שהחברה תציג תכנית סדורה, כיצד היא
    מתכוונת לעמוד בהתחייבויותיה הפיננסיות בשנתיים הקרובות, ובפרט כיצד היא
    מתכוונת לעמוד בתשלומים שעליה לבצע עד וכולל חודש יוני הקרוב. הדרך היחידה
    שהחברה יכולה להציג תכנית כלשהיא בעניין זה, היא על ידי התחייבות שכל סכום כסף
    שיועבר לגנדן על ידי המשקיע אלשטיין יוזרם לאלתר לחברה. לא נסכים להפחתת יתרת
    המזומנים הזעירה שנותרה בחברה אל מול הררי חובותיה, מבלי שתוצג בפני נושיה ולו
    תחילתו של פתרון ממשי למצבה הקשה אליו הביאו אותה בעלי השליטה והמנהלים".

אשמח לתגובות של כ ל ם
    אגב שימו לב לעורכי הדין המייצגים כל צד.
    אלו מהמשרדים הגדולים בארצנו אם לא הכי גדולים והנכבדים

שבוע טוב
    מלא רווחים
    R

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •