x

עמוד 8 מתוך 23 ראשוןראשון ... 67891018 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 71 עד 80 מתוך 225

נושא: זרקור: אידיבי פיתוח י / אידיבי אחזקות ד

הי reem,
    אם היתה סידרה אחת של אידיבי פיתוח, אזי אתה צודק בטענה
    ציטוט פורסם במקור על ידי reem8 צפה בהודעה
    בעלי אגח אידיבי פיתוח לא יהיו פראירים, החברה שלהם במצב סביר לשרת את התשלומים בזמן הקרוב וממש לא יענין אותם מה קורה למעלה באחזקות (שאחזקות ישברו את הראש).
    הבעייה כמובן שאידיבי פיתוח אינה חברה סולבנטית (מה שלא יקרה, אין סיכוי שהחברה תחזיר את כל חובותיה). במקרה של בעיות ב-IDB אחזקות, בעלי האגח הארוכות באידיבי פיתוח בהחלט יכולים להתעורר ולעכב את התשלומים הקצרים על בסיס "הרעה משמעותית במצב".

הי mimi, rinmat, jsphs

יש לי הרבה מה לאמר, אך קצר מאוד בזמן (ל-reem נתתי תשובה כיוון שהיא די אוטומטית). אם עדיין יהייה רלוונטי בימים הקרובים - אנסה להתייחס פרטנית.

בגדול אומר, IDB אחזקות זו חברה בלי נכסים (ובלי סיכוי שיהיו לה נכסים בעתיד - IDB פיתוח שייך לבעלי האגח שלה) ועם חוב פיננסי נטו של כ-1700M ש"ח. אני יכול להסכים (או לא) עם אשר אתם טוענים, אך בסופו של יום - עם/בלי הזרמות, החברה שווה אפס. כל שאר העובדות (צדק חברתי, יושר ציבורי, מוניטין, העדפת נושים, ...) הן משניות לעובדה העצובה הזו ולגבי מה שיקרה בחברה בהמשך - כל אחד יסיק מנתון זה את המסקנות שלו ...

בברכה,

בברכה,

ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    חוצפה באם יש כאן ניסיון לעצור תשלום ריבית לאג"ח ד..
    אל תדאג, כל עוד החברה לא מצהירה שהיא הולכת להסדר, אף אחד לא יעצור את תשלום הקופון
    ואידיבי הוציאה כבר אתמול הודעה לבורסה שהפרסום לא נכון, לדה מרקר יש משהו אישי נגד דנקנר והם ידועים בכתבות השליליות על החברה ככה שאני לא מתרגש מזה, להיפך הם נתנו לי הזדמנות מצויינת לקנות אתמול בסביבות 19.1
    אני באמת לא מבין איך אתם לא רואים כמה אפשרויות יש לדנקנר לעשות תעלולים חשבונאים ולממש נכסים בשביל להחזיק לפחות עד תחילת 2015 בלי להגיע להסדר אפילו, ומבלי לעשות אפילו הנפקת זכויות ולהביא כסף מהבית.
    ואם זה באמת יקרה, האפסייד על האגחים בתקופה הזו יהיה מטורף, לא לדבר על הקצרות שיעשו 100 אחוז בפחות משנה,
    ובמחירים האלה באמת שווה לי לקחת את הסיכון (זה יהיה בטוח יותר טוב מאאורה שנקבל את הכסף ב2031.. ;) אבל זה כבר לת'רד אחר)

היי rinmat

אשמח אם תפרט תרחיש שאידיבי החזקות שורדת עד 2015 ללא הנפקת זכויות. לדעתי אין תרחיש כזה למעט הכנת שותף באידיבי פיתוח מה שנראה לא מציאותי כל כך לאור מצבה של פיתוח. מתעלולים חשבונאיים לא מביאים כסף לחברה.

המצב בהחזקות מאוד רע ואני מסכימה עם אלה הסוברים שההסדר לא רחוק אלא אם תהיה הזרמת בעלים משמעותית

נדרג לפי התרחישים, בטווח הקצר:
    1. הנפקת זכויות - האופציה הכי טובה לחברה ולבעלי החוב, ומשום מה יש לי הערכה שזה מה שיקרה (אם רק משפחת לבנת יכלה לגייס מילארד וחצי לקנות את משאב, אני מעריך שכל הקבוצה תוכל להתחייב להנפקת זכויות)
    2. קבלת הלוואה תמורת שיעבוד מניות של אידיבי פיתוח (או מאיזה שהוא מבנק, או מאחת מהחברות הנכדות)
    3. מכירה חלקית של אידיבי פיתוח

בטווח הארוך:
    1. על ידי מיזוג של אחזקות עם פיתוח, כור-דסק''ש, דסקש-פיתוח
    2. מכירת של נכס משמעותי בפרמיה על השוק, כמו סלקום, שופרסל (גם באפשרות לפיצול שופרסל נדל''ן) או כלל ביטוח

ואם זה קורה, נרוויח הרבה בקצרות וקצת פחות בד'

ואם זה לא יקרה, ונוחי והקבוצה יחליטו ללכת להסדר ולספר את האג''ח כבר הערכתי שיהיה הסדר שבמחירים של האג''ח היום גם יהיה אפסייד יפה (לא יותר מ50% תספורת)

סתם להשוואה, אג''ח של דלק''ן ה, נסחר ב18 אגורות הרבה זמן, ושם אין חלוקת ריבית אלא רק אוויר, נראה לכם הגיוני שאג''ח ד באותו המצב? אגב, היה פעם אג''ח כזה ארוך שנסחר בפחות מ20 אגורות ועוד שילם ריבית?

שלום rinmat, אני חושב שאם נוחי \ לבנת את שות מסוגלים להכניס כסף בסכומים של 100M \ 200M ש"ח ראוי כי יתנו לכמה בנקים לאסוף להם 200M ע.נ סדרות קצרות ועוד 500M ע.נ סדרה ד. הסדרות סחירות ובסדרה ד יש ימים עם מחזור של 10M ע.נ.

במחירים של היום די לקנות 1M ע.נ בכל יום מסחר כשהקניה עד 20% מהמחזור היומי תוך ניסיון לא לעלות את השער.

במצב בו סדרה ד תקנה בחציה במחיר השוק + 200M ע.נ - לאחר מכן לבקש הסדר דחיה + הנפקת זכויות של 100M מבעלי שליטה בכל שנה.

מצד שני, לגנדן יש חובות במאות מיליונים כנגד מניות אחזקות ויתכן והבנקים לוחצים לפרוע אשראים ולא להשתמש בנזילות לקניה של החוב לאג"ח במחירי רצפה.

הי פיראט
    האם מאז ניתוחך האחרון לשווין של הסדרות (אי די בי פיתוח י , ז ואחרים)הגיע מידע הגורם לשינוי בהערכותיך או ,נכון להיום, הערכותיך בעינן(והידיעות חדשות לבקרים, אינן משנות)?
    תודה מראש לתשובתך

הי avi,

האמת היא שמבחינת IDB פיתוח פרופר החדשות הן די פרווה ואולי אפילו הייתי אומר חיוביות מה (מקבלים מזומן כנגד נכסים בכלל). הבעייה כמובן שסוף סוף הציבור מבין ש-IDB אחזקות בוודאות די גבוהה הולכת לפשיטת רגל / הסדר (אם אני צריך להמר - הסדר בו למעלה מ-90% מהחוב מומר למניות, אולי לפני תשלום הריבית הקרובה באגח ד). במקרה כזה, כנראה גם IDB פיתוח הולכת להסדר ולכן ערך האגחים יורד. תוסיף לכך את הסנטימנט השלילי (בטירוף) בשוק האגח ותקבל צניחה רבתי.

שערים 45-47 באגח י הם לטעמי שערים טובים, אך כיוון שכל השוק ירד, ניתן לטעמי למצוא אגחים טובים יותר.

במילים אחרות - לדעתי, אין משהו שממש השתנה באגחים אלו.

בברכה,

פיראט, למה שבעלי אג"ח אחזקות יסכימו למהלך של המרה של 90% חוב בהון?

הרי ברגע שיהיה כשל פרעון בעלי אגרות החוב יוכלו לקחת 100% של החברה.

המוסדיים מחזיקים בעיקר בדסק"ש ופתוח. לנציגות אני מאמין שיהיה כל האינטרס לתת לנוחי להזיע - כי אם יוותרו לו על חוב באחזקות השלב הבא הוא תספורת בפתוח.

אני חושב שהסבירות למהלך שהצעת מאוד נמוכה.

אל תשכח שעל כל 1 ע.נ באחזקות יש 0.25 ש"ח חוב בגנדן הפרטית כשאחזקות הן ערבון לחוב.

אתה חושב שהבנקים יסכימו למהלך שאין ממנו חזור?

הי jsphs,

אתייחס פרטנית
    פיראט, למה שבעלי אג"ח אחזקות יסכימו למהלך של המרה של 90% חוב בהון?

הרי ברגע שיהיה כשל פרעון בעלי אגרות החוב יוכלו לקחת 100% של החברה.
    ההסדר, אם יהייה, יכלול כמובן הזרמה של הון (זה עונה - ללמה?). מצד אחד, אני לא רואה הזרמה של פחות מ-400M ש"ח (לפחות חצי ילך לפיתוח במסגרת הסדר - כנראה הרבה יותר) ומצד שני, לא רואה מי האידיוט שיזרים את הכסף.

דנקנר ישמח לתת לבעלי האגח 100% מהחברה בלי להזרים אגורה. מצבה של IDB אחזקות פלוס מינוס זהה למצבה של דלק נדלן (שתיהן עם חובות של כ-2000M ש"ח, שתיהן שוות בפירוק כ-250M ש"ח) - הציבור כבר הפנים שתשובה ישמח לתת את דלק נדלן לבעלי האגח ובשלב מסויים הציבור יתעורר ויבין שדנקנר ישמח לתת את IDB אחזקות לבעלי האגח.

המוסדיים מחזיקים בעיקר בדסק"ש ופתוח. לנציגות אני מאמין שיהיה כל האינטרס לתת לנוחי להזיע - כי אם יוותרו לו על חוב באחזקות השלב הבא הוא תספורת בפתוח.
    סלח לי jsphs, לדעתי אתה מפספס את המציאות המרה - לדעתי, לכולם כבר ברור שתהייה תספורת באגחי IDB פיתוח (תראה את הניתוח). השאלה הנשאלת היא - כמה תספורת?
    אני מאמין כי כל שדנקנר חושב עליו הוא איך לעשות הסדר באחזקות/פיתוח שישאיר לו משהו ביד.

אל תשכח שעל כל 1 ע.נ באחזקות יש 0.25 ש"ח חוב בגנדן הפרטית כשאחזקות הן ערבון לחוב.

אתה חושב שהבנקים יסכימו למהלך שאין ממנו חזור?
    בסוף השבוע פירסם לאומי דוח (בעקבות פנייה של בנק ישראל) ובו הודיע כי סימן את כל החוב של גנדן כחוב פגום. בשפת העם, בנק לאומי מניח כי לא יראה שקל בודד כנגד החוב בגנדן!!!. בנק לאומי לא רק יסכים לצעד כזה - בנק לאומי יהייה מאושר עד השמיים מצעד שכזה, שכן צעד שכזה ייתן לו סיכוי להחזר כלשהו כנגד החוב (המסומן כיום כאבוד).

לסיכום:
    מילים נשפכות כמיים בנושא ועוד לא ראיתי כל פיתרון רציני לחוב. אני רואה הרבה סיסמאות, "גיוס הון", "גיוס חוב", "מכירת חלקים מ-IDB פיתוח" וכיוצא בזה וכולן לדעתי בעלות סיכוי שואף 0 שלא במסגרת הסדר.

אוסיף ואומר כי לדעתי, בסופו של יום, IDB אחזקות תפורק ובעלי האגח יקבלו כ-10 אג לאגח. תשאל מדוע? - כמתקבל מהניתוח, כל הסדר ב-IDB אחזקות, יחייב הסדר ב-IDB פיתוח. עקב היות IDB פיתוח בעלת שווי אמיתי (בערך 65 אג לע.נ. בפירוק) ונזילה למדי (ודאות גדולה למדי לתמורה), יבקשו בעלי האגח ב-IDB פיתוח את מירב התמורה מהזרמת ההון. עקב כך, יתחילו התנגשויות בין בעלי אגח IDB אחזקות לבעלי אגח IDB פיתוח (כמו גם בין מחזיקי האגח הקצרות ומחזיקי האגח הארוכות ב-IDB פיתוח). כולם יימשכו לכל הכיוונים עד שהחבילה כולה תתפרק.

במילים אחרות, לדעתי, כל מחזיקי אגח IDB אחזקות צריכים להתפלל לאלוהים שאכן יקבלו 10 אג לע.נ. והשאר יומר למניות. זה לדעתי אחד מהסנאריו הטובים יותר עבורם.

בברכה,

אני חייב לציין שאני לא מסכים.

דלק נדלן שהיתה חלק מדלק קבוצה הוצאה ממנה בזמן המשבר והונשמה מלאכותית משהו כמו שנתיים במקום ללכת להסדר בזמן. ללא הסדר החברה כילתה את נכסיה ושילמה חובות עד שביום בהיר אחד אמרה די. ללא הסדר אני מצפה לתביעות כנגד תשובה, בעלי תפקידים בעבר ובהווה והדירקטוריון לרבות דרך הבטוחים של כל אלו.

נוחי דרך גנדן וטומהוק מחזיק באידיבי אחזקות שמחזיקה בפתוח ומתחת כל השרשרת החברות.

אני לא יודע מה יש לנוחי בעסקים הפרטיים אבל ותור על אחזקות משמעותו ויתור על סכויי ההתאוששות של הקבוצה.

אידיבי פתוח יתכן ולא זקוקה להסדר.

מקרה אידיבי דומה למקרה דלק קבוצה באנלוגיה לתשובה ולא לדלק נדלן.

יהיה מעניין.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות