x

עמוד 22 מתוך 23 ראשוןראשון ... 1220212223 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 211 עד 220 מתוך 225

נושא: זרקור: אידיבי פיתוח י / אידיבי אחזקות ד

Hybrid View

זו יתרת הרווחים לחלוקה (השלילית כמובן) של אידיבי פיתוח ומטה..

פיתוח 2,457 מיליון ש"ח
    דסק"ש 3,123 מיליון ש"ח
    כור 3,002 מיליון ש"ח

jsphs7, קשה לי לראות באיזה תרחיש תוכל הקבוצה לחזור למצב בריא שיאפשר לה לחלק דיבידנדים עד לאחזקות תוך 5 שנים. אין מנוס לדעתי מהזרמת בעלים משמעותית ו/או הכנסת שותף לפחות חלקי לפיתוח ו/או מחיקת חוב עבור מניות בין אם של החברה ובין אם של החברות הבנות.

רק ההצמדה למדד תוסיף לחברה עוד +40 מיליון ש"ח לקרן כל שנה- 180 מיליון ש"ח הם סכום חסר משמעות לחלוטין. צריך לדעתי 400-500 מיליון ש"ח כדי לרצות את המחזיקים.

בוקר טוב,

היש איזשהי דרך שתתאפשר עסקה כה הזויה??
    מה אומרים?
    http://www.globes.co.il/news/article...p_firstarticle

יום טוב

משהו לא ברור לי בעסקת בעלי עניין הזו (ש-lior9 מעלי בצדק קרא "הזויה") שעליה מדווחים כל האתרים הכלכליים בבוקר (מכירת כלל ביטוח לכור). נעזוב כרגע עניין של מחזיקי אג"ח של כור (שמן הסתם אמורים לעמוד על רגליים אחוריות בהתנגדותם). אם המזומן שבקופת כור עובר לאיי.די.בי פיתוח ופיתוח ניצלת לשנים הבאות מבחינת מצבת החובות שלה, מה דנקנר מרוויח מזה אם הוא יאבד בסופו של דבר (שזה תסריט בעל הסתברות לא מבוטלת בלשון המעטה) את איי.די.בי אחזקות? האם המזומן שפיתוח תקבל יוכל ללכת למעלה לאחזקות? יישאר בכלל משהו שאפשר יהיה להעביר או ששמירה על כלל ביטוח (שתישאר אצל נוחי אם היא עוברת לכור) כל כך חשובה לו או שיש לו משהו עוד יותר יצירתי על מנת להציל גם את אחזקות (לי אישית יש ספק רב בזה)? מה שכן, אם נוחי היה הולך לעבוד בקרקס בתור להטוטן, היה ללא ספק הופך לכוכב על.
    נערך לאחרונה על ידי chizhk, 06.01.2013 בשעה 09:32

דנקנר הזה ממש ליצן, איך הוא רוקם ויוזם עסקאות כאלה עם חברה שהיא כבר לא שלו, ובעצם שייכת למחזיקי האג''ח, מה, הוא לא שמע בתקשורת וכאן בפורומים שהחברה שלו כבר פשטה רגל?! בהחלט הזוי...

אני חייב לפרגן לו הפעם. רעיון שאם יקרום עור וגידים יכול לייצב את הקבוצה מתחת לאחזקות. אם בעלי אגח כור יקבלו שיעבוד על כלל ו/או שיעבוד שני על קרדיט סוויס הם לטעמי יסכימו. איחוד של כור עם דסקש יחד עם הזרמת כסף לפיתוח שמחזיקה 13% ומכירת כת״ש (נותרו 10%) יסדרו את פיתוח בלי ספק. צעדים כמו מכירת גיוון/ בניין HSBC בנכסים ובניין+ הדיבידנד שיגיע מייד אחריו לדסקש/ פיצול שופרסל/ הנפקת מכתשים אגן יציפו ערך רב מאוד לדסקש שבתקווה עבור נוחי יעבירו את פיתוח מספיק קרוב לדיוידנד למעלה לאחזקות או לפחות יאפשר מכירת חלק מאחזקות למשקיע/ הנפקה כי יהיה שווי נכסי. אם הוא ישכנע את אלשטיין להזרים כסף זה יכול לתת לו את הזמן שהוא צריך. מסכים לגמרה עם tby שהנייר המעניין ביותר הוא מניית דסקש למרות שגם האגחים של פיתוח היו מעניינים וכעת במידה והתכנית תצא לפועל הם בטוחים עוד יותר. בקשר לאחזקות, יש פה המון ״אם״ ולטעמי זה מסוכן באופן קיצוני עדיין. עדיף לקנות את אחזקות ב40 אם הכל יסתדר מאשר בסיכון עצום עכשיו ב20. תמתינו בסבלנות. דרך אגב, קראתי באחד העיתונים הבוקר שלאחר המכירה פיתוח תבקש לחלק דיבידנד מיידי לאחזקות על ידי הפחתת הון!? יכול להיות שבית המשפט יאשר את זה??? רק מזכיר שכבר הועלו מספר רב של תכניות לפתרון בעיית החוב בקבוצה שלא יצאו לפועל. סבלנות היא מילת המפתח.

עושה רושם שזה יהיה המהלך הבא:
    http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles

בהנחה שזה המהלך האם זה מתנגש עם מיזוג בין כור לדסקש?
    נערך לאחרונה על ידי kelazar, 16.01.2013 בשעה 21:49

והנה דה מרקר מצטרף לחגיגה. http://www.themarker.com/markets/1.1901136 פיצול של שופרסל על הפרק. יש הרבה ערך בקבוצה... שיהיה בהצלחה. האפסייד בדסקש רק גדל ולדעתי עדיף בהרבה בסיכוי סיכון על ד של אחזקות. Rinmat אני מאוד מעריך אותך למרות שלרוב איני מסכים איתך. מה שאני הכי מעריך זה את העובדה שאתה מבין את הסיכון העצום, אך בוחר לקחת אותו תוך הבנתו (מזכיר את משקיעי הגז לפני גילוי תמר). מה שמטריד אותי זה אנשים שהולכים באופן עיוור ללא הבנה אחרי טוקבקים ו/או ״המלצות״ אפילו של שחקן בלי באמת להבין את הסיכון. אני מאחל לך שהתמדה תשתלם אם כי זה ידרוש כמעט נס לטעמי. נ.ב בדה מרקר פרסמו גרף מרשים של כל הקבוצה מלמעלה עד למטה שמראה כמה ערך נמצא שם. חבל ששכחו לציין שההחזקה בכתש היא רק 10% ושזו בהמלט נמכרה.
    נערך לאחרונה על ידי kelazar, 06.01.2013 בשעה 11:10

בוקר טוב,

אין יום משעמם אצל נוחי:
    http://www.calcalist.co.il/markets/a...592312,00.html

יום טוב.

ליאור, להבנתי העסקה הזו היא חלק ממכלול עצום של עסקאות/ מימושים/ חשבונאות יצירתית ולעיתים אף מבריקה.
    הטקטיקה של נוחי כמו שזה נראה כרגע היא למשוך זמן וכמה שיותר. הוא ינסה להכניס קצת כסף מאלשטיין לאחזקות כדי לקבל עוד קצת שקט ולערבב אותם עם סיפורי התנו לי להציף ערך לקונצרן. בהנחה שהמוסדיים יסכימו כמו שהם מסכימים עד כה, ואם אפשר ללא מתן פיצוי אז בכלל הוא ימשיך להתמקד במעיכת הפרמידה ויצירת ערך מהר ככל האפשר.
    לצורך העניין הזה יש לו הרבה אפשרויות כאשר אף אחד לא יודע אם הן באמת יספיקו כדי להעלות את הערך עד אחזקות, אך נראה כי הפירמידה עד פיתוח כולל תשרוד את המשבר.
    הצעד הראשון כנראה יהיה מכירת כלל לכור מה שיתן לפיתוח הרבה מרווח נשימה ויסיט את תשומת הלב לדסק"ש בהנחה כמובן שבעלי האג"ח והמניות של כור יסכימו (כי יבואו מעריכי שווי שיספרו/ ימציאו כמה ערך יש שם ואולי האגחים יקבלו ביטחונות בדמות מניות כלל וכו'). בתוך דסק"ש יש מקום להרבה צעדים שרבים כבר הועלו בתקשורת: מכירת גיוון, איחוד כור ודסק"ש, פיצול שופרסל, מכירת בנין HSBC ומימוש כל אחת מהחברות המוחזקות של דסק"ש שאגב צריכה לגייס השנה מעל 600 מש"ח.

בגדול המנטרה של נוחי זה זמן, זמן ועוד זמן
    להערכתי כמות הזמן שהוא זקוק לה בשביל אחזקות היא על גבול האינסופית

אני חושב שזו יריית הפתיחה לכוון של הסדר.

למעשה, יש איזה מן טקס שבו מציעים הצעת פתיחה הזויה - מקסימום פריסה, מינימום ריבית נקובה ומינימום תרומת בעלים.

אני מניח שעו"ד של נוחי אמרו לו שזו המתכונת המקובלת.

ההצעה של אתמול פשוט לא סבירה - אני לא מבין איך משהו חושב שבמצב הקיים בעלי מניות המיעוט של כור או בעלי האג"ח יתנו לו לרוקן את החברה ממוזמן תוך תשלום של 17% פרמיה על מחיר השוק של כלל בטוח - ולכן, כנראה שלא תעבור.

מצד שני, הליכה להסדר באחזקות כך שתקנה לה 3-5 שנים של שקט ללא פרעונות קרן יתכן ויאפשרו לחברה להשתקם.

אם ההסדר יצא אל הפועל כך שפרעונות הקרן יחלו ב- 2015 או ב- 2017, לא ידרש יותר מדי כסף. החובות ~ 2G ש"ח, נניח תחת הנחה של 6% לשנה ריבית עסקינן ב- 120M ש"ח נעגל ל- 130M עם הנהלה וכלליות כלומר ל- 3 שנים צריך ~ 400M ש"ח. אם יש בקופה 200M ויכנסו עוד 180M ש"ח די בכסף הזה על מנת להתנהל אל תוך 2015 כשבזמן הזה יש זמן להבריא את הקבוצה.

אם ילכו על מהלך דחייה ב-IDB אחזקות של 5 שנים ו- 3 בפתוח בתמורה לשפור ריבית, אופציות למניות ואג"ח וקונבנטים בסופו של דבר יתכן וניתן יהיה להבריא את הקונצרן הזה.

ולכן, לדעתי, עסקינן ביריית הפתיחה, לאורך זמן אני מעריך שהנציגות תחלץ יותר מ- 180M הזרמה, וריבית של יותר מ- 3-4%, יותר מ- 5% אופציות - מצד שני אלשטיין יתנה כל כניסת כסף מצידו בהסדר נושים בו הקבוצה תוכל לעמוד בסבירות גבוהה וכן בפריסה של החוב הבנקאי.

למעשה יש למחזיקים בחוב 2 אופציות:

1) הסדר עם כניסת כסף חצוני ובנקים שיש להם אינטרס שההסדר יצליח.

2) חלוקת המזומן בקופה וחיפוש קונה למניות של פתוח בתקווה שישלם גם פרמיית שליטה על כלל המשק הישראלי.

השאלה היא שאלת המינון, כמה כסף יכנס פנימה, כמה דחייה דרושה וכמה הריבית של האג"ח החדש.

מצד שני, רב ההחזקות לא מצריכות ניהול חכם, זה לא קניונים במוסקבה שיש לבעל השליטה ערך מוסף - מתחת למחיר מסויים החברה תלך לפירוק - הנושים כעבור הרבה זמן יקבלו 10-אג, תביעות כנגד בטוחי הדירקטורים, בעלי שליטה ובעלי תפקידים + מה שניתן לקבל בעבור מניות פתוח.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות