x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: שיקולי נוחי דנקנר בקנית מניות אידיבי אחזקות

שיקולי נוחי דנקנר בקנית מניות אידיבי אחזקות

היי
    מענין אותי לדעת מה לדעתכם שיקולי נוחי דנקנר בקנית מניות אידיבי אחזקות ?
    על פי הקונצנזוס שלנו פה בפורום אפילו האגח של אידיבי אחזקות לא שווה אם כך מהם השיקולים שיכולים להיות לנוחי דנקנר לקנות את מניות אידיבי אחזקות (סבתא רבא) ?

חומר למחשבה:

קניית אגחים של אידיבי אחזקות שוות ערך לקנית מניות אידיבי אחזקות ע"י בעל שליטה.
    לפי החוק במקרה של חדלות פרעון האגח שבידי בעל השליטה נדחה ביחס ליתר החובות ולכן שווה ל 0 בדיוק כמו המניה.
    גם בהסדר בדרך כלל בעל השליטה נדרש לוותר על האגחים או להמירם למניות ביחס גרוע מאוד מבחינתו.

במקרה של עמידה בהתחיבויות, לאגח יש אפסייד מוגבל ואילו למניה אין הגבלה באפסייד.

אם נוחי יודיע שהוא יגייס הון או יביא כסף מהבית להחזרים של הקצרות ב2013, האגחים הקצרות יטוסו והמניה בעקבותיהם, כבר בעקבות הרכישות האחרונות הוא רשם רווחי הון של עשרות מיליונים אז אני מניח שהוא לא טיפש וזורק את הכסף שלו על חברת חדלת פרעון כמו שהשוק חושב.

הקניות מכספו הפרטי לא החברה עצמה קונה.
    נערך לאחרונה על ידי reem8, 18.07.2012 בשעה 11:39

הי reem8

כמו שכתבתי בעבר לדעתי הקניות של נוחי הם לא שיקול כלכלי אלא שיקול של יחסי ציבור. כמו שאמרת קניה של אגח לא תתן לו הרבה יותר במובן הכלכלי (חוב בעלים נחשב נחות) ובקניה של המניה הוא מנסה לשדר "עסקים כרגיל".

אל תשכח שאצל טייקונים סטייל נוחי האינטרסים שונים מאשר אצל המשקיע הקטן. נוחי מסתכל על התמונה הכללית ואין לו בעיה להפסיד 10 מליון במקום אחד, אם הוא חושב שזה ירוויח לו 100 מליון במקום אחר.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

שתף אותנו איך לדעתך השקעה של 10 מליון בקניית מניות אידיבי אחזקות לצורך יחסי ציבור, יכול לתת לו להרוויח 100 מליון במקום אחר.
    זה מה שאני מנסה להבין ולא מצליח.

אני יכול לעלות מספר ספקולציות אך הם שוות כקליפת השום.
    בסופו של דבר גם אני בדיוק כמוך לא מבין למה הוא קונה (אם יצליח לעלות את מחיר המניה אולי ינסה לעשות עוד הנפקה?????), אך בניגוד אליך אני לא מסיק מזה שנוחי יודע משהו והעתיד טוב.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

ציטוט פורסם במקור על ידי gimani צפה בהודעה
    אך בניגוד אליך אני לא מסיק מזה שנוחי יודע משהו והעתיד טוב.
    במסגרת המניפולציות שנעשים תדיר בשוק ההון על מנת להפיל כמה שיותר כסף לכיסם של הגדולים, נוחי ממש לא צריך לדעת שהעתיד יותר טוב, מספיק לו שאנשים יחשבו...
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

ציטוט פורסם במקור על ידי gimani צפה בהודעה
    אך בניגוד אליך אני לא מסיק מזה שנוחי יודע משהו והעתיד טוב.
    מהיכן הבאת את זה שאני מסיק שהעתיד טוב, לי אין אגורה שחוקה באחזקות ואני מפוזר היטב (כמו קרן נאמנות, חחח).

אני לא חושב שנוחי טיפש ואני מנסה להבין מה האינטרס שלו? איך הוא חושב? אולי למישהו יש הסבר שאני לא חשבתי עליו וזה ישנה את דעתי לגבי אחזקות?

ציטוט פורסם במקור על ידי אבי1 צפה בהודעה
    במסגרת המניפולציות שנעשים תדיר בשוק ההון על מנת להפיל כמה שיותר כסף לכיסם של הגדולים, נוחי ממש לא צריך לדעת שהעתיד יותר טוב, מספיק לו שאנשים יחשבו...
    עצם זה שהדיון הזה מתקיים כבר אומר שזה מתחיל לעבוד.
    אומנם לא קשור לפורום אך ברמה הטכנית מניית אידיבי פרצה היום במחזור גבוה ויש סיכוי טוב למהלך עליות גדול.

הי reem,

אוסיף את ה-2c שלי.
    אינני מבין מדוע נוחי קונה מניות (והאמת, מבחינה כלכלית - היה עושה לעצמו שירות טוב יותר אם היה קונה חוב). ייתכן שהוא יודע משהו וייתכן שלא - אך כל זמן שלא נגלה את הסיבה (אם קיימת) כל הניירות של אחזקות אינם כלכליים ומכיוון שכך, לא כדאיים בקנייה.

בברכה,

השערה שהועלתה באחד האתרים הכלכליים היא שהוא מחוייב לתמוך במחיר המניה מאחר והן משועבדות להלוואות מהבנקים ובמידה ומחירן ירד הוא ידרש להמציא ערבויות נוספות.

אכן - לא לחלוטין ברור מדוע נוחי שם כסף לא זניח (להערכתי).
    אני חושב שמדובר בשילוב בין 2 סוגי מניעים:
    הראשון והמרכזי - משפחת "יחסי הציבור". זה לא רק הצהרת אמון, שזוכה לסיקורים נאים בתקשורת ותומכת בשער. צריך לזכור, שנוחי לא מזמן גייס ~300M שקל במעין מגבית מאסופת חברים ובעלי הון. מעין מוניטיזציה של הקשרים האישיים שלו. הוא חייב להראות להם שחרף הקריסה בהשקעתם הוא עדיין מאמין ולא היו מצגי שווא. זו דרך אחת לעשות את זה (או לעזור למי מהם שעוד לא יצא לצאת). אולי גם זו הסיבה שהוא קונה הרבה מניות, כי אכן מכל סיבה אחרת הרבה יותר הגיוני לקנות את האג"ח.

השני - והפחות ודאי - נראה שיש לו אמונה, כמעט משיחית, שאיכשהו הם ייצאו מזה.
    אולי יש עוד איזה טריק בכובע (כמו אותה הנפקת זכויות להלן שאותי קצת הפתיעה), ואולי הוא פשוט חושב שיש יותר סיכוי שכמו שהצטברו אירועים שליליים, כך יקרה ההיפך. כן - עליה ב 100% בקרדיט סוויס תעשה משהו לפירמידה. לדוגמה.

בכל מקרה - אני עדיין חושב שלהכנס למניה זה טעות גדולה, ולהכנס לאג"ח - זו בלשון עדינה השקעה שבסיס ההחלטה שלה אינו ניתוח תזרימי ונכסי אלא משהו קצת אחר, שיותר דומה לכניסה למניית חלום כלשהי. אני בכלל לא בטוח שבשער הנוכחי לא יכולות להיות עליות תלולות, אבל לי אישית זה כרגע לא השקעה מהסוג שאני מחפש.
    כמובן - אני לא מתכוון לאג"ח של אידיבי פיתוח, שהוא סיפור אחר לגמרי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות