תעשיית קרנות הנאמנות רושמת גיוסים של כ-400 מיליון ₪ בסיכום שבועי
הקרנות המסורתיות רושמות גיוסים נאים של כ-340 מיליון ₪ השבוע ו כ-680 מיליון ₪ מתחילת החודש.
קרנות אג"ח מדינה ממשיכות להוביל עם גיוס של כ-280 מיליון ₪.
נמשכת מגמת הגיוסים בקרנות השקליות שמגייסות כ-190 מיליון ₪ בסיכום שבועי.
סיכום שבועי 08-12.7.2012 בנכסי תעשיית קרנות הנאמנות
• הקרנות המסורתיות סיימו עם גיוס שבועי של כ-340 מיליון ₪- קצב גיוסים זהה לשבוע הקודם.
• קרנות אג"ח מדינה ממשיכות להוביל את טבלת הגיוסים ומסכמות את השבוע עם גיוסים נאים של כ-280 מיליון ₪.
• האפיק הקונצרני מתחיל להתעורר- קרנות אג"ח חברות והמרה מגייסות זה שבוע שני ברציפות, כ-45 מיליון ₪.
• המגמה החיובית באפיק השקלי נמשכת- הקרנות השקליות והכספיות ממשיכות לבלוט עם גיוסים של כ-190 ו כ-60 מיליון ₪ בהתאמה.
• הפדיונות באפיק המנייתי לא נעצרים-הקרנות המנייתיות1 ממשיכות לאבד נכסים ופודות כ-70 מיליון ₪ נוספים השבוע.
• קרנות אג"ח כללי, בדגש על קרנות 90/10, ממשיכות "לדמם"- פדיונות כבדים של כ-150 מיליון ₪ השבוע, כאשר מתחילת החודש הפדיונות מגיעים לרבע מיליארד ₪.
מדדי המניות סיכמו את השבוע בירידות שערים, כאשר מנגד מדדי האג"ח הממשלתי והקונצרני רשמו עליות שערים מה שנתן רוח גבית למשך הגיוסים הנאים בתעשיית קרנות הנאמנות השבוע . הקרנות המסורתיות רושמות גיוסים של כ-340 מיליון ₪- בהובלת קרנות אג"ח מדינה והקרנות השקליות, כמו כן ניתן לראות כי המשקיעים מתחילים לחזור לקרנות הקונצרניות שמגייסות זה שבוע שני רצוף. כך, עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב.
מדדי המניות התאפיינו במגמה שלילית, מדד ת"א 25 ומדד ת"א 100 סיכמו את השבוע עם ירידות של כ-1.5% ו כ-1.8% בהתאמה. מדד ת"א 75 ירד בכ-3%. הקרנות המנייתיות1 ממשיכות במגמת הפדיונות כאשר בסיכום שבועי נפדו מהן כ-70 מיליון ₪.
האפיק הקונצרני רשם עליות שערים: מדדי התל-בונד סיימו את השבוע בעליות שערים של עד כ-0.7% ומדד הקונצרני הכללי עלה בכ-0.8% ובהמשך לכך גייסו הקרנות הקונצרניות כ-45 מיליון ₪.
האפיק הממשלתי התאפיין השבוע בעליות שערים, מדד אג"ח ממשלתי כללי עלה בכ-0.3% כאשר יתרון קל נרשם השבוע לשחרים על פני הגלילים. המשקיעים ממשיכים להתבצר בקרנות אג"ח מדינה שגייסו השבוע כ-280 מיליון ₪ -עלייה קלה בקצב הגיוסים לעומת השבוע הקודם.
האפיק השקלי התאפיין השבוע במגמה חיובית, כאשר הקרנות השקליות גייסו כ-190 מיליון ₪ והקרנות הכספיות גייסו כ-60 מיליון ₪. מתחילת החודש הגיוסים באפיק השקלי(כספיות ושקליות) עומדים על כ-730 מיליון ₪.
קרנות אג"ח כללי ממשיכות במגמת הפדיונות ורושמות פדיון שבועי של כ-150 מיליון ₪ וזאת לעומת פדיונות של כ-260 מיליון בשבוע הקודם.
תעשיית הקרנות מנהלת נכון ל-05.07.12 כ-153.2 מיליארד שקל, הקרנות המסורתיות (בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות כ-118 מיליארד שקל.
kranot15072012.JPG
1. כולל מניות ישראל, מניות חו"ל וגמישות.
2. כולל קרנות אגד (חוץ וישראלי), ממונפות ואסטרטגיות, מעורבות ולתושבי חוץ בלבד.