x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: אליאנס אגח ב שקלית

Hybrid View

אליאנס אגח ב שקלית

חברה תעשיתית סולידית..
    מן הסתם סולידית מידי עבור חלק מהנוכחים בפורום.

אין שעבודים.
    התניות: במידה והדירוג יהיה נמוך בדרגה אחת מ-A3 תשולם תוספת ריבית של 0.25%. אם דירוג הנמוך מדרגה של A3 בשתי דרגות תשולם תוספת ריבית של 0.75%.

מחמ 2.4 תשואה 7.7%

נראה לי טוב - עבור משקיע סולידי.

COMMENTS ANYONE?

סולידי זה ממש לא מילה גסה.
    אני רואה שהאג"ח השני שלהם עומד להפרע בחודש הבא.

הי Yoadw, ofer,

תביטו - לא כל דבר בעל תשואה נמוכה הוא סולידי.

פיקדון בנק בתשואה 4.2% זה סולידי (בנק ירושליים ל-5 שנים, לכל המעוניינים).
    אגח ארה"ב ל-10 שנים בתשואה 1.5% אחוז זה התאבדות.

אינני מכיר את מצב חברת אליאנס היום. בזמנו קניתי ומכרתי את אגח א (לפני טריליון שנה) אך איני זוכר הרבה.
    בלי לבדוק הרבה את מצב החברה אסתכן ואומר:
    אליאנס אגח ב הוא אינו ראוי.

תשאלו -
    כיצד ה"גאוותן" הזה מכריז הכרזות שכאלו בלי אפילו לבדוק?

אענה -
    אפתח ואומר כי אליאנס היא חברה תעשייתית (מה שמעלה את הסיכון בה). כל חברה באשר היא עלולה להיקלע למצב עסקי רע והדבר נכון ביתר, כאשר מדובר בחברה תעשייתית.

בכל שוק קיים אני מנסה למצוא לעצמי סמנים. הסמן החשוב ביותר שלי הוא התשואה הגבוהה ביותר אותה אוכל לקבל על איגרת "בלנקו" (איגרת שהסיכוי לאי תשלום קרוב מספיק מבחינתי לסיכוי לאי תשלום לפיקדון בנק). כיום הסמן הזה הוא מבחינתי פאנגאיה אגח ג (שגיליתי בזכותך Yoadw - הסברים ב-threads הרלוונטיים). פאנגאיה אגח ג נסחר כיום ב-9.3%+מדד (או לערך 11.2% נומינלי) ובמח"ם ... 2.4 (צחוק הגורל). בגדול, לטעמי, כל אגח שנסחר מתחת לתשואה זו הוא לא ראוי.

עכשיו ראה - אתה בחרת באגח:
    1. ללא ביטחונות.
    2. חברה תעשייתית (סיכון מובנה גבוה יותר מחברה נכסית).
    3. בעבר הלא מאוד רחוק היתה בצרות עסקיות איומות (השקעתי באגח שלה אז - אני זוכר).
    4. נמצאת במרחק של 3.5%!!! תשואה שנתית מהסמן שלי.

לטעמי, גם מבלי לבדוק פרטנית, נקודות 1-4 מצביעות על אגח לא ראוי במיוחד (ראה בייחוד את 1,4).

אני יודע שאני בוטה מאוד ב-post הזה ואני רוצה להדגיש שאין בכך כוונה אישית. פשוט רציתי להעביר את המסר - מה ההבדל בין "משהו סולידי" ל"משהו לא ראוי בתשואה נמוכה", בצורה הכי פרובוקטיבית שיש.

בברכה,

LOUD AND CLEAR EXPLANATION . וטוב שכך, יותר קל להבין :-) תודה

בעצם בנקודה אחת יש לי בכל זאת שאלה: אתה מתייחס לחברה תעשייתית כחברה בעלת סיכון מובנה. זה אולי נכון ביחס לבנק או לחברה שמיצרת מוצרים לא הכרחיים. אבל מאחר ורוב החברות הנדונות בפורום זה הן חברות בתחום הנדלן הלא מניב... האם אתה באמת מתכוון לאמר שיצרנית מוצר צריכה חיוני (צמיגים) היא יותר מסוכנת מהן?

הי Yoadw,

אתה אומר, בעצם אני רק שאלה ...
    ציטוט פורסם במקור על ידי Yoadw צפה בהודעה
    אתה מתייחס לחברה תעשייתית כחברה בעלת סיכון מובנה. זה אולי נכון ביחס לבנק או לחברה שמיצרת מוצרים לא הכרחיים. אבל מאחר ורוב החברות הנדונות בפורום זה הן חברות בתחום הנדלן הלא מניב... האם אתה באמת מתכוון לאמר שיצרנית מוצר צריכה חיוני (צמיגים) היא יותר מסוכנת מהן?
    ראשית - תחום הנדל"ן וחברות האחזקה הם צרכני אשראי עיקריים במשק. לכן, אני מניח שיש פירסומים רבים על חברות כאלו. לא ספרתי האם רוב החברות הנסקרות הן באמת בתחום הנדלן הלא מניב (אני מניח שאתה טועה - אם תרצה, אבדוק), אך לצורך העניין אומר שאני פשוט סוקר את אשר נראה לי כדאי (ללא תלות בתחומו). אך, בכל מקרה, זו רק הערת שוליים.

כעת לעניין - בניגוד לרבים, איני כורך תחומים יחדיו. רוצה לאמר - אין דין אפריקה מגורים כדין נתנאל גרופ, למרות ששניהן מאותו תחום עיסוק של נדלן לא מניב. כמו כן, כפי שהוסבר בעבר, אין דין פאנגאיה אגח ג כדין פאנגאיה אגח א.
    באותה נשימה, אשאל אותך מה אתה חושב על תחום הסלולר היום (לעומת לפני שנתיים), תחום הליסינג היום (לעומת לפני 4 שנים), תחום הקמעונאות היום (לעומת לפני 4 שנים). הסתכל נא על דוחות צאם (היום ולפני שלוש שנים).
    תביט איך אנליסטים מחשבים היום את שווי שופרסל (רמז: בודקים כמה נכסי נדל"ן יש לה ומהם גוזרים מחיר רצפה), איך אנליסטים מחשבים היום את שווי בזק (רמז: בודקים כמה נכסי נדל"ן יש לה ומהם גוזרים מחיר רצפה).

הבעייה המובנית בתחום תעשייתי/מסחרי היא כפולה:
    1. שווי החברה נגזר מהפעילות ולא מהנכסים - כשהפעילות כושלת לא נשאר כמעט דבר (ראה ערך קמן).
    2. התחום התעשייתי/מסחרי דורש הבנה מקצועית בשביל להעריך באמת את הסיכון (ראה הערותי על Tower).

בוא ואשאל אותך כך: מה אתה יודע על עסקי הצמיגים? מי המתחרים? מה הייתרונות של אליאנס? מה חסרונותיה? אילו טכנולוגיות אמורות להיכנס בקרוב? האם יש טכנולוגייה שהיא בלוקבסטר בתחום?
    לדוגמא: ישנן שמועות על פיתוח של חברה ברחובות לצמיג שאוטם חורים (עצמאית). האם נכון? כמה זה עולה? האם יכול למחוק את השוק של שאר המתחרים? מה אתה יודע על כך? למי יש זכויות על כך?
    קודאק הגישה לא מזמן בקשה לפשיטת רגל. לפני עשור קודאק היתה המלכה הבלתי מעורערת של עולם הצילום, בא הצילום הדיגיטלי ופשוט מחק אותה.

תרשה לי לנחש שאין לך מושג ירוק מה התשובות לכל השאלות הללו (ואם יש לך - אני מתנצל). כל שאתה יודע על אליאנס הוא מה שהייה (ואם צמיגים זה כל כך פשוט - איך זה שאליאנס כמעט פשטה רגל לפני 4 שנים?).

אז לסיכום - איני טוען כל דבר שהוא על הסיכון היחסי בין תחומי עיסוק שונים. כל שאני טוען הוא - ככל שאני מבין פחות בעסק אותו אני מסקר, כך הסיכון עולה (ובפרט אם העסק חסר נכסי "ברזל"). לצורך העניין, אם אצטרך לסקר חברת אלקטרוניקה (כמעט מכל סוג שהוא), אוכל לתת לך חוות דעת מעולה לגבי הסיכונים והסיכויים בה (הרבה יותר טוב מכל סיקור שהוא מתחום הנדל"ן).

מקווה שהנקודה הובהרה,
    בברכה,
    נערך לאחרונה על ידי pirate, 13.07.2012 בשעה 08:22 סיבה: דוגמ

אגב סולידי, מה אתם חושבים על "דה לסר ב"? אומנם מח"ם ארוך, אבל מה יותר סולידי מנדל"ן מושכר לעיירת ניו יורק? עם חוב לcap של 50% פרוס בצורה נוחה על 8 שנים. כרגע בתשואה של 8.2% + מדד.

?any comments

הי alex,

דה לסר? פה? - טוב ...

סקרתי בזמנו את דה-לסר ונראה לי אז מאוד סולידי. נהגתי לשחק מעט עם האגח הדולרי (אגח א) שהיה מדי זמן עולה ל-13% תשואה וכעבור מספר ימים חוזר בחזרה ל-9% תשואה (מזמן שהוא פסק מכך). במילים אחרות, דה-לסר (לפחות לפי הסקירה שעשיתי בזמנו) נופל אצלי תחת ההגדרה של "סולידי" (ולא "בלתי ראוי").

בברכה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות