x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: שפיר אגח א

שפיר אגח א

הי,

בזמנו בדקתי את האגח וברחתי בצרחות.

מול חוב של כ-150M ש"ח (כ-120M מתוכו לבעלי האגח) יושבות מספר אדמות ביצה.

ישנה הצעה להסדר מהחברה ואני מעתיק אותה כלשונה:
    "תמורת ההסדר תחולק בין מחזיקי אגרות החוב וזכאיי הריבית (לעיל ולהלן:"נושי אגרות החוב") בהתאם לסדר הקדימויות הקיים בהסדר הנוכחי של החברה עם נושי אגרות החוב שלה כפי שאושר על-ידי אסיפת נושי אגרות החוב ביום 7 במרץ 2011 ("הסדר 2011 "), באופן שהמחיר המוצע המיוחס לכל 1.00 ₪ ע.נ יהיה גבוה ממחיר השוק של אגרות החוב נכון ליום 8 ביולי 2012 העומד על ערך של 21 אגורות ולא יפחת מהשווי ההוגן המיוחס לכל 1.00 ₪ ע.נ. אגרות חוב."
    השווי ההוגן
    "משמעו - הערך הנוכחי לפי ריבית האג"ח של חלקם של נושי אגרות החוב בנכסי החברה כפי שהם מופיעים בדוחותיה הכספיים האחרונים של החברה אילו היו אלו מחולקים בתום תקופת הסדר 2011"

מספר ע.נ. של אגרות חוב בידי המחזיקים הוא כ-110M ע.נ. ושווי אדמות הביצה לפי ספרי שפיר פרויקטים הוא כ-35M שח. אם אני מבין נכון את ההצעה שהם מציעים:

קחו 35M*120/150*1.07=30M בתמורה ל-110M ע.נ. אגרות. או במילים אחרות כ-27 אגורות לאגח (שנסחר כיום ב-21 אגורות לאגח). אני מניח שההצעה תתקבל (החלופה היא כמה אדמות ביצה ברומנייה) ולכן זה יכול להיות רווח של 30% במספר חודשים. אני אישית, לא מתכוון להיכנס ל-trade הזה - כל העסק נראה לי fishy (ו-30% רווח לא מצדיק לדעתי ללכת כנגד התחושה), אך ייתכן שהעניין ימצא חן בעיני מי מכם. אם כן, שיהייה בהצלחה.

בברכה,

היי פיראט גם אני לא כל כך מכירה את החברה

אבל תרשה לי לתת "זרקור" מכיוון קצת אחר: אם חברה כל כך עשירה ומבוססת כמו שפיר פרויקטים (האם כמובן) מתנערת בצורה מגעילה כל כך מחובותיה אני לא הייתי מאמינה למילה אחת של ההנהלה שלהם.

אם הייתי תקועה בפנים אולי באמת הייתי מחכה אבל גם לי מריח מסריח.אגב שים לב שמתוך 150מליון ענ מוסדיים מחזיקים בערך 440 אלף ענ בלבד.. זה מראה מה רמת האמון בחברה וגם מה רמת המוטיבציה של החברה לדפוק את הציבור.
    מצד שני אולי החברה רוצה לתת 40 מיליון ש''ח ולסגור את הסיפור..

אכן גם לי מריח מוזר נחפש כסף במקומות אחרים..

ערב טוב..

מה עוד חברה שעוסקת בנדלן באירופה עוקצת את המלווים? לא נכון
    צריך לקחת את האדמות ביצה ולזרוק את המנהלים לכלבוש(או לדשן איתם את האדמות)

הי mimi,

שמח לראותך עימנו שוב.
    אני מניח שההיעדרות היתה טיול ולכן אני מניח שאת פחות שמחה ... :-)

באשר לבעלי השליטה - אכתוב על זה מאמר דיעה בקרוב (או לפחות אשתדל אם אמצא את הזמן).
    כפי שהבעתי דעתי לא פעם, אני בגדול לא מצפה מבעלי שליטה לקחת אחריות על עסקים שכשלו. אוסיף ואומר - אם בעלי השליטה הם חברה ציבורית, אני חושב שהרשות צריכה לדרוש מהם לזנוח עסקים מפסידים ללא תוחלת (אם החברה פרטית כשפיר תשתיות או בן אדם פרטי - שיעשו מה בראש שלהם) ולזרוק את בעלי החוב לכלבים. קשה - אך אלו עסקים.

כלומר redarmy,
    כולנו יכולים לרצות דברים רבים, רק שרובנו (בצר לנו) שוכחים שני פרטים (בהנחה שכל ההתנהלות היתה חוקית):
    1. בעלי השליטה ובעלי המניות הם הראשונים שמפסידים את השקעתם.
    2. המלווים לוקחים ריבית על הסיכון (שקיים) ואין להם אלא להלין על עצמם אם הסיכון לא היה מחושב.

ומנגד אם ההתנהלות היתה פושעת - go get the bastards (ומנסיון העבר you'll probably fail miserably).

בכל מקרה,
    ברוך שובך mimi

מי זוכר את מילות השיר יש אנשים עם לב של אבן ויש אבנים עם לב אדם

בעלי השליטה ובעלי המניות הם הראשונים שמפסידים את השקעתם
    בעלי השליטה לא בהכרח משקיעים כסף וגם אם כן אז הם לבטח משכו לכיסם כבר הרבה יותר ממה שהשקיעו
    לגבי בעלי המניות הקטנים אז כן, הם נדפקו

המלווים לוקחים ריבית על הסיכון (שקיים) ואין להם אלא להלין על עצמם אם הסיכון לא היה מחושב.
    צודק אבל זה עדיין לא מונע ואף נדרש מהמלווים לרדת לשורש העניין ולבדוק איך החברה "שרפה" את כספם

אני עדיין בעד קרקעות הביצה, את ה-6 אגורות תוספת שהם נותנים רק כדי שלא יבדקו אותם בציציות שידחפו ל...

הלו redarmy,

ראשית - יוצא מדבריך שכולם נוכלים. הנחה נחמדה, אך לדעתי הצנועה לא תופסת מים (חלקם הקטן כן וחלקם הגדול לא).

שנית - תראה את אשר אתה אומר,
    ציטוט פורסם במקור על ידי redarmy צפה בהודעה
    בעלי השליטה לא בהכרח משקיעים כסף וגם אם כן אז הם לבטח משכו לכיסם כבר הרבה יותר ממה שהשקיעו
    אז מי המפ... שמלווה כסף בלי להבטיח השקעת הון ראשונית ראוייה ושכר בעל שליטה ראוי???
    במילים אחרות, כמאמר בלעם: "באת לקלל ויצאת מברך". אתה רק מדגיש את הנקודה שלי -
    על המלווים רק להלין על עצמם אם הסיכון לא היה מחושב.

בברכה,

ראשית - יוצא מדבריך שכולם נוכלים
    אני חושב שכדאי שתבדוק את ההסקת מסקנות שלך...

והמפגרים שמעניקים(בכוונה אני רושם מעניקים ולא מלווים) זה מחזיקי הפנסיות שלנו שהם אינטרסנטים בפני עצמם

יחסית לפיראט אתה תמים(או לפחות משחק אותה כזה)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות