x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: מאמר: על מה לזרוק את הכסף - משכנתא או שכירות?

Hybrid View

מאמר: על מה לזרוק את הכסף - משכנתא או שכירות?

תלוי באיזו מדינה.
    אצלנו עדיפה קניה על שכירות לפחות של דירה אחת .
    לגבי דירות להשקעה הסיפור שונה לחלוטין ומורכב יותר .

קניה בסופו של דבר מסתיימת והנכס עובר גם בירושה לדור הבא שנהנה ממנו.
    בשכירות התשלומים לעולם לא מסתיימים והנכס לעולם לא יהיה שייך לך או יעבור לדור הבא.

לפי דעתי הכי טוב בתור התחלה לפחות לקנות דירה קטנה ובפריפריה כזו שלא תקרע אותך בתשלומים החודשיים אבל בסופו של תהליך תהיה שלך.

האלטרנטיבה הכלכלית בעיני היא לקנות דירה קטנה ולהשכירה.
    לשכור דירה המתאימה לצרכיך.
    בדירה קטנה (לעיתים באזור בו לא היית רוצה לגור) ניתן להשיג תשואות של 4-6% .

לא הבנתי מה מטרת הכתבה.

קודם כל הוא משווה בין שכירת תפוז לקנייית קלמנטינה (דירה ב 1.9 מיליון מול דירה ב 1.2 מיליון).
    דבר שני הוא בסוף לא נותן על כך תשובה בכלל.

נתעלם מהעובדה שמה שהוא מציע ברור לנו (שאם אני אשכור דירה יותר קטנה אז היא תעלה לי פחות שכירות), התחליף שנתן לא אמיתי בכלל, כי באיזה איזור שבו שכירת דירת 4 חדרים עולה 4800 ש"ח, שכירת דירת 3 חדרים עולה 3000 ש"ח? הפרש של 1800 ש"ח?

אם מדברים על העתיד, בהנחה שהממשלה תבצע את מה שהיא אומרת (וד"לים, בנייה להשכרה, הגדלת היצע, מחיר למשתכן וכו') ובהנחה שהצמיחה קוטנת או אפילו ניכנס למיתון עולמי
    (כך זה נראה), אז הערכתי שמחירי הדיור לא יעלו בשנים הקרובות ולכן לא כדאי לקנות.

אבל מכיוון שבהנחות עסקינן, הייתי מציע לקנות הגנה לשורט וכמו שהציעו פה החברים , לקנות דירה יותר זולה במשכנתא שהחזר הקרן שלה יורד (יש מחשבונים ברשת) עד שנחליט/נצליח לקנות את הדירה ובינתיים להשכירה (הסיכון: שוכרים בעייתיים).
    כך ש:
    אם המחירים עלו בניגוד לפוזיציה, אז ניזוקנו פחות.
    אם המחירים ירדו, הפסדנו על הדירה אך הרווח הכללי יהיה גדול יותר. (הסיכון: קושי מכירת הדירה הקטנה בעת ההחלפה)
    במקרה של דשדוש, הרווחנו את ירידת הקרן של המשכנתא. (הסיכון: קושי מכירת הדירה הקטנה בעת ההחלפה)

בהצלחה

מת להכיר את הזוג הזה שמשכורתם המשותפת מגיעה ל18K. ויש להם כבר שני ילדים .גרים בשכירות של3.500 שח ומצליחים לחסוך עוד 3000 שח בחודש. ומחזיקים את שני ילדיהם בפעוטונים ויש להם רכב

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות