x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: בזק Vs מלאנוקס או האם השווקים ירדו לגמרי מהפסים

Hybrid View

בזק Vs מלאנוקס או האם השווקים ירדו לגמרי מהפסים

בזק אחת מחברות העוגן במשק הישראלי, עם הון עצמי הגדול משלושה מיליארד ועם רווח נקי יציב של מעל חצי מיליארד ברבעון.
    מלאנוקס, שהיא חברה מדהימה, היא חברה עם הון עצמי של 1.7 מיליארד ועם רווח נקי שטרם עבר את ה-50 מיליון ברבעון למרות הקפיצה המרשימה ברבעון האחרון.
    ונכון גם שהצפי למלאנוקס הוא המשך צמיחה דו ספרתי והצפי לבזק הוא האטה ברווחים אך עדיין אני מתקשה לראות את מלאנוקס מדביקה רווח שהוא למעלה מעשר פעמים הרווח שלה היום (ואפילו תחת צמיחה שנתית מרשימה של 30% ייקח לה בערך 9 שנים להגיע לרווח שכזה) וכמובן שלבזק הון עצמי כפול שגם אותו קשה לראות אותה מדביקה.
    אז אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך מלאנוקס נסחרת בשווי גבוה מבזק...

welcome to real world
    השוק לא עובד על פי מה שהיה, רווח שמובנה כבר בשוק, שייך לעבר, השוק עובד על פי ציפיות.
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

הכל ידוע, רק שבתסריטים הורודים ביותר מבחינת מלאנוקס, לא רואה את הרווח שלהם ו/או את ההון העצמי שלהם עובר את של בזק. ניחא אם היה מדבר ברווח כפול ומלאנוקס צפויה לצמוח ובזק להרוויח פחות אבל מדובר כאן בפי עשר!!

ציטוט פורסם במקור על ידי poria צפה בהודעה
    ונכון גם שהצפי למלאנוקס הוא המשך צמיחה דו ספרתי והצפי לבזק הוא האטה ברווחים
    התשובה בגוף השאלה שלך
    בדוק את ההדגשות שעשיתי בשאלה שלך ותבין מה הכוונה שהשוק פועל על פי הציפיות
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

עדיין צריך למצוא את האיזון, יש עוד הרבה חברות שנמצאות בצמיחה מדהימה, אף אחת מהן לא נסחרת מעל בזק, גם בלאומי ובפועלים ולהבדיל בטבע אין צפי לצמיחה ברווחים ועדיין מלאנוקס שווה פחות מהן (לפחות כרגע..).
    בכל פרמטר השוואתי, מלאנוקס ובזק בכלל לא אמורות להיות באותה ליגה.

פוריה ידידי
    בחרת להביא את הנתונים שמתאימים לך במקרה הנ"ל.
    שכחת שבזק באישור בית המשפט החליטה לרוקן את המזומן שלה , 3 מליארד שח ב3 שנים הקרובות?
    שבעל השליטה שם מופסד מליארדים וכל יום שהמניות שלו נשחקות יורדת יכולת החזר ההלוואות שלו לרכישה, מעגל השחיטה הידוע , כמו אצל נוחי עם אידיבי ובן דוב עם פרטנר
    ובקרוב תשובה עם דלק.
    והדבר הכי מהותי - שוק התקשורת בהתכווצות , מרווחים יורדים , החגיגה נגמרה.
    השוק את זה דווקא מבין מצוין.
    לגביי אמדוקס , אני לא מכיר כלל את החברה...אבל לנסיוני מניות שמגיעות לשיא צריך להעיף.
    בכלל , כמה חברות טכ ישראליות פרצו את מחסום ה10 מליארד שווי שוק?
    הסיכויים לא איתם לצערי.

בנימה אישית - אם אתה זוכר את השיחות בעבר , הם תקפות יותר מתמיד כיום....
    זה שוק יורד , אין מה לנסות לתפוס תחתית , בטח לא במעוף ככ גבוהה.
    2008 לא היתה ככ מזמן , 592 זוכר?
    ביי
    לימבו
    נערך לאחרונה על ידי lembo, 06.07.2012 בשעה 21:47

היי לימבו,
    לאחר כל חלוקת הדיבידנדים ההון העצמי של בזק גדול משלושה מיליארד ונניח שירוויחו פחות - לא 500 מיליון אלא 300-400 מיליון. למיטב ידיעתי, עיקר הרווח של בזק הוא דווקא מהטלפוניה הקווית ולמרות כל החברות שנכנסו, אני לא רואה את הבריחה מבזק, יש עוד מספיק לקוחות שמשלמים להם מאות שקלים בחודש בחוסר ידיעה ובטח בחוסר ידיעה של האלטרנטיבות.
    כתבתי על מלאנוקס, לא על אמדוקס , אמדוקס כבר מזמן שווה מעל 10 מיליארד..
    לגבי השוק, הדשדוש הוא השולט ומילת המפתח היא ייאוש, השורטיסטים התייאשו מלחכות למפולת וגם הלונגיסטים כבר לא מצפים לחזרה מהירה לרמות הגבוהות של פעם. עדיין רוצה להאמין שאחזקה מנייתית יפה ברמות האלה תניב רווחים נאים בעוד שנתיים - שלוש.
    סוף שבוע נעים!
    פוריה

buy and hold נעלם ולא יחזור בסביבת ריבית נמוכה כ"כ.
    בנוסף המסחר הנשלט ברובו ע"י מחשבי על , בטח בחו"ל עובד על בסיס יומי.
    הם רוצים להראות סוף כל יום רווח.
    לכן מי שלא יתאים עצמו למציאות החדשה לא יוכל להביא תשואות לדעתי.
    ממליץ גם לקחת בחשבון את עידכוני המדדי מניות מדי פעם.
    הרי מה קורה? החלשות יוצאות ונכנסות חזקות...מה שמגן למעשה על מדד גבוהה
    בעוד שהמניות עצמן יכולות להיות השקעה פחות טובה...

עדכון מדדי המניות מביא פעמים רבות לתוצאה הפוכה. מנייה יורדת לקראת יציאה מהמדד ומתקנת לאחריה ומחוץ למדד ומאידך מניה עולה לקראת כניסה למדד כשהיא אינה חלק מהמדד ולאחר הכניסה מתקנת למטה ומורידה את המדד.

הדברים שצוינו נכונים, וישנו פרמטר המאפיין את הבורסה הישראלית יותר מכל בורסה בעולם - אפקט העדר.
    רק בישראל, אם מניה עלתה 100% מרבית הסיכויים שהיא תמשיך לכיוון 200% עוד טרם תתקן. השוק בישראל
    צר ומכיל הלכה למעשה 15 מניות סחירות אותן מכיר משקיע הקצה. חוינו לא מעט מניות עם עם ניתוק מוחלט
    מחשיבה כלכלית.

אפריקה
    כיל + חברה לישראל
    רציו
    ובשנה האחרונה - מלאנוקס.

הדבר משרת את הבורסה, כמו גם החלפת המניות בת"א 25 (בהשוואה ל 500 ב s&p) ולכן המדד רחוק כ 20%
    משיא כל הזמנים בעוד שמרבית המניות בת"א רחוקות 50% ויותר.
    תשואת הבורסה השנה - 0%
    תשואת מלאנוקס השנה - כ 170%.
    כיוון שהמניה מהווה 8% ממשקל המדד, הרי שהמניה תרמה לאפס התשואה לא פחות מ 13.5%,
    או אם תרצה ללא מלאנוקס מדד המעוף היה כעת סביב 940 (השווי שציינתי לא פעם שהוא ההוגן למדד).

כרגע לקחת דוגמא קיצונית - מניית העם החדשה מול מניית "הזבל" החדשה. תקשורת זה רע, ומלאנוקס זה טוב (בודדים
    המשקיעים שיודעים לומר במה בדיוק עוסקת המניה ומי מתחרותיה). במלים פשוטות הפער הזה צפוי להיסגר. מלאנוקס אינה
    שווה את הפרמיה הנוכחית, ולכן מימשנו אותה לאחר רווח של 90% (והמשיכה לעלות). בזק אינה כה נוראית ולכן עוד תתקן,
    אך תזכור כי הנחתך היא השקעה, ולהבדיל, כיום מרבית הפעילים בשוק הם סוחרים. אז בטווח הארוך הדבר יתרחש, ובטווח
    הקצר נמשיך לראות מניות עם לרגע (מלאנוקס, בבילון, בונוס ביוגרופ) שרלונטיות מאוד לסוחרים, ואינן מתאימות כלל למשקיעים.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות