x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: פתרון כולל למשבר הכלכלי בעולם

פתרון כולל למשבר הכלכלי בעולם

שחקן שלום,

ברשותך שאלה קצת (או הרבה...) יומרנית,

מזה חודשים ואף שנים, אתה מרבה לכתוב ולהתריע מעל כל במה כאן באתר, מפני המצב הכלכלי הלא פשוט בלשון המעטה בו שרוי עולמנו הקטן, לשיטתך (ותרשה לי הקטן להסכים לדעתך), הטיפול במשבר הכלכלי ובכלל ניהולה השוטף של הכלכלה העולמית מצד הממשלות והנגידים השונים, לא רק שלא מביא לשיפור אלא אף גורם נזק לטווח הבינוני והארוך, נזק שאת מימדיו נדע לאמוד רק כשהבועות השונות יתפוצצו לנו בפנים.

ומכאן לשאלתי- לו היית בין מקבלי ההחלטות והיה ניתן לך המנדט להצעדת הכלכלה העולמית קדימה, באיזו שיטה ובאיזה דרכים היית בוחר לנקוט בכדי להוציא את העולם מהבוץ הטובעני מהבחינה הפיננסית (חובות לאומים אדירים, גרעונות ממשלתיים גדולים, אבטלה גבוהה, צמיחה נמוכה עד אפסית ולא ברת קיימא וכו'),.

אני מודע לזה שהתשובה עשויה להיות ארוכה ובכל זאת אשמח אם תשטח מפנינו את משנתך הכלכלית הסדורה ולו בנקודות מפתח בלבד.

רב תודות

הייתי מוסיף שאלה לשחקן לאור דעתך על השווקים והסכנות...מחזיק תיק מניות בזמן כזה.
    לא מסתדר לי העניין.
    תודה.
    לימבו

לימבו ידידי גם במצב של ירידות ניתן לבחור מניות אשר ישיגו תשואות עודפות, כדוגמאת מלאנוקס ופריגו שלא עוצרות כבר שנתיים, אני מסכים שיותר מניות היו צריכות להיות ממדדי חו"ל,ולא נכון לקחת כיוון אחד , גם אם אתה מאמין בירידות ופתחת שורטים, אפשר להרוויח מאחזקת מניות אשר נבחרו בקפידה
    בברכה
    טדי

אתחיל דוקא בלמבו - הסיבות להחזיק תיק מניות רבות:
    כי אולי אני טועה; כי לא ניתן להריך QE3; כי חלק גדול מהניירות הם שורטים; כי חלק מהמניות הן
    גידור לשורטים וכך הלאה. אף פעם לא נכון להיות סגור חד-משמעית על כיוון מאחר והשוק תמיד יפתיע
    אותך, ולראיה למרות המצב העולמי הנוראי בסה"כ ארה"ב ואירופה נמצאות ברמות שיא ביחס לשנים
    האחרונות.

פתרון עולמי למשבר, עד כמה שזה ישמע פשטני הוא הפשוט ביותר והצבעתי עליו כבר מספר פעמים:
    יוון צריכה לצאת מהאיחוד כבר אתמול. החזרה לדרכמה תשרת את שני הצדדים, והאירופאים יפתרו
    ממדינה ללא עתיד.
    המדינות באירופה צריכות לדלג מעל הבנקים ולהזרים כסף ישירות לאזרחים. אין טעם לגבות מס הכנסה
    אם אין הכנסה, ובטח שאין טעם לעשות זאת כשהמס חוזר לבנקים ואינו מגיע לציבור. זו הבעיה הגדולה ביותר
    ולכן הקטנה רדיקאלית של חלק מהמסים תוביל בהכרח לצריכה גדולה יותר. אמנם הגרעון יתפח אך ממילא
    הוא חסר משמעות לשנים הקרובות וכאן נכנס האלמנט השלישי: מחיקת חובות בין המדינות. אף אחד לא מדבר
    על זה אבל יוון לא מסוגלת לשלם אפילו את הריבית על ההלוואות, ספרד לא מתכוונת לעשות זאת ולכן סמנטיקה
    פשוטה בדמות הפיכת המלה הלוואה למענק תעשה את כל השינוי (ושוב, לא ליוון אלא למדינות עם אופק).
    בארה"ב שינוי הגישה מצריך טיפול באבטלה + בנדלן. לאמריקנים אין מה לתת חוץ מגרין קארד, ולכן לתקופה
    של 5 שנים הייתי נותן גרין קארד לכל מי שרוכש נדל"ן בארה"ב בהיקף של חצי מליון דולר + מעסיק 20 עובדים.
    ברור כי אין מקום להכניס גורמים בעיתיים וכדומה, אך כבר כיום ארה"ב מערימה קשיים על משקיעים ודוקא השילוב
    הזה, שיתכן ויהיה פיקטיבי במידת מה (יעסיקו רק בשביל להעסיק אבל זה עדין תשלום) יכול לגרום לארה"ב לצוף.
    הגרעון האמריקני צריך להיות ממומן ע"י הלוואות לקרן המטבע בריבית של 3%. זה לא אמור להפריע לקרן מאחר
    והיא מלווה בריבית של 5.5% ויותר, ולכן ארה"ב הופכת להיות מעין בנק עבור האירופאים.
    מספר שנים יארך התהליך הזה אך בסופו המדינות ירויחו זמן יקר ולא לעד מיתון, ולכן קרוב לודאי שברגע שהקטר
    יחזור לנוע האינרציה כבר תעשה את השאר.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות