הצטרפת לחדר
(20:04) rom1980:וטכני תודה רבה על הכל תמחוק אלף פעם
(20:0Mr.Green:ואיפה אלון?
(20:0h.c:ויום א' האתר בחופשה...
(20:0h.c:ואין מסחר בחול
(20:09) אלון פיאדה:ובעיית התחברות קלה
(20:0h.c:ווכולם מחכים למחר
(20:09) אלון פיאדה:והייתי צריך לעבור מחשב
(20:09) Mr.Green:והיי אלון
(20:09) אלון פיאדה:ושלום שלום
(20:09) אלון פיאדה:ווערב טוב
(20:09) אלון פיאדה:וכרגיל לערב יום א' - צאט פתוח לשאלות שלכם בנושא אג"ח...
(20:10) Mr.Green:ואקטואליה?
(20:11) Mr.Green:והאם יש טעם להשקיע עכשיו בחו"ל? אג"ח ארה"ב לדוגמא..?
(20:11) h.c:ותתחיל באי די בי בבקשה
(20:11) אלון פיאדה:והשקעה בחו"ל לדעתי אינה שווה את הסיכון
(20:11) h.c:ואני התחלתי לאסוף
(20:11) אלון פיאדה:ובמרבית המקומות לא תקבלו תשואה עודפת על הארץ (לדוגמה ארה"ב)
(20:11) אלון פיאדה:ואבל אתם מכניסים סיכונים שונים
(20:11) Mr.Green:ואי די בי סיפור עצוב.
(20:12) אלון פיאדה:ודבר ראשון סיכוני מטבע
(20:12) h.c:ואבל יש סיכוי לסוף שמח
(20:12) אלון פיאדה:ודבר שני סיכוני אינפלציה (האגחים בעולם אינם צמודים)
(20:12) h.c:ולדעתי נראה רווחי הון עצומים גם במצב של תספורת
(20:13) אלון פיאדה:ושלא לדבר על כך שיש הבדלים בחוק וביכולת ההשקעה, כמו גם בעמלות וביכולת ההגעה למידע... נכניס לתערובת את הבדלי השעות... ואופ קיבלנו אי כדאיות כלכלית
(20:13) h.c:ופיאדה מה דעתך בנושא?
(20:13) אלון פיאדה:ונראה לי שדי "טחנו" את הנושא של אי.די.בי - ואין ממש מה לחדש בנושא\
(20:14) h.c:ולא הייתי ש"טחנתם"
(20:14) h.c:ובשורה התחתונה
(20:14) אלון פיאדה:וכפי שאתה אומר שאוסף, אז מי שעוקב יודע שגם אני נכנסתי לאגחים של אי.די.בי אם כי בקטנה
(20:14) h.c:וכן או לא
(20:14) h.c:וואם כן
(20:14) אלון פיאדה:וומתכוון להרחיב בהמשך הדרך
(20:14) המכונה:ואם אפשר התיחסות לפישמן בבקשה . לקנות או לא ואיך להתיחס לעניין שהוא חולה או שזה לא מעניין
(20:14) h.c:וOK
(20:14) h.c:ואת הקצרות או את הארוכות?
(20:14) אלון פיאדה:וניתן לקרוא הרחבה על נושא זה בתמליל הצאט האחרון ובזה שלפניו.
(20:14) h.c:ולקחתי את אג"ח ד' ב 32 ומתכנן לקחת עוד
(20:15) אלון פיאדה:ולדעתי האגחים של אי.די.בי במחיר הנוכחי אכן מציאה, למרות שיכולים עוד לחטוף בטווח הקצר.
(20:15) h.c:ותודה
(20:15) אלון פיאדה:ובנוגע לרווח הון בתספורת - בוודאי - פה בדיוק יש את הפוטנציאל הגדול לדעתי
(20:15) h.c:ואבל הקצרות או הארוכות?
(20:15) אלון פיאדה:וגם באחוזים ביחס לשוק וגם בסיכון הנמוך
(20:15) h.c:וליתר דיוק
(20:15) h.c:ואג"ג ג' או אג"ח ד'
(20:16) אלון פיאדה:וברור לכולם כי האגחים של אי.די.בי יעברו תספורת
(20:16) אלון פיאדה:וכמו גם של חברות אחרות
(20:16) אלון פיאדה:ואך במחירים נוכחיים, כל תספורת תייצג רווח למשקיע
(20:16) h.c:וג' או ד'.....
(20:16) אלון פיאדה:ולגבי פישמן
(20:16) המכונה:ופישמן בבקשה
(20:16) אלון פיאדה:והאגחים שלו לא ירדו מספיק בשביל להיות אטרקטיביים ממש
(20:17) אלון פיאדה:ואך בטווח הארוך אני מאמין כי (ומייד ניתן התנייה) יחזרו ויעלו מעל מחיר שוק נוכחי
(20:17) אלון פיאדה:וכמובן שבדרך יש סבירות גדולה יותר שיהיו במחיר נמוך עוד יותר
(20:17) אלון פיאדה:ואני מדבר על פישמן...
(20:17) h.c:ואלון...תענה לי בבקשה באות אחת...מה עדיף? ג' או ד'? תודה
(20:17) אלון פיאדה:ולגבי מצבו הרפואי
(20:1אלון פיאדה:וברור שיש לכך השפעה על מחיר השוק
(20:1המכונה:ואתה חושב שצריך לתת קרדיט כי הוא שילם כבר פעם אחת או שכל מקרה לגופו
(20:1אלון פיאדה:ובמידה ותצא הודעה דרסטית על מצבו ויכולתו להמשיך - הדבר יכול לגרום לירידות חדות בניירות של חברות הקבוצה
(20:1אלון פיאדה:והאם ירידות אלו יהיו מוצדקות?
(20:1אלון פיאדה:ובטווח הקצר אולי כן, אך בטווח הארוך למצבו אין השפעה אמיתית על יכולת ההחזר (בתלות במי שיירש את מקומו)
(20:19) המכונה:וזה שהוא החזיר פעם למרות תשואת זבל זה יתרון או שכל מקרה לגופו
(20:19) h.c:ופישמן במו"מ למכירת אביב שיגור לידי אוריין בכ-50 מ' ש'
אביב שיגור היא חברה פרטית העוסקת במתן שירותי בלדרות פנים-ארצית לכל סוגי המעטפות והחבילות, אותה רכש פשימן ב-1999 ולפני 4 שנים מכר שליש מהמניות לקרן סקיי ■ אוריין היא חברה ציבורית העוסקת בשילוח בינלאומי ובשירותים לוגיסטיים
(20:19) המכונה:ו?
(20:20) אלון פיאדה:וצריך לזכור כי כרגע אופן הניהול שלו הוא שזוכה לתשבוחות, והחברות בחברה בהחלט עשו מהלכים יפים משנת המשבר ועד היום
(20:21) אלון פיאדה:וכמובן שלייחס זאת לפישמן עצמו יהיה לא מוצדק בלשון המעטה, שכן הקרדיט ברובו מגיע לאנשים שנמצעים מאחור, אך בסופו של דבר מדובר בהחלטות שהוא קיבל - ולכן בהחלט יש פה משהו שלא ראינו בחברות וקבוצות אחרות (לפחות מבחינת יכולת צוות הניהול וקבלת ההחלטות)
(20:21) אלון פיאדה:וכעקרון, כל מקרה לגופו - פעם אחת לא מייצג את הפעם הבאה... אך בהחלט יכול להיות סממן חיובי
(20:22) אלון פיאדה:וכמובן שבסופו של דבר חשוב להבין כי ההחזר בוצע ל אמהכיס אלא מאותם תרגילים פיננסיים
(20:22) אלון פיאדה:ואך בשורה התחתונה, זה שזה עבד פעם לא אומר שיעבוד פעם נוספת
(20:22) אלון פיאדה:ושכן בפרעון של סכומים גדולים (וכאשר נכסי החברה לא באמת השתקמו ולא ניתנים למימוש מהיר)
(20:23) אלון פיאדה:ויש בעיה תזרימית
(20:23) אלון פיאדה:ובפעם הקודמת התרגילים הפיננסיים עזרו להעלות את ערך הניירות (מחירי שוק) מה שאפשר גיוס של חוב לכיסוי החוב
(20:23) אלון פיאדה:ואין זה אומר כי ניתן יהיה לחזור אליהם גם הפעם
(20:24) אלון פיאדה:ופירוט מלא על התרגילים בכלל החברות של פישמן תוכלו למצוא בפורום
(20:24) אלון פיאדה:ולגבי טווח קצר או ארוך!
(20:24) אלון פיאדה:וכאן צריך לחלק את השוק לקטגוריות השונות
(20:24) אלון פיאדה:ועבור הניירות שנמצאים ב"מחירי שוק נורמליים" יש שיקולים לכאן ולשם
(20:25) אלון פיאדה:ובטווח הקצר לא תוכל למצוא ניירות עם תשואה משמעותית בטווח הקצר שהם בסיכון נמוך (יכולת החזר גבוהה)
(20:25) אלון פיאדה:והמצב לא שונה בהרבה בטווח הארוך, אך בטווח הארוך במידה וריבית השוק (ריבית בנק ישראל) תמשיך לרדת, מחיר השוק של האגחים הנ"ל צריכה לעלות
(20:25) המכונה:ויש איזה דירוג שממנו אתה שולל קניה?
(20:26) המכונה:ונגיד BBB?
(20:26) אלון פיאדה:והדבר נכון שבעתיים לגבי האגחים של המדינה בטווחים ארוכים (הצמודים למדד) שיהנו משתי העולמות
(20:26) אלון פיאדה:ו(שכן אלו שצמודים לריבית לא יהנו מהורדתה)
(20:26) אלון פיאדה:ולגבי האגחים ה"מסוכנים"
(20:27) אלון פיאדה:ואגחים מסוכנים אשר כבר נמצאים במחירים המייצגים הסדר פוטנציאלי או נמצאים ממש בתהליך הסדר (כמו אלו שאני נוהג להתמקד בהם)
(20:27) אלון פיאדה:ואין משמעות אמיתית לטווח קצר על מול ארוך ברוב הפעמים וצריך להסתכל על קריטריונים אחרים
(20:2אלון פיאדה:ומי שנמצא בהסדר ואין בין הסדרות השונות הבדלים בעדיפות - אז הדבר היחיד שמוביל הוא המחיר
(20:2אלון פיאדה:ושכן בסופו של דבר כולם יהיו שווים!
(20:2המכונה:ומה זה מסוכנים? BBB זה מסוכן תגדיר לי
(20:29) אלון פיאדה:ועל מול אלו שעדיין יש הבדלים (מעבר לבטחונות) צריך לקחת בחשבון כי הקצרים יכולים להגיע לפרעון ולהמחק - כך שהכסף "ינעל" ממסחר (ולא תיהיה יכולת מימוש)
(20:29) אלון פיאדה:וכמו כן הטווח לרוב יגדיר את תשואת השוק - והבדלים גדולים בתשואה ללא הסבר ממשי יכולים להיות אינדיקציה לכשל שוק
(20:30) אלון פיאדה:וכאשר ההשקעה צריכה להיות על מול מי שנמצא בתשואה גבוהה יותר
(20:30) אלון פיאדה:ושכן בהבדלי תשואה ההבדל צריך להסגר - בין אם בירידה של מי שנושא בתשואה הנמוכה (במחיר השוק) לבין זה הנושא את התשואה הגבוהה.
(20:30) אלון פיאדה:ולגבי רף לדירוג עבור השקעה!
(20:30) אלון פיאדה:ואני לא מאמין בדירוגים - ואני לא היחיד - גדולים ממני אומרי זאת
(20:31) אלון פיאדה:ואני מסביר בקורס בהרחבה על נושא זה - אך באופן כללי - אתה מאמין לדירוג כי אתה סומך על חברות הדירוג?
(20:31) אלון פיאדה:וממה נובע הביטחון או האמון שלך בחברות הדירוג?
(20:31) אלון פיאדה:ומזה שמי שמממן אותם זה החברות שאותם הן מדרגות?
(20:32) אלון פיאדה:ומזה שחברות הדירוג לא מדרגות את מי שלא משלם? או מפסיקות לדרג את מי שמפסיק לשלם?
(20:32) אלון פיאדה:ותוכל לומר כי אתה משקיע רק במדורגים, ועדיין יהיה בעיה בהנחות היסוד שלך
(20:32) אלון פיאדה:ואם הדירוג כל כך טוב אך זה שחברה "מאבדת" 15 דירוגים במכה
(20:33) אלון פיאדה:ומה השתנה פתאום שלא היה ידוע לאורך זמן והיה מאפשר הורדה הדרגתית?
(20:34) אלון פיאדה:ומעבר לכך - הדירוג מעצם הגדרתו מדבר על הערכה של הקיים ולא העתידי - ולכן על מול חוב אין לו משמעות ממשית
(20:34) אלון פיאדה:והמרבית המוחלטת של מי שנמצא היום בהסדר היה מדורג A ומעלה, מה השתנה ומתי הדירוג שלהם ירד?
(20:34) אלון פיאדה:וראה מקרה אפריקה
(20:34) אלון פיאדה:וראה מקרה דלק נדלן
(20:34) אלון פיאדה:וועוד עשרות מקרים...
(20:35) אלון פיאדה:ולסיכום - אני לא מסתכל על דירוג
(20:35) המכונה:ומבין למה אתה לא מסתכל על דירוג גבוה לא מבין למה אתה לא מסתכל על דירוג נמוך
(20:35) אלון פיאדה:ויותר מכך מרבית הניירות שאנו בוחנים מראש הם חסרי דירוג בהגדרה
(20:36) אלון פיאדה:ואלו שמדורגים היום גבוה - הם כנראה המסוכנים ביותר
(20:36) אלון פיאדה:ושכן מה שמדורג היום גבוה אלו הם אותם ניירות שמחיר השוק שלהם גבוה, כלומר תשואה שלהם נמוכה
(20:37) אלון פיאדה:וכך שהרווח ההוני הפוטנציאלי בהם לרוב כמעט ולא קיים, בעוד הסיכון שיקרה בחברות הספציפיות משבר, או בשוק הישראלי משבר, או בשוק העולמי משבר - אינם באמת מתומחרים בהם
(20:37) אלון פיאדה:וגם אם יחזירו את החוב - אם אחד מאותם דברים יתממש - מחיר השוק שלהם יירד
(20:37) אלון פיאדה:וולכן בהגדרה היה ניתן לקנות אותם בזול יותר
(20:3אלון פיאדה:ואך זה כמובן תלוי בסגנון ההשקעה שלך
(20:3אלון פיאדה:ואני לא משקיע עבור תשלום
(20:3אלון פיאדה:ואני משקיע עבור עליית ערך
(20:3המכונה:והבנתי
(20:3אלון פיאדה:וכלומר אני משקיע באגח כמו שאנשים אחרים משקיעים במניות
(20:3המכונה:ותודה
(20:3אלון פיאדה:וולכן אני מסוגל לעשות רווחי הון גדולים מהשקעה באגח
(20:3אלון פיאדה:ושאלות נוספות?
(20:39) אלון פיאדה:ואין שאלות?
(20:39) המכונה:והבנתי את הצורת מחשבה שלך תודה על העזרה
(20:40) אלון פיאדה:ושמח לעזור
(20:40) אלון פיאדה:וטוב... אם אין עוד שאלות להיום, נסיים מעט מוקדם.
(20:40) אלון פיאדה:ובכל מקרה תוכלו לקרוא (למי שנכנס באמצע) את תמליל הצאט בפורום בעוד מספר דקות.
(20:40) אלון פיאדה:וועד לעם הבאה
(20:40) אלון פיאדה:ומקווה שיהיה לכולם שבוע מסחר מהנה ופורה
(20:41) אלון פיאדה:ונתראה בפורום ובשבוע הבא, באותו השעה גם בצאט...
(20:41) אלון פיאדה:ולהתראות