x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: תמליל הצאט 1.7.2012

תמליל הצאט 1.7.2012

הצטרפת לחדר
    (20:04) rom1980:וטכני תודה רבה על הכל תמחוק אלף פעם
    (20:0 Mr.Green:ואיפה אלון?
    (20:0 h.c:ויום א' האתר בחופשה...
    (20:0 h.c:ואין מסחר בחול
    (20:09) אלון פיאדה:ובעיית התחברות קלה
    (20:0 h.c:ווכולם מחכים למחר
    (20:09) אלון פיאדה:והייתי צריך לעבור מחשב
    (20:09) Mr.Green:והיי אלון
    (20:09) אלון פיאדה:ושלום שלום
    (20:09) אלון פיאדה:ווערב טוב
    (20:09) אלון פיאדה:וכרגיל לערב יום א' - צאט פתוח לשאלות שלכם בנושא אג"ח...
    (20:10) Mr.Green:ואקטואליה?
    (20:11) Mr.Green:והאם יש טעם להשקיע עכשיו בחו"ל? אג"ח ארה"ב לדוגמא..?
    (20:11) h.c:ותתחיל באי די בי בבקשה
    (20:11) אלון פיאדה:והשקעה בחו"ל לדעתי אינה שווה את הסיכון
    (20:11) h.c:ואני התחלתי לאסוף
    (20:11) אלון פיאדה:ובמרבית המקומות לא תקבלו תשואה עודפת על הארץ (לדוגמה ארה"ב)
    (20:11) אלון פיאדה:ואבל אתם מכניסים סיכונים שונים
    (20:11) Mr.Green:ואי די בי סיפור עצוב.
    (20:12) אלון פיאדה:ודבר ראשון סיכוני מטבע
    (20:12) h.c:ואבל יש סיכוי לסוף שמח
    (20:12) אלון פיאדה:ודבר שני סיכוני אינפלציה (האגחים בעולם אינם צמודים)
    (20:12) h.c:ולדעתי נראה רווחי הון עצומים גם במצב של תספורת
    (20:13) אלון פיאדה:ושלא לדבר על כך שיש הבדלים בחוק וביכולת ההשקעה, כמו גם בעמלות וביכולת ההגעה למידע... נכניס לתערובת את הבדלי השעות... ואופ קיבלנו אי כדאיות כלכלית
    (20:13) h.c:ופיאדה מה דעתך בנושא?
    (20:13) אלון פיאדה:ונראה לי שדי "טחנו" את הנושא של אי.די.בי - ואין ממש מה לחדש בנושא\
    (20:14) h.c:ולא הייתי ש"טחנתם"
    (20:14) h.c:ובשורה התחתונה
    (20:14) אלון פיאדה:וכפי שאתה אומר שאוסף, אז מי שעוקב יודע שגם אני נכנסתי לאגחים של אי.די.בי אם כי בקטנה
    (20:14) h.c:וכן או לא
    (20:14) h.c:וואם כן
    (20:14) אלון פיאדה:וומתכוון להרחיב בהמשך הדרך
    (20:14) המכונה:ואם אפשר התיחסות לפישמן בבקשה . לקנות או לא ואיך להתיחס לעניין שהוא חולה או שזה לא מעניין
    (20:14) h.c:וOK
    (20:14) h.c:ואת הקצרות או את הארוכות?
    (20:14) אלון פיאדה:וניתן לקרוא הרחבה על נושא זה בתמליל הצאט האחרון ובזה שלפניו.
    (20:14) h.c:ולקחתי את אג"ח ד' ב 32 ומתכנן לקחת עוד
    (20:15) אלון פיאדה:ולדעתי האגחים של אי.די.בי במחיר הנוכחי אכן מציאה, למרות שיכולים עוד לחטוף בטווח הקצר.
    (20:15) h.c:ותודה
    (20:15) אלון פיאדה:ובנוגע לרווח הון בתספורת - בוודאי - פה בדיוק יש את הפוטנציאל הגדול לדעתי
    (20:15) h.c:ואבל הקצרות או הארוכות?
    (20:15) אלון פיאדה:וגם באחוזים ביחס לשוק וגם בסיכון הנמוך
    (20:15) h.c:וליתר דיוק
    (20:15) h.c:ואג"ג ג' או אג"ח ד'
    (20:16) אלון פיאדה:וברור לכולם כי האגחים של אי.די.בי יעברו תספורת
    (20:16) אלון פיאדה:וכמו גם של חברות אחרות
    (20:16) אלון פיאדה:ואך במחירים נוכחיים, כל תספורת תייצג רווח למשקיע
    (20:16) h.c:וג' או ד'.....
    (20:16) אלון פיאדה:ולגבי פישמן
    (20:16) המכונה:ופישמן בבקשה
    (20:16) אלון פיאדה:והאגחים שלו לא ירדו מספיק בשביל להיות אטרקטיביים ממש
    (20:17) אלון פיאדה:ואך בטווח הארוך אני מאמין כי (ומייד ניתן התנייה) יחזרו ויעלו מעל מחיר שוק נוכחי
    (20:17) אלון פיאדה:וכמובן שבדרך יש סבירות גדולה יותר שיהיו במחיר נמוך עוד יותר
    (20:17) אלון פיאדה:ואני מדבר על פישמן...
    (20:17) h.c:ואלון...תענה לי בבקשה באות אחת...מה עדיף? ג' או ד'? תודה
    (20:17) אלון פיאדה:ולגבי מצבו הרפואי
    (20:1 אלון פיאדה:וברור שיש לכך השפעה על מחיר השוק
    (20:1 המכונה:ואתה חושב שצריך לתת קרדיט כי הוא שילם כבר פעם אחת או שכל מקרה לגופו
    (20:1 אלון פיאדה:ובמידה ותצא הודעה דרסטית על מצבו ויכולתו להמשיך - הדבר יכול לגרום לירידות חדות בניירות של חברות הקבוצה
    (20:1 אלון פיאדה:והאם ירידות אלו יהיו מוצדקות?
    (20:1 אלון פיאדה:ובטווח הקצר אולי כן, אך בטווח הארוך למצבו אין השפעה אמיתית על יכולת ההחזר (בתלות במי שיירש את מקומו)
    (20:19) המכונה:וזה שהוא החזיר פעם למרות תשואת זבל זה יתרון או שכל מקרה לגופו
    (20:19) h.c:ופישמן במו"מ למכירת אביב שיגור לידי אוריין בכ-50 מ' ש'
    אביב שיגור היא חברה פרטית העוסקת במתן שירותי בלדרות פנים-ארצית לכל סוגי המעטפות והחבילות, אותה רכש פשימן ב-1999 ולפני 4 שנים מכר שליש מהמניות לקרן סקיי ■ אוריין היא חברה ציבורית העוסקת בשילוח בינלאומי ובשירותים לוגיסטיים
    (20:19) המכונה:ו?
    (20:20) אלון פיאדה:וצריך לזכור כי כרגע אופן הניהול שלו הוא שזוכה לתשבוחות, והחברות בחברה בהחלט עשו מהלכים יפים משנת המשבר ועד היום
    (20:21) אלון פיאדה:וכמובן שלייחס זאת לפישמן עצמו יהיה לא מוצדק בלשון המעטה, שכן הקרדיט ברובו מגיע לאנשים שנמצעים מאחור, אך בסופו של דבר מדובר בהחלטות שהוא קיבל - ולכן בהחלט יש פה משהו שלא ראינו בחברות וקבוצות אחרות (לפחות מבחינת יכולת צוות הניהול וקבלת ההחלטות)
    (20:21) אלון פיאדה:וכעקרון, כל מקרה לגופו - פעם אחת לא מייצג את הפעם הבאה... אך בהחלט יכול להיות סממן חיובי
    (20:22) אלון פיאדה:וכמובן שבסופו של דבר חשוב להבין כי ההחזר בוצע ל אמהכיס אלא מאותם תרגילים פיננסיים
    (20:22) אלון פיאדה:ואך בשורה התחתונה, זה שזה עבד פעם לא אומר שיעבוד פעם נוספת
    (20:22) אלון פיאדה:ושכן בפרעון של סכומים גדולים (וכאשר נכסי החברה לא באמת השתקמו ולא ניתנים למימוש מהיר)
    (20:23) אלון פיאדה:ויש בעיה תזרימית
    (20:23) אלון פיאדה:ובפעם הקודמת התרגילים הפיננסיים עזרו להעלות את ערך הניירות (מחירי שוק) מה שאפשר גיוס של חוב לכיסוי החוב
    (20:23) אלון פיאדה:ואין זה אומר כי ניתן יהיה לחזור אליהם גם הפעם
    (20:24) אלון פיאדה:ופירוט מלא על התרגילים בכלל החברות של פישמן תוכלו למצוא בפורום
    (20:24) אלון פיאדה:ולגבי טווח קצר או ארוך!
    (20:24) אלון פיאדה:וכאן צריך לחלק את השוק לקטגוריות השונות
    (20:24) אלון פיאדה:ועבור הניירות שנמצאים ב"מחירי שוק נורמליים" יש שיקולים לכאן ולשם
    (20:25) אלון פיאדה:ובטווח הקצר לא תוכל למצוא ניירות עם תשואה משמעותית בטווח הקצר שהם בסיכון נמוך (יכולת החזר גבוהה)
    (20:25) אלון פיאדה:והמצב לא שונה בהרבה בטווח הארוך, אך בטווח הארוך במידה וריבית השוק (ריבית בנק ישראל) תמשיך לרדת, מחיר השוק של האגחים הנ"ל צריכה לעלות
    (20:25) המכונה:ויש איזה דירוג שממנו אתה שולל קניה?
    (20:26) המכונה:ונגיד BBB?
    (20:26) אלון פיאדה:והדבר נכון שבעתיים לגבי האגחים של המדינה בטווחים ארוכים (הצמודים למדד) שיהנו משתי העולמות
    (20:26) אלון פיאדה:ו(שכן אלו שצמודים לריבית לא יהנו מהורדתה)
    (20:26) אלון פיאדה:ולגבי האגחים ה"מסוכנים"
    (20:27) אלון פיאדה:ואגחים מסוכנים אשר כבר נמצאים במחירים המייצגים הסדר פוטנציאלי או נמצאים ממש בתהליך הסדר (כמו אלו שאני נוהג להתמקד בהם)
    (20:27) אלון פיאדה:ואין משמעות אמיתית לטווח קצר על מול ארוך ברוב הפעמים וצריך להסתכל על קריטריונים אחרים
    (20:2 אלון פיאדה:ומי שנמצא בהסדר ואין בין הסדרות השונות הבדלים בעדיפות - אז הדבר היחיד שמוביל הוא המחיר
    (20:2 אלון פיאדה:ושכן בסופו של דבר כולם יהיו שווים!
    (20:2 המכונה:ומה זה מסוכנים? BBB זה מסוכן תגדיר לי
    (20:29) אלון פיאדה:ועל מול אלו שעדיין יש הבדלים (מעבר לבטחונות) צריך לקחת בחשבון כי הקצרים יכולים להגיע לפרעון ולהמחק - כך שהכסף "ינעל" ממסחר (ולא תיהיה יכולת מימוש)
    (20:29) אלון פיאדה:וכמו כן הטווח לרוב יגדיר את תשואת השוק - והבדלים גדולים בתשואה ללא הסבר ממשי יכולים להיות אינדיקציה לכשל שוק
    (20:30) אלון פיאדה:וכאשר ההשקעה צריכה להיות על מול מי שנמצא בתשואה גבוהה יותר
    (20:30) אלון פיאדה:ושכן בהבדלי תשואה ההבדל צריך להסגר - בין אם בירידה של מי שנושא בתשואה הנמוכה (במחיר השוק) לבין זה הנושא את התשואה הגבוהה.
    (20:30) אלון פיאדה:ולגבי רף לדירוג עבור השקעה!
    (20:30) אלון פיאדה:ואני לא מאמין בדירוגים - ואני לא היחיד - גדולים ממני אומרי זאת
    (20:31) אלון פיאדה:ואני מסביר בקורס בהרחבה על נושא זה - אך באופן כללי - אתה מאמין לדירוג כי אתה סומך על חברות הדירוג?
    (20:31) אלון פיאדה:וממה נובע הביטחון או האמון שלך בחברות הדירוג?
    (20:31) אלון פיאדה:ומזה שמי שמממן אותם זה החברות שאותם הן מדרגות?
    (20:32) אלון פיאדה:ומזה שחברות הדירוג לא מדרגות את מי שלא משלם? או מפסיקות לדרג את מי שמפסיק לשלם?
    (20:32) אלון פיאדה:ותוכל לומר כי אתה משקיע רק במדורגים, ועדיין יהיה בעיה בהנחות היסוד שלך
    (20:32) אלון פיאדה:ואם הדירוג כל כך טוב אך זה שחברה "מאבדת" 15 דירוגים במכה
    (20:33) אלון פיאדה:ומה השתנה פתאום שלא היה ידוע לאורך זמן והיה מאפשר הורדה הדרגתית?
    (20:34) אלון פיאדה:ומעבר לכך - הדירוג מעצם הגדרתו מדבר על הערכה של הקיים ולא העתידי - ולכן על מול חוב אין לו משמעות ממשית
    (20:34) אלון פיאדה:והמרבית המוחלטת של מי שנמצא היום בהסדר היה מדורג A ומעלה, מה השתנה ומתי הדירוג שלהם ירד?
    (20:34) אלון פיאדה:וראה מקרה אפריקה
    (20:34) אלון פיאדה:וראה מקרה דלק נדלן
    (20:34) אלון פיאדה:וועוד עשרות מקרים...
    (20:35) אלון פיאדה:ולסיכום - אני לא מסתכל על דירוג
    (20:35) המכונה:ומבין למה אתה לא מסתכל על דירוג גבוה לא מבין למה אתה לא מסתכל על דירוג נמוך
    (20:35) אלון פיאדה:ויותר מכך מרבית הניירות שאנו בוחנים מראש הם חסרי דירוג בהגדרה
    (20:36) אלון פיאדה:ואלו שמדורגים היום גבוה - הם כנראה המסוכנים ביותר
    (20:36) אלון פיאדה:ושכן מה שמדורג היום גבוה אלו הם אותם ניירות שמחיר השוק שלהם גבוה, כלומר תשואה שלהם נמוכה
    (20:37) אלון פיאדה:וכך שהרווח ההוני הפוטנציאלי בהם לרוב כמעט ולא קיים, בעוד הסיכון שיקרה בחברות הספציפיות משבר, או בשוק הישראלי משבר, או בשוק העולמי משבר - אינם באמת מתומחרים בהם
    (20:37) אלון פיאדה:וגם אם יחזירו את החוב - אם אחד מאותם דברים יתממש - מחיר השוק שלהם יירד
    (20:37) אלון פיאדה:וולכן בהגדרה היה ניתן לקנות אותם בזול יותר
    (20:3 אלון פיאדה:ואך זה כמובן תלוי בסגנון ההשקעה שלך
    (20:3 אלון פיאדה:ואני לא משקיע עבור תשלום
    (20:3 אלון פיאדה:ואני משקיע עבור עליית ערך
    (20:3 המכונה:והבנתי
    (20:3 אלון פיאדה:וכלומר אני משקיע באגח כמו שאנשים אחרים משקיעים במניות
    (20:3 המכונה:ותודה
    (20:3 אלון פיאדה:וולכן אני מסוגל לעשות רווחי הון גדולים מהשקעה באגח
    (20:3 אלון פיאדה:ושאלות נוספות?
    (20:39) אלון פיאדה:ואין שאלות?
    (20:39) המכונה:והבנתי את הצורת מחשבה שלך תודה על העזרה
    (20:40) אלון פיאדה:ושמח לעזור
    (20:40) אלון פיאדה:וטוב... אם אין עוד שאלות להיום, נסיים מעט מוקדם.
    (20:40) אלון פיאדה:ובכל מקרה תוכלו לקרוא (למי שנכנס באמצע) את תמליל הצאט בפורום בעוד מספר דקות.
    (20:40) אלון פיאדה:וועד לעם הבאה
    (20:40) אלון פיאדה:ומקווה שיהיה לכולם שבוע מסחר מהנה ופורה
    (20:41) אלון פיאדה:ונתראה בפורום ובשבוע הבא, באותו השעה גם בצאט...
    (20:41) אלון פיאדה:ולהתראות
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות