אודי, אנטר גימני וחברים,

אכן ניתוח טכני תחום מרתק בפני עצמו ובטבע עוד לא רואים תיקון. אגחים הם פרוסה אחרת בתיק. באגח"ים הממשלתיים אומנם הריבית נמוכה אך מחלקים כל שנה קופון ופה יש מקום לקבל משכורות לכל השנה. אני אישית לא מחפש צמיחה גדולה אבל תזרים מזומנים נותן לי אפשרויות להגדיל את נכס הבסיס. מנסיוני במפולות לפני מספר שנים כששוק המניות קרס אפילו האג"חים הממשלתיים ירדו ולא מעט אך שבו ותיקנו חזרה מה שלא קורה בקונצרניות שמבטיחות תשואה ולא חד סיפרתית בגיבוי חברות הדירוג ובסופו של דבר עוברים לסיבוב אצל "הספר מסיביליה".
בכל מה שקשור בסיכון אני מבקש מינימום של סיכון. אם יש אחד שניתן לסמוך עליו בכלכלה הישראלית הוא הנגיד פרופ' סטנלי פישר שבאמצעות הריבית האגחים הממשלתיים ועוד כלים שברשותו שומר על יעדי הממשלה והצמיחה, אך יחד עם זאת מגן על חסכונות הציבור והאזרח הקטן באמצעות האגחים הממשלתיים. רק שהמשבר שעבר במערב בעיכוב מה (4 שנים)הגיע גם לישראל. וכעת צריך להתמודד עם הגשם של הבעיות והעליה באבטלה כבר עומדת בפתח.
שאלתי בתחום האגחים הממשלתיים לטווחים ארוכים עד 10 שנים איזה אגחים לבחור לצורך המטרה הזו?
או שאולי היום צריך לחשוב על השקעה באגחים בחו"ל (בשווקים המתעוררים) כי אולי ההזדמנויות נמצאות שם?