conundrum3 - על מה אתה מדבר?
א. התל בונד 20 לא יכול לרדת עוד 20% - אם זה יקרה המדינה עצמה בפשיטת רגל. כרגע מגולם פשיטה
של חמישית מהחברות אז המצב שאתה מתאר הוא כבר קרוב יותר ל3/4 מהחברות פשוטות רגל, מה שאומר שהתל בוד 40 90% מהחברות והתל בונד 60 נמחק לגמרי - זה לא אפשרי ואם זה אפשרי אז בכל מקרה אנחנו כבר לא נהיה כאן.
ב. מקמ נותן 2.5 ברוטו??? כל המקמים הם באיזור 95.5 ממש לא ברוטו 2.5
ג. יש דו ספרתי חוץ מהנדלן (עולה ויורד מדי יום תשים לב) אם אתה צריך דוגמאות אז תגיד.
ד. עיקר העיסוק שלי הוא התחום הסולידי ולכן כל מה שרשמת כאן:
"כמו כן אין כמעט תשואה נומינלית של 6% בשחרים (אלא אם הולכים לקצה ואתה דיברת על הבינוני...).
כלומר, אתה מניח ירידה משמעותית של העקומים בשנה הקרובה (=רווחי הון), שזה כמובן אפשרי, אבל בהחלט אפשרי שלא, ובכל אופן בהחזקה לפידיון התשואה השנתית תהיה נמוכה יותר ממה שטענת."

לא מבוסס ולא מדוייק. הדבר אפשרי בהחלט גם ללא רווחי הון. אתה מנסה לחשב שניםפ קדימה אינפלציה וכיוצא בזה אז אם אתה מתעקש אפשר לומר שניקח את האינפלציה הממוצעת ב3 שנים האחרונות (איזור ה 3%) ואז התיק אפילו יותר גבוה.
כמו כן אין תשואה ריאלית של 6% בצמודים הממשלתיים.
ה. נדיר תשואה לפדיון של 7% בבנקים? לא יודע מה ההגדרה לנדיר אבל שוב אם אתה צריך רשימה אל תהסס.
אני אוסיף שלדעתי שחקן היה סולידי מדי ויכל לבנות את אותו התיק עם אגחים דווקא מה 40 שאני מעריך שאף שם הפאניקה כבר מגולמת ולהגיע לתשואה יפה יותר.