שלום רב,

הרחבה בנושא פישמן וכו'
נכון לסוף מארס 2012 לכלכלית היו התחייבויות לבעלי האג"ח ובנקים בהיקף של כ–4.8 מיליארד שקל, מתוך סכום זה כ–3 מיליארד שקל לבעלי האג"ח. החובות של מבני תעשייה מוערכים ב–7.3 מיליארד שקל, מתוכם 4.77 מיליארד שקל לבעלי האג"ח. החובות של דרבן מוערכים ב–2.1 מיליארד שקל, מהם 1.3 מיליארד שקל לבעלי האג"ח..

כלכלית ומבני תעשייה של פישמן צנחו ב-21.5% ו-25.9% מתחילת השנה

תחילת אפריל נפרעו חלק מהחובות, ונכון להיום כלכלית חייבת לבעלי האג"ח ‏(קרן וריבית‏) עד סוף 2012 כ–280 מיליון שקל וב–2013 כ–520 מיליון שקל. החברה הגיעה להסכמות עם אחד הבנקים לדחיית פירעון הלוואה של כ–300 מיליון שקל. מבני תעשייה אמורה לשלם לבעלי האג"ח באוגוסט הקרוב כ–700 מיליון שקל ועוד כ–100 מיליון שקל עד סוף 2012, כשלחברה צפויים תשלומים של כ–720 מיליון שקל לבעלי האג"ח ב–2013. לדרבן יש תשלומים של 420 מיליון שקל עד סוף 2013.

מניית כלכלית נפלה אתמול ב–5.1% באחד העם, בעוד האג"ח של כלכלית ומבני תעשייה שמרו על יציבות. בחלק מהסדרות אף נרשמו עליות בימים אחרונים במחזורים גבוהים המסתכמים בעשרות מיליוני שקלים.

"מה אני יכול להגיד, כבר הייתי בסרט הזה ויצאתי ממנו בשלום", אמר אתמול פישמן בשיחה עם TheMarker. "יש כנראה אנשים בשוק שמפחדים ומוכרים את האג"ח של כלכלית, על אף שאין לי תשובה מושכלת מדוע זה קורה. מה שבטוח, להבדיל מאותם המוכרים שיפסידו על כך כסף, אני לא מפחד, שכן גם ללא מחזורי חוב בשוק ההון לכלכלית ירושלים, מבני תעשייה ודרבן יש יכולת לעמוד בהתחייבויותיהן לפחות עד סוף 2013. אם יהיה צורך נממש עוד נכסים מעבר לאלו שכבר מכרנו בשנה האחרונה בכ–2 מיליארד שקל".

פישמן הוסיף ואמר כי "כל מי מהגופים המוסדיים שמרגיש מוטרד, מוזמן להתקשר אליי אישית ואראה לו מצגת מפורטת שמסבירה כיצד נעמוד בכל ההתחייבויות".

לדברי פישמן, "אני מחליט איפה כדאי להשקיע בכסף הפנוי שיש לנו. במקום לקנות אג"חים בהיקפים גדולים, אני מעדיף כרגע לקנות מניות של מבני תעשייה הנסחרת במחיר הנמוך בכחצי מהונה העצמי".

כשנשאל מדוע הוא מוכר אג"ח של מירלנד בתשואה של 13%, המביעה לכאורה חוסר אמון בחברה, אמר פישמן: "למה כולם מתעניינים בהשקעות פרטיות שלי. הדולר עלה ומימשתי את ההשקעה לא בהפסד. אני עושה זאת כדי להצטייד במזומנים, כי אלה הימים שבהם הנזילות היא שם המשחק. בקרוב אמכור גם מגרשים פרטיים בשווי של יותר מ–100 מיליון שקל. בסוף אני מאמין שהפאניקה תרגע והשפיות הכלכלית תשלוט".

אודי,אודי מה אתה אומר?
האיש בלחץ או נדמה לי? השפיות הכלכלית תשלוט - מהי שפיות כלכלית בימים אלה?
אשמח אם תרחיב אם יש עוד איזה מקום להרחיב??????????
לי הכל ברור אבל בכל זאת......!!!!!

יום משגע,
מחר פקיעה - נראה לי 1070 או טיפ טיפה למעלה או טיפ טיפה למטה