x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 13

נושא: כלכלית ירושלים ומבנה תעשייה ועוד

rema1
    אורח

כלכלית ירושלים ומבנה תעשייה ועוד

שלום,

כלכלית ירושלים ומבני תעשיה של פישמן צנחו ב-21.5% ו-25.9% מתחילת השנה

בעקבות הורדת הריבית במשק עלו האג"ח הממשלתיים השקליים ב-0.25% ■ מדד הבנקים איבד 0.1% ומרוחק כעת ב-11% מרמתו המינימלית ב-3 השנים האחרונות

המסחר בבורסת ת"א נחתם היום ביציבות למרות הסנטימנט השלילי בשווקים שנובע מהחשש להתפשטותו של משבר החוב למדינות נוספות בגוש היורו. היציבות באחד העם נרשמת על רקע החלטת בנק ישראל להוריד את הריבית במשק לחודש יולי ובתגובה לגיוס חוב של ממשלת ספרד.

משמעות ההחלטת בנק ישראל היא תמיכה בשוק ההון המהווה אלטרנטיבה לבנקים אשר עידכנו כלפי מטה את שערי הריבית לחוסכים וכך הפכו לפחות אטרקטיבים. השוק הסולידי הגיבו בעליות עד 0.25% באיגרות חוב ממשלתיות שקליות מסוג שחר. מדד תל בונד המרכזים אג"ח חברות רשמו עליות של 0.1%.

כלכלית ירושלים ומבני תעשיה מבית אליעזר פישמן צנחו ב-21.5% ו-25.9% מתחילת השנה. גם אגרות החוב של החברות ספגו מכה קשה - סדרה ט' של מבני תעשיה החסירו 8.1% מתחילת השנה ונסחרות בתשואה של כמעט 10%. הסדרה עומדת לפרעון בסוף 2017.

איגרת החוב מסדרה ו' של כלכלית ירושלים רשמה את החירידה החדה מתחילת השנה של 12.6% ונסחרת בתשואה לפדיון 13.7%, מועד הפירעון שלה הוא גם כן בסוף 2017. אגרות החוב של כלכלית ירושלים מסדרות ט' (הקצרה) ו-י' (הארוכה) רשמו ירידה של 7.5% ו-7.4% מתחילת השנה בהתאמה. אגרות החוב נשאות ריבית של 14% ו-9.6% בהתאמה.

המשך יום נעים
    שבוע פקיעה מוצלח

שלום אלון רציתי לשאול מה דעתך על מבני תעשיה אגח יא' 2260206 בדירוג A
    אני די חדש בעסק
    תודה מראש

שלום מרדכי,

לא אלון, אך אשתדל לעזור:
    מבני תעשיה היא חברת נדל"ן השייכת לקבוצה של אליעזר פישמן. בעצם, היא חברת בת של כלכלית ירושלים המחזיקה בה בכ-82%.
    סדרה י"א הינה במח"מ (משך חיים ממוצע) של בסביבות 1.5 שנים, פרעון סופי ב-2015.
    תשואה לפדיון, בדומה לסדרות האחרות, הינה כ-10%.
    הייתי מציע לשקול מספר דברים:
    1. בעלים - לטעמי, פישמן הוא אחד שניתן לסמוך עליו. להזכירך, החזיר כל אגורה מקרן רונית (ע"ש ביתו) ועמד בכבוד במשבר הלירה הטורקית והמשבר האחרון בבורסה. אבל הנבואה ניתנה.....
    2. מצב כלכלי - האם לדעתך המצב טוב ולכן ניתן לקנות או שאולי המצב לוט בערפל (בלשון המעטה) ואולי כדאי לשקול להמתין לשערים נוחים יותר.
    3. מסחר בימים האחרונים - צלילה נאה בכל מניות ואג"חי קבוצת פישמן. מעניין מה קרה פתאם?? אולי חלק מחולשה כללית? שווה בדיקה ומעקב.

מעניין למה בחרת דווקא את י"א?? למה לא סדרה אחרת? למה לא אג"ח של כלכלית??

בברכה,
    אודי

rema1
    אורח
    אודי בוקר,

נכון שפישמן מחזיר יפה לו.
    אבל לא לקחת בחשבון ש....יכול גם לא להחזיר (לפעמים יש יוצא מן הכלל)
    האיש מהמהר כפייתי שימו לב ו.....

יום נעים
    שבוע פקיעה מוצלח
    RR

אודי תודה על התשובה
    אגב יש כאן פורם שאוכל להיעזר בו כדי למצוא אגח {שמתאים לרמת הסיכון שאני רוצה לקחת}?

אודי האם תוכל לחוות דעתך על אפריקה אג"ח מס' 6110365?
    תודה מראש מרדכי

תקרא את השירשור, יש שם הרבה דעות על האגח

http://www.s-maof.com/Forum/threads/...A8%D7%90%D7%9C
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

rema1
    אורח
    שלום רב,

הרחבה בנושא פישמן וכו'
    נכון לסוף מארס 2012 לכלכלית היו התחייבויות לבעלי האג"ח ובנקים בהיקף של כ–4.8 מיליארד שקל, מתוך סכום זה כ–3 מיליארד שקל לבעלי האג"ח. החובות של מבני תעשייה מוערכים ב–7.3 מיליארד שקל, מתוכם 4.77 מיליארד שקל לבעלי האג"ח. החובות של דרבן מוערכים ב–2.1 מיליארד שקל, מהם 1.3 מיליארד שקל לבעלי האג"ח..

כלכלית ומבני תעשייה של פישמן צנחו ב-21.5% ו-25.9% מתחילת השנה

תחילת אפריל נפרעו חלק מהחובות, ונכון להיום כלכלית חייבת לבעלי האג"ח ‏(קרן וריבית‏) עד סוף 2012 כ–280 מיליון שקל וב–2013 כ–520 מיליון שקל. החברה הגיעה להסכמות עם אחד הבנקים לדחיית פירעון הלוואה של כ–300 מיליון שקל. מבני תעשייה אמורה לשלם לבעלי האג"ח באוגוסט הקרוב כ–700 מיליון שקל ועוד כ–100 מיליון שקל עד סוף 2012, כשלחברה צפויים תשלומים של כ–720 מיליון שקל לבעלי האג"ח ב–2013. לדרבן יש תשלומים של 420 מיליון שקל עד סוף 2013.

מניית כלכלית נפלה אתמול ב–5.1% באחד העם, בעוד האג"ח של כלכלית ומבני תעשייה שמרו על יציבות. בחלק מהסדרות אף נרשמו עליות בימים אחרונים במחזורים גבוהים המסתכמים בעשרות מיליוני שקלים.

"מה אני יכול להגיד, כבר הייתי בסרט הזה ויצאתי ממנו בשלום", אמר אתמול פישמן בשיחה עם TheMarker. "יש כנראה אנשים בשוק שמפחדים ומוכרים את האג"ח של כלכלית, על אף שאין לי תשובה מושכלת מדוע זה קורה. מה שבטוח, להבדיל מאותם המוכרים שיפסידו על כך כסף, אני לא מפחד, שכן גם ללא מחזורי חוב בשוק ההון לכלכלית ירושלים, מבני תעשייה ודרבן יש יכולת לעמוד בהתחייבויותיהן לפחות עד סוף 2013. אם יהיה צורך נממש עוד נכסים מעבר לאלו שכבר מכרנו בשנה האחרונה בכ–2 מיליארד שקל".

פישמן הוסיף ואמר כי "כל מי מהגופים המוסדיים שמרגיש מוטרד, מוזמן להתקשר אליי אישית ואראה לו מצגת מפורטת שמסבירה כיצד נעמוד בכל ההתחייבויות".

לדברי פישמן, "אני מחליט איפה כדאי להשקיע בכסף הפנוי שיש לנו. במקום לקנות אג"חים בהיקפים גדולים, אני מעדיף כרגע לקנות מניות של מבני תעשייה הנסחרת במחיר הנמוך בכחצי מהונה העצמי".

כשנשאל מדוע הוא מוכר אג"ח של מירלנד בתשואה של 13%, המביעה לכאורה חוסר אמון בחברה, אמר פישמן: "למה כולם מתעניינים בהשקעות פרטיות שלי. הדולר עלה ומימשתי את ההשקעה לא בהפסד. אני עושה זאת כדי להצטייד במזומנים, כי אלה הימים שבהם הנזילות היא שם המשחק. בקרוב אמכור גם מגרשים פרטיים בשווי של יותר מ–100 מיליון שקל. בסוף אני מאמין שהפאניקה תרגע והשפיות הכלכלית תשלוט".

אודי,אודי מה אתה אומר?
    האיש בלחץ או נדמה לי? השפיות הכלכלית תשלוט - מהי שפיות כלכלית בימים אלה?
    אשמח אם תרחיב אם יש עוד איזה מקום להרחיב??????????
    לי הכל ברור אבל בכל זאת......!!!!!

יום משגע,
    מחר פקיעה - נראה לי 1070 או טיפ טיפה למעלה או טיפ טיפה למטה

שלום REMA,

ברור שהוא קצת בלחץ, הוא רואה מה קורה "לחבריו" בסביבתו והוא מבין היטב את מהות המצב הכלכלי ולכן החשש מובן.
    יחד עם זאת, ואני יודע שזה לא מתאים לאופיי כאחד שבודק (למרות שעברתי קצת על הדוחות) ומעמיק לפני השקעה, איתו אני מוכן לצאת למלחמה. היסטוריית העמידה בחובות שלו מרשימה !!
    אבל, ברור שלא בשערים אלה.
    אני לא יודע להעריך אם חולשת השוק (והתחום הספציפי) יביאו את השערים לתחום בו הם היו במשבר הגדול (ואז קניתי ב-40 עד 50 אג') אבל הדרך עוד ארוכה.
    בסה"כ החברות שלו איתנות, עסקים רציניים ולא סתם חלקת קרקע עלומה בפינת פולניה - רומניה, מדד NOI מרשים, עליה נאה בהכנסות שכ"ד ועוד.
    אני גם יודע שלפני כחצי שנה הוא עבר בין המוסדיים וניסה לגייס כסף זול יחסית (כדי לקנות חזרה אג"חים שנסחרו בתשואות כמו היום) אבל הוא קיבל כתף קרה ויצא אבל וחפויי ראש.
    זה מצויין כי כנראה גם המוסדיים קצת (דגש על קצת בלבד) למדו משהו על דאגה לכספי הציבור.

בברכה,
    אודי

מבני תעשיה (בפרט ט)

שלום לכולם
    בהמשך למספר תכתובות בעניין קבוצת פישמן, להלן מידע עדכני

(1) http://www1.bizportal.co.il/article/330882
    חברת היעוץ למוסדיים תבור כלכלה ופיננסים סקרה את האג"ח של חברת מבני תעשיה, מקבוצת פישמן, מדרגת את החברה בדירוג 6.54 (בסולם מ-1 עד 10) דירוג המצביע על סיכוי בינוני שהחברה תעמוד בתשלומי הריבית והקרן של סדרות האג"ח במלואם ובמועדם. דירוג זה מקביל לדירוג BBB+ של מעלות ודירוג Baa1 של מידרוג, הנמוך מהדירוג A של מעלות ו-A2 של מידרוג בפועל.

(2) רכישות בעלי עניין (סדרה ט)
    http://www.globes.co.il/news/bond.as...9&mode=company

שם בעל עניין שם החברה תאריך פעולה כמות שער שווי עסקה
    באלפי ₪
    שיעור
    החזקה
    כלכלית ירושלים מבני תעשיה 08/08/2012 19,758 465.05 92 83.22
    כלכלית ירושלים מבני תעשיה 07/08/2012 25,000 464.20 116 83.21
    כלכלית ירושלים מבני תעשיה 06/08/2012 5,576 460.08 26 83.2
    כלכלית ירושלים מבני תעשיה 02/08/2012 20,000 460.03 92 83.2
    כלכלית ירושלים מבני תעשיה 01/08/2012 43,000 460.79 198 83.2
    כלכלית ירושלים מבני תעשיה 31/07/2012 36,553 462.19 169 83.18
    כלכלית ירושלים מבני תעשיה 30/07/2012 15,897 461.96 73 83.17
    כלכלית ירושלים מבני תעשיה 24/07/2012 540,000 460.16 2,485 83.16
    כלכלית ירושלים מבני תעשיה 23/07/2012 47,746 467.18 223 82.98
    כלכלית ירושלים מבני תעשיה 22/07/2012 90,072 471.99 425 82.96

אשמח לשמוע חוות דעת על אגח זה, בפרט בהשוואה לשאר אגח הקבוצה, דוגמת דרבן.
    תודה ושבת שלום.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות