שלום,
אודי שלום,
תודה על הפרטי אגיב עוד מעט...
אודה על התייחסותך לנ. דנקנר
מטורף ברמות LOL
הפעם אי אפשר להתעלם,
נוחי דנקנר רואה את האג"חים אידיבי בתשואה של 77%!!!
זה מטורף....
תודה
ערב נעים
Rר
שלום,
אודי שלום,
תודה על הפרטי אגיב עוד מעט...
אודה על התייחסותך לנ. דנקנר
מטורף ברמות LOL
הפעם אי אפשר להתעלם,
נוחי דנקנר רואה את האג"חים אידיבי בתשואה של 77%!!!
זה מטורף....
תודה
ערב נעים
Rר
שלום REMA,
מה עוד נותר להגיד שלא אמרנו כבר על הפירמידה של נוחי-לנד ??
עדיף ומהר שיעשה את "מעשה לבייב" ויקדים תרופה (גם אם קשה) למכה.
תשומת לב, בטבלה מופיעות רק הניירות של הסבתא-רבא (אחזקות) והסבתא (פיתוח), אצל הזאטוטים התשואה נמוכה במקצת.
להזכריך, בישיבת דירקטוריון תיקנו את מועד המימוש של תוכנית ההצלה בפיתוח י' לשער 41.....
מאחל לבחור שיצליח לעבור את המשבר בשלום.
בברכה,
אודי
hi UDI
תודה על ההתייחסויות
צר לי ממש לא איכפת לי שיפסיד או ירוויח הנושא סגור. כאן אין מקום לרגשות וכנראה שם ישנם המון.... הנימוס ברור שאינו קיים ההיפך...חבל.
אנחנו מליגה אחרת - ביה"ס "הראלי" - yep.
יום נעים
שבוע פקיעה מוצלח
Rר
הריאלי בחיפה?
אני אישית יותר משתומם מאגח י של פיתוח, שמגובה היטב בנכסים ונכנס בעיני לאיזור מאד מעניין, מאשר מהאגחים של אחזקות.
כלומר - למרות שיש ביניהם כמובן קורלציה מסויימת, זו בעיני השקעה מסוג שונה לגמרי.
אגח אחזקות - סיכוי גבוה מאד להסדר, סיכון גבוה מאד, ולצדו במקרה שיישלף איזה שפן (שלי לא ברור אם עוד יש כזה) תשואה פנומנלית.
האגחים של פיתוח יכולים בהנחה שתיפסק הנפילה בנכסי הבסיס להיות משולמים במלואם.
בכל מקרה - אין ספק שיש פה הרבה פסיכולוגיה / פאניקה / השלכת סחורה של מוסדיים ושיקולים נוספים מתחום המסחר ולא הערכת השווי הנכסי.
שלום,
UDI GOOMORNING
the post is here cause i identify the connection to N.D bonds.
kindly relate and i will be more than happy
tnx
למרות שחלק קשור לנושא נגיד מניות, אני רוצה לשים זאת כאן כי נראה לי קשור להכל - קרי- לכל נושא נ. דנקנר
בלעדי ל"כלכליסט": דנקנר מכר את המ-לט לקרן פימי תמורת 60 מיליון דולר
דסק"ש מקבוצת אי.די.בי חתמה על הסכם למכירת 60% ממניות המ-לט. מדובר בעסקת מכירה שניה שמבצע דנקנר תוך חודש, לאחר שמכר את מקסימה בפרמיה של 36%
אחרי שהסכים למכור את כלל תעשיות ללן בלווטניק, ואת משאב למשפחת לבנת, נכנסת דסק"ש לעסקה משמעותית נוספת ונפרדת מחברת המ-לט.דיסקונט השקעות מקבוצת אי.די.בי חתמה הלילה על מכירת 60% ממניות חברת המתכת תמורת 60 מיליון דולר לקרן פימי, כך נודע ל"כלכליסט".
המ-לט, שבהן מחזיקה דסק"ש ב־60.1% מהמניות, עוסקת בייצור ושיווק אביזרי צנרת, מחברים, ברזים ושסתומים. מכירות החברה מופנות ברובן המכריע לייצוא, כאשר ב-2011 למעלה מ-94% ממכירות הקבוצה הופנו לייצוא.
מדובר בעסקת מכירה שנייה החודש לדנקנר לאחר שמכראת חברת ייצור הגז מקסימה לג'ורג' חורש תמורת 154.7 מיליון שקל - פרמייה של 36%.
אגרות החוב של אי.די.בי נסחרות במחירים המשקפים חששות כבדים מצד המשקיעים לגבי יכולת החזר החוב של חברות המטה בקבוצת אי.די.בי על אף מכירת השליטה בכלל תעשיות למיליארדר לן בלווטניק.
הסיבה לחששות המשקיעים נובעת משילוב שווי הנכסים של אי.די.בי אחזקות, הנמוך באופן מהותי מערך ההתחייבויות של החברה, שתידרש למזומנים נוספים כבר מאמצע 2013.
המשך יום נעים
שבוע פקיעה מוצלח
Rר
משמעויות :
1. אין ספק שנוחי עושה עבודה, ומפגין מאמץ אמיתי לא להגיע להסדרים או חדלויות.
2. למרות הלחץ הוא מצליח לממש בפרמיות על מחיר השוק, אבל בפרמיה נמוכה, יחסית.
אני מאמין שאחרי שעסקת כלל תעשיות תיתן את האוויר הדרוש לאידיבי פיתוח לתקופה מכובדת, יימשך מימוש הנכסים אבל בצורה יותר סלקטיבית.
בשלב הזה האתגר - בהיבטי אג"ח - יהיה למצוא דרך אלגנטית לסדר את אידיבי אחזקות, וזה לא פשוט. אידיבי פיתוח יהיה במצב טוב, ואני מעריך שהאגחים יעלו די מהר ב ~25% (נגיד אג"ח י יעלה מ 55 היום לאיזור ה 70, וימשיך לעלות או לרדת משם לפי מצב הנכסים).
שלום חברים,
REMA - לידיעתך,המלט הוקמה ונשלטה עשרות שנים ע"י משפחת טופז החיפאית (ההורים גרו בזמנו באינשטיין). אחרי מות האב, שני הבנים תפסו פיקוד והובילו את החברה קדימה בגדול.
אז פינה חמה תמיד יש לנו לחיפאים.
JORGE - אנא, זכור היטב - על אותו משקל תשובהל'ה עשה עבודה עוד יותר גדולה ומכר המון כדי למשוך זמן. לצער כולנו, זה לא עזר לו.
מכירתהמלט "תעזור" במקרה הטוב לדסק"ש בלבד. צריך גם לבדוק מה הנטו התזרימי החופשי האמיתי הנשאר לחברה.
רק לחשוב על חולשת החברות המרכזיות (סלקום, שופרסל) ועל הצפוי מהן בעתיד הקרוב, כמו גם על החולשה בכור (הפסד ענק של לפחות 1 מיל' בקרדיט) ברבעון הנוכחי - מעביר בי חלחלה קלה.
ולא אמרנו מילה על מעריב.
הכי מעניין - תמיד מזכירים לנו קניות של בעלי הבית ו/או החברות במניות/אג"חים. כמעט אף פעם לא מספרים לנו על מכירות כאלה !!!
מציע להציץ בדיווחי החברה (דסק"ש) לבורסה בו דיווחה על מכירות גדולות יחסית של חברת הבת אפסילון בשלל האג"חים לפני מספר ימים.
פיתוח - השוק לא מקבל היום בשישו ושימחו יותר מדי את ההודעה....
אחזקות - נו טוב, עוד מעט אג"ח ד' מגיע לאבדון....
בברכה,
אודי
רק שאני לא מבין מה הפאניקה - אחזקות ד - תשלום קרן ראשון 2015 , תשלום קרן אחרון 2020 .
עד אז העולם יכול להיחרב ולקום מחדש .
הי GALP
אם אתה הייתה חייב לי כסף, כשהתשלום הראשון ב 2015 והאחרון ב 2020, וכבר ב 2012 הייתי רואה שהמצב שלך הוא על הפנים, גם אני הייתי מאוד דואג.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
הי GALP
תשובתו של מיכה צ'רניאק לשאלתך
אידיבי אחזקות רחוקה מאוד מהנכסים שנמצאים בדסק"ש ובפיתוח וגם בחברות אלו קשה לראות האם החברות יצליחו לעמוד בכול התשלומים במיוחד החל משנת 2014. אג"ח ד מתחיל לשלם קרן רק בסוף 2015 ולכן הבהלה הגדולה. מצד אחד אין לי מושג מה נוחי יכול לעשות בחברה על מנת שיוכל לעמוד בכול התשלומים – יש לו רק אפשרות להזרים כסף , מאיפה יגיע הכסף ? או למכור את פיתוח , בתשואות של האג"ח של פיתוח מי ישלם על המניות של פיתוח ? מצד שני מחיר האג"ח 25 אגורות זו בעצם אופציה על נוחי והישרדותו לכן לדעתי יש להתייחס אל האג"ח ככזה. אבסורדית מחזיקי אג"ח ד צריכים לקוות שיהיה הסדר מהיר עוד השנה בחברה זה ישפר מאוד את מצבם, לפני שיתרת המזומנים בחברה תלך לתשלומים לסדרות אחרות.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."