סקירה כללית וגם על בז"ןפטרוכימיים ומדיגוס
טוב, לאור המאורעות האחרונים אני אתחיל דווקא איתם: אין ספק כי ימים מיוחדים עוברים עלינו, רבות דיברנו כאן באתר כי סיומו של הראלי הגדול קרוב מתמיד וכי הוא עומד להסתיים כאשר באופן הדומיננטי ביותר דברנו כאשר המעוף כשל בפעם השלישית את רף ה 900 נק' ואז החל תיקון אשר דירדר את המעוף אל אזור 830 נק', בנק' זו הגיעו כוחות מיוחדים אשר הגיעו ישירות מבית הספר לקסמים בהוגוורטס וסילקו את הדובים וההמשך כבר ידוע.
ולכן גם הפעם מי שעדיין לא מכר ולא עשה כלום יש להמתין ליום שלישי ולראות במהלך המסחר שלנו מה קורה עם החוזים העתידיים בוול', כאשר המסחר היום (יום שני) סביר להניח כי יסתיים באדום מובהק ושוב זכרו אין לפעול תחת לחץ, נכון הירידות מעלות חששות כבדים אך זכרו שאת הטעיות הכי קריטיות אנחנו עושים תחת לחץ.
בכל מקרה: מס' דרכים להגן על התיק: יש למכור את הרווחים (את כל הרווחים) על המניות אפילו יש לשקול למכור חלק מהקרן (אני כבר מכרתי 20% מהקרן) ובמידה והמדדים שלנו יורדים מ 885 יש למכור עוד 50% מהקרן (שוב רק דעתי האישית).
דרך נוספת היא על השורטים: שורט נדל"ן הוא אופציה טובה וגם שורטים על המעוף וכמובן למי שיש לו את הידע גם לסחור בפוטים/ קולים, למי שאין נא לא להתקרב.
בז"ן:
היום פורסם הדוח של בז"ן למראית עין בז"ן עברה להפסד של 8 מיארד דולר, בואו נעשה נסדר בדברים, מוכנים? אז קדימה!!!!
מישהו מוכן להגיד לי לאיזה רבעון השוו את התוצאות של הרבעון הנוכחי? נכון, זה לרבעון השני של 2008 (שזהו הרבעון המקביל אשתקד) ולא לרבעון הראשון של 2009 כך שהמסקנות העולות הם אינן רלוונטיות, מה גם שהתוצאות של הרבעון השני של 2008 היה הרבעון החזק ביותר בו בז"ן הייתה בשער של 387 והוא מגלם תוצאות של לפני תחילת המשבר כך שהשווה מעוותת את המציאות ואינה נכונה בעליל.
המאזן הכללי אומנם ממשיך להצטמצם אך בקצב איטי יותר ולא ב 50% אלא ב 22%.
המכירות דווקא ניראות יציבות ונעמדות על המספרים מהרבעון הקודם, כך שהמצב אינו נראה כל כך רע ואף ניתן לראות שיפור דרך אגב לחלק מהנתונים השליליים תרמו השבתת ארבעה מתקנים לצורכי שיפוץ והגדלות תפוקה שאינן מקבלות תשומת לב בדוחות וחבל, שוב עיוות של המציאות ובטח שלא משקף קריסה של המנייה כפי שהיא באה ליידי ביטוי היום, יחד עם זאת לא ניתן להתעלם מהמציאות ומכך שהמנייה נחתכת בצורה בלתי הגיונית ולכן אסכם ואומר: דעתי על המנייה ידועה וכולם יכולים לקרוא את הסקירות אותן כתבתי על בז"ן אך יחד עם זאת בז"ן מפגינה חולשת יתר ואינני יודע מדוע, מי שמופסד על המנייה נכון לעכשיו לא להמשיך לאסוף עד שנדע מה כיוונו של השווק.
פטרוכימיים:
גם כאן גישה דומה, הדוח מראה כיפטרוכימיים עברה להפסדים והמנייה היום ואתמול מגיבה בקריסה של 12%, שוב אני עובר על הדוחות והמספרים פשוט זועקים איך ניתן לעוות ככה את המציאות? לכך אין לי תשובות, ולמספרים:
נכון,פטרוכימיים עברה להפסד, מישהו יכל לתת לי הסבר איך הינו ברווח ברבעון הקודם? ההסבר הוא פשוט, בעסקת עם בז"ן פטרוכימיים קיבלה שליטה של 15.76% ממניות בז"ן וזה מה שהקפיץ את שווייה זה הכל, הכל אחיזת עניים.
מה שתפס את עיני הוא דווקא הנתון כיפטרוכימיים צמצמו את ההפסדים שלהם בקרוב ל 80% וכי המכירות שלהם קפצו בעשרות אחוזים, אני אחזור ואומר שאלו הם נתונים מעולים כל הכבוד לחברה הזו ישר כוח, לכל מי שמבין קצת בתזרימים הנתונים האלו היו צרכים להקפיץ את המנייה ולא לגרום לקריסה של 12% ביומיים.
אסכם ואומר כי כאשר התיקון הזה יסתייםפטרוכימיים תהפוך להיות חלק בלתי נפרד מהתיק שלי ושוב זב הזמן לומר כל הכבוד לחברים שגילו אותה והיסבו את צומת ליבי ועל כך תודה וישר כוח.
ועכשיו למדיגוס:
לאור בקשות של חברים מהאתר הינה סיכומם של הדוחות באופן פשוט וקריא, אך לפני זה ברצוני לתת מס' מילים: חברות הביו' נמצאות בדרגת סיכון גבוהה מאוד אני אחזור ואומר שאסור להם להיות חלק מרכזי מהתיק אלא אחוזים בודדים, נכון שהפיתוי והרצון להרוויח הוא גדול אך אל לנו לפעול מתוך רגש אלא רק משקולים מתמטיים נטו.
ועכשיו למדיגוס:
החברה,מדיגוס , עוסקת במחקר ופיתוח של פרוצדורות רפואיות מבוססות אנדוסקופיה. הפרוצדורה אותה פיתחה מדיגוס פועלת באופן דומה לזה שמבוצע כיום בניתוח פתוח. עם זאת, בעוד הניתוח מצריך הרדמה מלאה של המנותח, הפרוצדורה מבוצעת דרך הפה ותחת זריקת טשטוש בלבד.
מעבר על הדוחות מראה כי: המאזן הכללי של החברה הולך ומצטמצם זה שנתיים ברציפות כאשר בכל רבעון הוא הולך ויורד בשיעור של 20% וזה מראה על חולשה של החברה.
תזרים המזומנים גם הוא שלילי אך מראה על התייצבות בירידה.
ההון העצמי מראה על ירידה משמעותית בין הרבעונים של למעלה מ 50% בכל רבעון גם זה נתון מאוד חלש.
מכירות דווקא משתפרות ומראות עלייה של 100% לעומת הרבעון הקודם וזה נותן תקוות גדולות לרבעון הבא שיפורסם בקרוב.
ברצוני לומר מס' מילים על מניות הביו': אין זה נכון לנתח את המניות האלו לפי תזרימי המאזנים מאחר ורוב החברות יציגו מספרים דומים ולכן בחברות האלו מספיק ניסוי כזה או אחר שיצליח כדי להקפיץ את המנייה בעשרות אחוזים אך המשוואה נכונה גם להפך כישלון בניסוי או אי אישור של FDA יגרום לריסוק המנייה, בנוסף יש לקחת בחשבון כי במידה ואנו הולכים לתיקון אגרסיבי בשווק המניות אזי מניות הביו' צפויות להיחתך באופן משמעותי ויותר משאר המניות.
זכרו כי אנו לפני ימים מיוחדים אנא מימכם פעלו בשיקול דעת ולא תחת לחץ, בפעם הקודמת שהיינו במצב כזה הגיעה הארי פוטר והניף את שרביט הקסמים שלו וביצע את הלחש expect patronus או בעיברית אקספקטו פטרונוס שגירש את הדובים ושלח אותם לשינה ארוכה, האם יהיה כך גם הפעם? ימים יגידו.
תודה לכל הקוראים ובמיוחד למגיבים, שוב כל מה שאני כותב הוא על דעתי שלי עצמי, במידה ויש שאלות אז בכייף האדם הזקוף – ARL.