x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: זרקור "אנטי": רוזבאד אגח ג

זרקור "אנטי": רוזבאד אגח ג

כיוון שניתחתי את האגח לא מזמן (לפחות ניסיתי) רציתי רק להעיר בנושא (ממזמן, פשוט שכחתי):
    רוזבאד היא חברת נדלן מניב בגרמנייה שמתמחה בלהפסיד כספים. בעקבות הצניחה בתקופה האחרונה, סיקרן אותי לנתח שוב את האגח, במיוחד לאור העובדה שנכסיה העיקריים של החברה משועבדים לו (חברת Grad).

אין לי סבלנות לפרטים פה (כל אחד יכול לבדוק בעצמו). חלק מן הנכסים הם נכסים טובים מאוד (ככל שניתן למצוא נתונים - הדוחות פה לוקים בחסר), אך הבעייה שלהם שהם באים כנכסים במקבצי מימון (בעלי ערבויות מימון צולבות). בכל מקבץ מימון קיים לפחות נכס אחד כושל שיכול (בראייה פסימית) לאפס את השווי של כל המקבץ ומכיוון שכל שאר הנכסים משועבדים לגורמים אחרים (וביניהם בעלי השליטה), במקרה הגרוע האגח שווה מספר אגורות בודד.

בעלי השליטה ברוזבאד (ויסמן+) הם בעלי שם מכובד מאוד בשוק ההון (ועד היום, תמיד עמדו מאחרי התחייבויותיהם), אך גם הם נקלעו לאחרונה לבעיות בעסק העיקרי שלהם ואף אחד אינו יודע מה ילד יום.

במילים אחרות - אם האגח לא יגיע לאזור ה-20 אגורות, אעדיף להסתכל עליו מהצד. התלות בבעלי השליטה והשווי הנמוך בפירוק (מישהו אמר סנטראל יורופיאן?) מצביעים לטעמי כי כדאי מאוד להיזהר פה.

בברכה,

נ.ב.
    בשבוע הקרוב לא אהייה זמין (למעט גיחות קצרות לאינטרנט) - עימכם הסליחה.

שלום PIRATE וחברים,

אינני מתייחס לחברה ולמצבה הכלכלי, שווה מעקב ואולי אחרי הדוחות נקיים.
    תגובתי נוגעת לבעלי השליטה ולעמידתם האיתנה מאחורי התחייבויות החברה.
    מצטער - אבל אני מעדיף חברה (כמו רוזבאד) בה בעלי השליטה (בירן+ויסמן) מביאים פעם אחר פעם "כסף מהבית" ועוזרים לחברה לעמוד בהתחייבויותיה.
    כך, אך לאחרונה נתנו הלוואה ע"ס 45 מ', זכויות כ-5 מ', והתחייבות נוספת לעוד 10 מ'.
    כן -אני מעדיף חברה כזאת על פני חברה (לדוג': ארזים) בה בעל השליטה ובנו מש....ים בקשת על כולם ובפרט על מחזיקי האג"ח.
    עד שבעל שליטה זה "מוצא" 10 מ' ש"ח מתחת למזרון בביתו, הוא הולך ומחפש הרפתקאות באולטא-שייפ. לעזור ל"בייבי" שלו לא עלה בדעתו.
    כשר, כשר אבל מה זה מסריח.....

בברכה,
    אודי

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות