הי yrnkrn,
ראשית, תרשה לי באמת ובתמים להודות לך על קפדנות הבדיקה (וההתמדה). סתם תהייה - מדוע רק על אאורה אג 1?
פירסמתי לא מעט דברים והייתי שמח על ביקורת קפדנית (ומקצועית בעליל) על כולם/רובם/חלקם.
באשר ל-maya מודה לך על ההסבר:
אני בשוק זמן רב (הרבה שנים - תלוי בהגדרה מה זה "אני בשוק") ולא הייתי מודע לכך. מעבר לכך, לא הרגשתי שחסר לי חומר (ואולי, עד שיש ברשותך משהו, אינך יודע מה איבדת), כמו במקרה של אאורה בו חשבתי שהחליטו לפצל את הפירסום (וכנראה הייתי שוכח לחפש את הדוח בהמשך הדרך).
בכל מקרה, בסיום השלב הטכני של דברי. אתייחס לדבריך:
גם פה אינני מסכים עם דבריך בשני מובנים.
הראשון -
המושג "סך תשלומים לפירעון" מתייחס למיטב הבנתי לתשלומי הקרן ולא לריביות ולכן לדעתי המספר 37M הוא המספר הנכון (היום 32M לאחר התשלום). הדוגמא של ה-50M ש"ח (אליה הפנית) היא פשוט דוגמא (כמו הדוגמא של ה-37M אליה התייחסת). השאלה האמיתית היא מהי הפרשנות הנכונה ל"סך תשלומים לפירעון", האם סך זה כולל או שאינו כולל ריבית?
השני -
בכל מקרה, צריך להיות מובהר שהחברה מחויבת לכל התשלומים של לוח הסילוקין המקורי עד 2020 כולל (אם מכוסים ע"י הביטחונות, אם לאו) ולכן הפרשנות של המושג "סך התשלומים שנפרעו" היא בעלת חשיבות משנית. מדוע?
התשובה לשאלה זו טמונה במטרה שלשמה אני מחשב את הבטוחות והיא - למצוא איזו שהיא רצפת החזר היה ו-the shit hit the fan.
אני מניח שהחברה תפעל לפחות 2-3 שנים (אין לה חובות מהותיים להחזיר בתקופה זו) ולכן הביטחונות יהיו בשלים למימוש (ברובם) ולכן חישוב ריאלי פסימי של הביטחונות נראה כחישוב ראוי גם בפירוק (כעבור 2-3 שנים). בכל מקרה, אני מתייחס לבטוחות בצורה הבאה - כמה כסף כולל (/תשואה) תקבל בסופו של יום אל מול ההשקעה שלך (היום) במקרה הגרוע ביותר. כלומר בדוגמא שלפנינו - 43/24.5 הגורר תשואה של 76% נומינלי (קבלת הכסף בכל צורה שהיא).
סיכום:
מושג הביטחונות בא לקבע רצפת החזר.
אינני יכול לקבוע מסמרות לטענתי (המנוגדת לשלך) באשר למושג "סך התשלומים שנפרעו" (לדעתי - לא כולל ריבית). עם זאת, לא טרחתי לחפש לעומק, כי בתכלס ההבדל בין התובנות שלנו הוא די מינורי. אלו הם שני לוחות הסילוקין הנגזרים מההנחות השונות:
לגירסתי:
ולגירסתך:
ההבדל בסופו של יום, הוא 1% תשואה לשנה ובתשואה של 33% שנתי עם ביטחונות כה טובים - זה הופך להיות חסר משמעות בעיני.
תודה על ההשקעה,
בברכה,