הי yrnkrn,
ראשית - טוב לראותך שנית.
שנית - תודה על הקישור.
שלישית - אם תקרא את ההודעה שצירפת, אז יתברר לך שהמכירה היא בתמורה ל-1M ש"ח (ולא 1EU).
עכשיו באופן כללי -
אכן, במבחן התוצאה טעיתי בגדול בשיערוך חלק הקניונים. שווי השיערוך החדש הוא: 0.5M ש"ח (מזומן נטו) + 2M (קניון נסאוד), במקום 11.5M ש"ח. מהפירסום נראה לי כי הטעות נובעת מהמידע (השגוי כנראה) שההלוואות ב-NCC הן הלוואות בעלים בלבד.
אני טועה, אני אומר זאת בפה מלא ואין לי כל בעייה עם זה (האחריות לבדיקה על הקוראים - למרות שכאן המידע לא ממש היה בנמצא). עם זאת, בניגוד לדבריך, גם אתה שגית בגדול (0.5M ש"ח נטו + קניון רווחי [נסאוד] זה ממש לא 0). מדוע אני מציין את זה? לא בשביל "להחזיר לך" אלא בשביל להפנות את תשומת לבך כי הציניות אינה הולמת אותך. אנשים שאינם מבינים דבר תמיד ינסו "להקטין" אחרים בשביל להרגיש שהם משהו מיוחד. אתה הוא ה-real thing והוכחת את זה אין ספור פעמים. אתה אדם מבין וחושב ולכן תגובה שכזו לא בדיוק מתאימה.
אנחנו לא באמת בתחרות "למי יש יותר גדול" ואם יעזור במשהו, מודה ומתוודא - שלך הרבה יותר גדול. למעשה, אני מצהיר בזאת (לכל מי שירצה לעשות עימי תחרות בעתיד) ששלי כל כך קטן שאין צורך להתחרות בי - אני מודה בהפסד מראש.
כעת נמשיך - אין זה מספיק לטעון "צדקתי" בנקודה כזו או אחרת. תמיד נדרשת התמונה הכוללת. אם תשים לב, הדגשתי שאחד הדברים החזקים בבטוחות של אאורה הוא הפיזור שלהם. אם אתה בוחן את הבטוחות, עליך לבחנם כמכלול. אכן, חלק הקניונים ספג שיערוך שלילי של 8M ש"ח. אך מנגד, מה מצב חלק הנדל"ן למגורים בארה"ב (המחירים למגורים במנהטן משתוללים). הרבה יותר מכך, מה מצב הנדל"ן היזמי בישראל. האם לאור מה שקורה השיערוך נכון?
בוא ונסתכל רק על שיערוך של פרויקט יהוד כדוגמא (הוא הבולט ביותר):
אני שיערכתי 8M ש"ח.
החברה שיערכה: 13.5M ש"ח.
לאחרונה המחירים בפרויקט עלו ב-8% (לפחות המוצהרים - הייתי במשרד במכירות). כלומר, ניתן להעריך לפי מצב הנדל"ן בארץ וקצב המכירות שהרווחים יהיו מעל הצפי (או לפחות לפי הצפי ולכן צריך להוסיף 5.5M ש"ח לשיעבוד). אני אחכה לדוחות לפני שאשנה משהו (אולי תכננו מראש להעלות מחירים - לא נראה הגיוני באווירה שהיתה לפני 6 חודשים ועדיין).
בנוסף, שמת לב שמינו עו"ד חוקר להתנהלות בעלי השליטה הקודמים? הידעת שהם גייסו כסף חצי שנה לפני הקריסה בהצהרות שווא? כיוון שכך, האם לא היית אומר כי זהו מקור פיצוי בעל הסתברות סבירה למספר מליוני שקלים (6M ליתר דיוק - גובה הגיוס) מהביטוח? האם נכון להוסיף 3M ש"ח לתמורות האגח? (לדעתי כן - לרוב זה מה שקורה במקרים שכאלו, מתפשרים באמצע).
מה שאני למעשה אומר הוא, שבחינה של פסיק מתוך מכלול אינה מספקת לצורך מסקנות. גם אם כל המטרה היתה להראות שצדקת, יש לזכור שהמטרה של הפורום אינה להאדיר את הפרט, אלא לחלוק מידע ולעזור אם אפשר לאחרים. יציאה בהצהרה כזו (מנותקת מהמיכלול) מעבירה מסר שגוי לקבוצה ואינה מסייעת, לכן אני מוצא אותה לוקה.
במקרה אאורה, הבטוחות מבוססות על הערכות, חלקן מתאמתות מעלה, חלקן מטה. זה הכח של הבטוחה באאורה - המקורות מרובים, בלתי תלויים ופרושים על תחומים שונים (וכיום נוסף גם נושא התביעה).
בברכה,