x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: משבר החובות באירופה

משבר החובות באירופה

שחקן שלום
    אני לא כ"כ מבין למה המשבר באירופה כ"כ מטלטל את הבורסה שלנו האם הכלכלה שלנו חשופה לחובות שם?
    וכן אם יוון תצא מהאיחוד האם נראה כאן מדד 25 ברמת התלת ספרתי ומטה?
    לפי המעט שאני מבין הבעיה של הכלכלה שלנו היא חדלות הפרעון של אידיבי לבנקים יותר מחובות יוון לאירופה
    אנה התייחסותך...

שלום מרדכי,

לא שחקן, אבל התייחסות קצרה, כדלקמן:
    בוא נניח, לצורך הדיון, כי החשיפה לחובות אינה גבוהה, בטח לא ברמות של אחרים.
    נסתכל על הכלכלה - אירופה היא יעד ייצוא משמעותי שלנו, משמע צרות שם (נניח, ירידה בייבוא של אירופה) משמע צרות שגולשות גם אלינו. דרך אגב, רואים זאת כבר בנתונים.
    נסתכל על הגלובליזציה - האם היא עובדת רק שהכל טוב??? האם שבחו"ל יש מיתון, ניתן לומר כי אנחנו אי בודד?? מסופקני.

ואל דאגה - התלת ספרתי יגיע גם אם יוון תישאר באיחוד.

בברכה,
    אודי

rema1
    אורח
    אודי אודי שאפו עליך
    מה קורה?
    בפרטי תשאיר לי מייל
    ביה"ס הראלי שכמוך
    יום משגע
    all the best nice to see u again\
    Rr

rema1
    אורח
    שלום מרדכי ישראל

אתה משתמש חדש - בהצלחה
    יש כאן מכשירים שונים באתר נצל אותם.

גם אני לא שחקן מעוף
    המשבר באירופה מקרין לכלם. הכל היום כפר גלובאלי ......
    הכל נגיש.
    אם לא ידעת ישראל בקשרי יצוא עם אירופה.....וזוהי חשיפה רצינית.
    סליחה נוחי ד. ילך או לא ילך לחדלון או תספורת ממש ההשפעה על הכלכלה מזערית אם בכלל.
    הבנקים מגובים בבטחונות ו....ישנן הפרשות לחובות מסופקים וחובות, רחמנא ליצלן, אבודים.
    חבל על המשקיעים.....אג"ח זבל אבל ניתן לנצל הזדמנויות (שאל את pirate ו- udi הם מומחים
    בנושא האגחים).
    שחקן יענה לך עוד יום יומיים.

המשך יום נעים
    שבש

תודה על התשובה המהירה והברורה
    מדוע לדעתך המעוף בכיוון ברור מטה והאם הפוזיציה שלך בכיוון זה?

שלום מרדכי,

קטונתי, אבל להערכתי הצנועה כשהעולם הכלכלי נמצא על פי תהום - אין מקום לאופטימיות בשוק ההון.
    כמובן, מלבד השרלטנים למיניהם שתמיד יאמרו לך שאין אלטרנטיבה ושאר ירקות....להלן: ירידות - הזדמנות, עליות - ראלי.
    אל תאמין להם.

בברכה,
    אודי

אודי שלום
    אני די חושב שאתה צודק אך בכל זאת הרי אין לנו יכולת לדעת אילו הפתעות ושינויים יהיו בעתיד וכמו שבמשבר הנדלן בארה"ב 2008 השוק חזר לעצמו ייתכן מאוד שגם במשבר הזה { למרות ההבדלים בין המקרים} ימצא איזשהו פיתרון . או שמא במשבר הזה הבעיה חריפה הרבה יותר שרק מפולת בבורסות העולם תתמחר נכון את הפונציאל של החברות הניסחרות בהן. ואם כ"כ ברור שהמצב ללא פיתרון מדוע המפולת מתאחרת לבוא?
    מכל מלמדי השכלתי!

שלום מרדכי,

היריעה קצרה, ואני גם לא שחקן שפנית אליו, אבל נדמה לי שאתה מערבב יותר מדי את המצב הכלכלי (הקטסטרופלי) העולמי עם הבורסות.
    כלכלה (בשנים האחרונות יותר נכון להגיד קלקלה) היא משהו, לכאורה, ריאלי אמיתי ואילו הבורסות זה פונזי ענקי. לכן, אני גם לא מתרשם מהתיקון החד בשווקים בשנתיים האחרונות.
    לצערי, השרלטנים השונים (שתמיד מרויחים) שמנהלים את הכסף של אחרים ללא שמץ של אחריות מניעים את הפונזי, ראה לאחרונה את מקרה פייסבוק ההזוי.
    הצטרפו אליהם, כמובן, מנהיגי העולם הנאור אשר הדבר היחיד המעניין אותם הוא הכסא והשלטון ולא הכלכלה, הציבור או גב' כהן מחדרה/ניו יורק/מדריד או השד יודע איפה.
    לגבי המצב הכלכלי, אינני חושב שיצאנו מהמשבר. לדעתי, המצב החריף אף יותר - אם קודם חובות היו של חברות/פימידות/בנקים ושאר ירקות, היום החובות עברו להיות של המדינות/הציבור הרחב הפרייר.
    כלומר, קודם שהחובות היו של החברות/בנקים באו הממשלות/הציבור והצילו את הנאנקים. עכשיו שהחובות של המדינות מי יבוא לעזרה??
    התשובה - בתי הדפוס.
    לטעמי, בדיחה מעולה.

בקיצור, כשהמצב הכלכלי בכי רע והטיפול רשלני עד אימה - אני נזהר. בטח לא נשמע לתחזיות/ספורי פוגי של האנשים מהפוזיציה.
    והמפולת - בוא תבוא, ולא משנה אם היום, מחר או בעוד תקופה.

אל תשכח דבר נוסף חשוב - הבורסה יכולה, לכאורה, לעלות עד אינסוף. מאידך, לרדת זה תמיד, אבל תמיד, מכסימום 100%.

שבת שלום,
    אודי

מסכים על כל מלה של אודי.
    אין לי מה להוסיף

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות