אנטי-אייג'ינג
לתפרנים: 10 סוגי מזון במקום כדורים יקריםאוסנתהראל
עזבו בוטוקס, ותרו על
כדורים וויטמינים יקרים שמציעות לכם שפע מרפאות האנטי-אייג'ינג שצצות כמו פטריותאחרי הגשם. הקפידו לצרוך את עשרת סוגי המזון המומלצים, ותוכלו להיראות כמו מיליוןדולר תמורת פרוטות. מדריך

כדי להבין מול מה אנו בעצם נלחמים ("אנטי"), נגדירראשית מהי הזדקנות ("אייג'ינג"). עבור רוב האנשים, ההזדקנות נתפסת כזהות מוחלטת עםהגיל. אך אין זה כך. אין גיל מוחלט לזקנה: שהרי קיימים מקרים רבים בהם אנשיםבאותוהגיל, יהיו בעלי רעננות, כושר או תפקוד גופני ברמות שונות.

עם הגיל, הגוף חשוף למספר תופעות בריאותיות, אך מידת ההזדקנות נמדדת במידתשליטת התופעות על הגוף. בניגוד להתקדמות הגיל, עליה אין לנו השפעה, אנו יכוליםלשלוט על קצב ההזדקנות באמצעות הכלים שיפורטו בכתבה זו.

התופעות המרכזיות המגדירותהזדקנות:
הצטברות של מולקולות הרסניות הנקראות רדיקלים חופשיים המביאה לירידה בתפקודהמערכת החיסונית וחשיפה למצבים דלקתיים.
אוסטיאופורוזיס: דלדול מסת העצם הבא לידי ביטוי בסדקים ולחצים בעיקר בחוליותעמוד השדרה.
מחלות לב: נובעות בין היתר מחסימת עורקים בעלי משקעי שומן, יתר לחץ דם אוכולסטרול.
סוכרת: מצב בו חילוף הסוכרים אינו סדיר הנובע מהשפעה לקויה של האינסולין עלהגוף או תפקוד לקוי של הלבלב ביצור האינסולין.
נזק לחלבונים בעור: מביא לאובדן גמישותו ועלייה בקמטי העור.
ירידה ברמת הזיכרון
דעיכה ברמת האנרגטיות של התפקוד הכללי.

החדשות הטובות. והןלגמרי בהישג יד
למרבה המזל, ניתן להתמודד מול רוב התופעות שהוזכרו על-ידי ניהול אורח חייםבריא המורכב מתזונה נכונה, פעילות גופנית ואיזון נפשי.

שפע המרפאות הפרטיות, שצצות כמו פטריות אחרי הגשם בכל מקום כמעט, מציעות "טיפולי אנטי אייג'ינג" שלמעשה כוללים צריכה תמציתית של החלק האיכותי של התזונההנכונה דרך קפסולות וזריקות. וזה עובד, אבל זה גם מאוד יקר ורבים מאתנו פשוט לאיכולים להרשות לעצמנו את מוצרי המותרות הללו.
מה בכל זאת עושים כדי להישאר עם מראה צעיר ויפה מבלי להוציא הרבה מזומנים?מספיק לכלול בתפריט היומי שלנו מספר מרכיבים שיביאו לתוצאות טובות לא פחות מאלושנקבל בעזרת צריכת המוצרים היקרים:

מרכיב ראשון: גזר
הגזר מכיל כמות גבוהה של ויטמין A שמגן על הגוף מפני תהליכי חמצון המביאים ליצוררדיקלים חופשיים. הגזר הוא בעל השפעה חיובית על הרקמות ועל שכבת העור הפנימיתוהחיצונית, הוא משפר את המערכת החיסונית, מגן על העורקים, חיוני לראיית לילה ומונעמחלות עיניים כגון קטרקט.
תחליפים:בטטה,כרוב.

מרכיב שני: ברוקולי
הברוקולי מכיל כמות גבוהה של ויטמין C שהינו בולם חמצון. הוא מחזק אתהמערכת החיסונית, נלחם בדלקות ומייצר קולגן לחיזוק העור, המפרקים והעצמות. הואשומר על זרימת דם תקינה ומוריד לחץ דם. הברוקולי מכיל כמות גדולה של סיבים,המורידים כולסטרול וכרום, המווסת את רמת הסוכר בדם.
תחליפים:כרובית,פלפל, לימון, תות שדה.

מרכיב שלישי: שקדים
השקדים עשירים בוויטמין E שהינו בולם חמצון המונע נמק של תאים. ויטמין זה עוזרבקליטת החמצן, מונע קרישי דם ועוזר בגמישות העור. השקדים משפיעים לטובה על מערכתהדם והעצבים ומומלצים בעיקר לסוכרתיים. הם עשירים בשומן בלתי רווי ולכן מורידים אתרמת הכולסטרול בדם ומונעים הסתיידות עורקים.
תחליפים:גרעיניחמניות, שומשום, בוטנים ואבוקדו.

מרכיב רביעי: סרדינים
הסרדינים מכילים כמות גבוהה במיוחד של קו אנזים Q10 וסלניום (חומרים בולמיחמצון). הם משפרים את איכות העיכול ותפקוד הלב, מווסתים את לחץ הדם ומחזקים אתהמערכת החיסונית. היתרון של הסרדינים על פני הדגים הגדולים הינו בכמות הרעלניםשהינם פונקציה של שטח פני הדג.
תחליפים:מקרל, סלמון,הרינג.

מרכיב חמישי: שמן פשתן
שמן הפשתן מכיל כמות גדולה של אומגה 3. חומר זה תורם לגמישות העור ולשמנוניותו,מוריד את צמיגות ולחץ דם, מוסת את רמת הכולסטרול, משפר מטבוליזם ומחזק את המערכתהחיסונית.
תחליפים:סלמון,גרעיני דלעת ואגוזים (או השמן המופק מהם).

מרכיב שישי: יוגורט
היוגורט מכיל כמות רבה של סידן התורם לחיזוק העצמות ולמניעת אוסטיאופורוזיס וכןחיידקים בריאים הנלחמים בחיידקי הריקבון ומשפרים את תפקוד מערכת העיכול. הוא מכילאת כל יסודות התזונה שבחלב, ובכמויות גדולות יותר.
תחליפים:טחינה,סרדינים, שקדים, שעועית ופטרוזיליה.

מרכיב שביעי: חומוס
גרגירי החומוס עשירים בחלבון ומכילים כמות ניכרת של ויטמינים מקבוצות B ו-A וכן
מינרלים כגון סידן, מגנזיום ואשלגן. מכלול זה מקנה לחומוס תרומה בשיפורהאנרגטיות, תפקודהשרירים – כולל שריר הלב, כל זאת מבלי להביא להעלאת רמות הסוכר
תחליפים:קמח שיפוןמלא, שעועית, אפונה ועדשים.

מרכיב שמיני: תפוח עץ
התפוח מכיל כמויות ניכרות של ויטמינים נוגדי חמצון (A,C,E) וכן מינרלים חיונייםכגון ברזל סידן וזרחן. חומרים אלו יעילים במקרים של דלקת מפרקים והפרעות בכבד. הםמונעים הסתיידות עורקים ומסייעים לחיטוי מערכת העיכול מגורמי זיהום. הערך הגליקמישל התפוח נמוך ולכן הוא מהווה גם פרי מתאים גם לסוכרתיים.
תחליפים:אגס.

מרכיב תשיעי: שום
השום מכיל כמות ניכרת של ויטמינים מקבוצות B ו-C וכן מינרלים כגון סידן, ברזלואשלגן. אך הסגולה הייחודית של השום הינה בניקוי המערכות הפנימיות ומייחסים לו אתהיכולת בהמסת המשקעים שבכלי הדם, הורדת רמת הכולסטרול, שיפור תפקוד הלב והכליותוהורדת רמות הסוכר בדם.
תחליפים:בצלופטרוזיליה.


מרכיב עשירי: ביצה
הביצה מהווה מזון בעל ערך תזונתי מושלם: היא עשירה כמעט בכל יסודות התזונההחיוניים ביותר: ויטמינים מינרלים וכל חומצות האמינו החיוניות לגוף (הביצה מהווה מרכיב חלבוני מלא). בשל יתרונותיה אלו מייחסים לביצה השפעה חיוביתעל יכולת החשיבה וחיזוק המוח. היא מחזקת את הזיכרון, מיטיבה במצבים של מתח נפשיורוחני ואפילו במקרים של מחלות עצבים, מוח, כבד ואנמיה.
תחליפים (אם כי לאמלאים):קטניות.

והכי חשוב – כל אחד יכול
אז הנה. עשרה סוגי מזון פשוטים שנמצאים כמעט בכל בית יכולים לחולל פלאים לגופכםאם רק תקפידו לצרוך אותם באדיקות. כך לא תצטרכו להוציא כספים רבים על סוגי ויטמיניםוכדורים, שעולים כסף רב.

הקפדה על מרכיבי תזונה חיוניים, שמירה על כושר גופני מתון, ביצוע פעילות אירוביתלשיפור תפקוד הלב, צריכה קלורית ברמה הנכונה וצמצום מקורות יוצרי חמצון המביאיםליצירת רדיקלים חופשיים - הם מרכיביה הבלעדיים של הנוסחה להתמודדות מול תהליכיהזקנה.

כל אחד מאתנו, צריך לבחון את התפריט הנוכחי שלו ולשלב בתוכו את המרכיביםשהוזכרו בכתבה, ובחוכמה. המינון של המרכיבים הוא הבסיס להצלחת היישום. המינון הואכמובן אישי, ע"פ המצב הגופני הקיים. כמו כן, מינון חסר הוא לא אפקטיבי ומינון יתריכול לגרום לנזק. חשוב לאתר במה התפריט שלכם "חסר" ולהשלים אותו למינון האופטימאלי.

ניהול איכות חיים נכונה היא מערכת ההפעלה הטובה ביותר שלנו לבריאות הגוףולשמירת יכולת תפקודו למרות הבלאי הנגרם מזמן השימוש.