ידידי REDARMY,
האמת, שאלת שאלה טובה.
אני הייתי ממליץ להשקיע זמן רב בקריאה, מחשבה והבנה של המצב הכלכלי (לדעתי, קטסטרופלי) בכפר הגלובלי העולמי הקטן שלנו.
לא רק להציץ בכותרות המפתות או להקשיב לכל מיני שרלטנים למיניהם שמדברים מתוך פוזיציה ברורה.
בין היתר, אני מבלה זמן רב בלשונית של נתוני מאקרו באתר, נכנס לתוך ההודעות הרשמיות, עוקב בצורה הדוקה אחרי הנתונים וקורא המון את ההודעות הרשמיות הכוללות נתונים וטבלאות מפורטות. שם הכל ברור !!!
בנוסף, הייתי ממליץ להשקיע זמן רב בהבנת מהות הטיפול (לדעתי, כושל ואני עדין) בהבראה מצד המנהיגים הכושלים בעולם. בקצרה - פלסתר לחולה סרטן.
הייתי ממליץ גם להשקיע זמן בהבנת האינטרסים של אלו האומרים לנו כל הזמן שהריבית אפסית והאלטרנטיבה היחידה העומדת בפנינו היא להשקיע בשוק (מעניין מי תמיד מרויח). אני לא פוסל את הגדר.
כמובן, הייתי ממליץ להשקיע זמן ולקרוא את דוחות החברות. זה רק יכול לעזור.
ולתגובותיי - אני מנסה קצת להאיר כל מיני זויות שנועדו להתריע, להבהיר ולהזהיר מפני צעדים פזיזים והפסדים גדולים.
כשהעולם עומד על פני תהום (אבל לא רק) אני תוהה מה התוחלת, לדוג', במשחק הפיפסים של יום ה-X.
עסקינן, לרוב, באג"חי זבל. אנחנו צוחקים ששואלים אותנו על תשואות נמוכות חד ספרתיות.
אבל, באג"חי זבל יש הרבה מגרעות וצריך להבין זאת היטב. לדוג' - סחירות מועטה, לעיתים רבות אפסית.
במקרה שלנו - תחבר משחק פיפסים עם סחירות נמוכה וקיבלת (אולי??) מלכודת. באופן אישי, המלכודת יכולה להיות מלכודת נזילות אימתנית.
מקווה שעזרתי.
בברכה ובהצלחה,
אודי