x

עמוד 4 מתוך 5 ראשוןראשון ... 2345 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 31 עד 40 מתוך 42

נושא: קמן ג + ישאל ה

היי,
    לגבי הניתוח בישאל.
    החוב הוא 68M שח = 56M ע.נ.
    המחיקה היא 48M שח
    תמורה 5M שח
    אג"ח חדש מגובה במניות תאת תעשיות (לא ראיתי שזה אגח להמרה רק ראיתי שזה אגח עם בטחונות) בהיקף של 15M לשלוש שנים שמשלם ריבית לא ידועה.
    כלומר 20M על 68M של חוב יוצא 29.4% מהחוב.
    ע.נ. אחד = 118.38 אגורות יוצא 34.8 אגורות לאגח.
    אכן מעל השווי של ישאל בפירוק כפי שהערכתי להיות באיזור ה20-25 אגורות לאגח.

גם האגח החדש מצבו טוב בהרבה מקבלים חברה חדשה עם הרבה פחות חובות, מחזיקי אגח ישאל עדיין גם בפירוק אם יקרה יוכלו לקבל את כספם חזרה ממכירת ניו פארם וכולי.
    מבחינתי שקניתי את האגח ב26 אגורות לע.נ. עדיין מדובר ברווח אם כי לא גדול כפי שרציתי.

עד פה הכול טוב. (באופן יחסי) הדבר היחיד שצד את עיני והאמת שהיחיד כי לא הסתכלתי על שאר החובות והמחיקות לא ברור לי למה אגח קמן ששווה 0 מקבל 30.5% מהחוב ואגח ישאל ששווה 20-25 אולי 30 אגורות אפילו תלוי כמה יקבלו על ניו פארם שווה רק 29.4% מחוב.

בעיניי תעלומה אולי לכם הפתרון?

הי order,

מספר דברים.

ראשית, זו אינה הדרך בה אני נוהג לחשב תמורת הסדר - אתה חישבת את שווי הפארי, אני נוהג לחשב את השווי הסחיר (כולל היוון). רוצה לאמר?
    איגרות חוב שיסחרו בבורסה לא יסחרו בשווי הפארי שלהם. במיוחד העניין נכון לגבי איגרות חוב ארוכות (יהיו הביטחונות אשר יהיו) ולכן התמורה היא 5M+a*15M ולא 20M. תציב ב-a את פקטור המסחר (לדעתך) ותחלק ב-56M ותקבל את השווי הסחיר. לדוגמא, אם אתה מעריך שהאיגרת תיסחר ב-60 אג לע.נ., אזי a=0.6 ולכן השווי הסחיר הוא 25 אגורות לע.נ.

בנוגע ל ..
    ציטוט פורסם במקור על ידי order and magic צפה בהודעה
    עד פה הכול טוב. (באופן יחסי) הדבר היחיד שצד את עיני והאמת שהיחיד כי לא הסתכלתי על שאר החובות והמחיקות לא ברור לי למה אגח קמן ששווה 0 מקבל 30.5% מהחוב ואגח ישאל ששווה 20-25 אולי 30 אגורות אפילו תלוי כמה יקבלו על ניו פארם שווה רק 29.4% מחוב.

בעיניי תעלומה אולי לכם הפתרון?
    זהו הסדר כולל בכל השכבות. אם אתה רוצה שהוא יתקבל, אתה צריך לתת insentive לכולם. ישנה נקודה שבה התמורה הופכת להיות מעליבה ועלולה להידחות על בסיס פסיכולוגי (גם אם לא כלכלי). כיוון שאלרואי יצר ציפייה בבעלי אגח קמן שלא תהייה כלל תספורת, אני חושב שאם הוא היה יורד מתחת ל-20 אגורות, הוא לעולם לא היה מצליח להעביר את ההסדר (א-ב של ניהול משא ומתן) והאמת, גם כעת אני לא בטוח שיצליח (כמו שהוא). האם האיזון בין קמן וישאל נאות? - כלכלית אני בטוח שלא, פסיכולוגית אני לא בטוח.

מכאן התובנה של ההמרה באגחים. אלרואי מכניס כסף ומקבל upSide בצורה של מניות ואני מעריך שגם בעלי האגח ידרשו upSide ויקבלו אותו בסופו של יום בתצורת אגח להמרה. סתם הערכה שלי - אין אותה בכתוב.

בברכה,

דיסקונט דוחה את ההסדר

http://www.themarker.com/markets/1.1814949

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    הי order,

מספר דברים.

ראשית, זו אינה הדרך בה אני נוהג לחשב תמורת הסדר - אתה חישבת את שווי הפארי, אני נוהג לחשב את השווי הסחיר (כולל היוון). רוצה לאמר?
    איגרות חוב שיסחרו בבורסה לא יסחרו בשווי הפארי שלהם. במיוחד העניין נכון לגבי איגרות חוב ארוכות (יהיו הביטחונות אשר יהיו) ולכן התמורה היא 5M+a*15M ולא 20M. תציב ב-a את פקטור המסחר (לדעתך) ותחלק ב-56M ותקבל את השווי הסחיר. לדוגמא, אם אתה מעריך שהאיגרת תיסחר ב-60 אג לע.נ., אזי a=0.6 ולכן השווי הסחיר הוא 25 אגורות לע.נ.

בנוגע ל ..

זהו הסדר כולל בכל השכבות. אם אתה רוצה שהוא יתקבל, אתה צריך לתת insentive לכולם. ישנה נקודה שבה התמורה הופכת להיות מעליבה ועלולה להידחות על בסיס פסיכולוגי (גם אם לא כלכלי). כיוון שאלרואי יצר ציפייה בבעלי אגח קמן שלא תהייה כלל תספורת, אני חושב שאם הוא היה יורד מתחת ל-20 אגורות, הוא לעולם לא היה מצליח להעביר את ההסדר (א-ב של ניהול משא ומתן) והאמת, גם כעת אני לא בטוח שיצליח (כמו שהוא). האם האיזון בין קמן וישאל נאות? - כלכלית אני בטוח שלא, פסיכולוגית אני לא בטוח.

מכאן התובנה של ההמרה באגחים. אלרואי מכניס כסף ומקבל upSide בצורה של מניות ואני מעריך שגם בעלי האגח ידרשו upSide ויקבלו אותו בסופו של יום בתצורת אגח להמרה. סתם הערכה שלי - אין אותה בכתוב.

בברכה,

חילוץ בקמן אחזקות על ידי אלרואי לבעלי האג"ח?

http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=761997

נשמע כמו דיל טוב....15M שח יוצא 22-23 אגורות לאגח אם לוקחים את ה10M + 5M באופציה של המזומן + אופציה למנגנון פיצוי נוסף שלא הבנתי אותו כל כך (מכפיל 0. וכולי.

לפי הבנתי נשמע מאוד טוב לאגח ששווה 0 בפירוק, אומנם הכסף לא נכנס ישר ומחולק לשנתיים...אבל עדיין מי שרוצה לצאת עכשיו בלי לחכות לבנק דיסקונט יש לו פה הזדמנות.

מקווה שהבנתי נכון לגבי קמן....מחכה לראות מה יוליד יום בישאל (מחזיק אגח ישאל בלבד).
    דרך אגב אמור להיות תשלום ריבית בישאל של 2.1~ אגורות נטו ב30 לספטמבר...בינתיים לא בטלו אותו, הוא בגודל 1.5M שח ובקופה יש ~7M שח ככה שישאל תוכל לשלמו...אבל אם כול הבלאגן יש לי תחושה חזקה שלא יהיה תשלום...

הי order,

בהחלט נשמע מוזר. אם הבנת נכון, אני לוקח (לא קראתי בעצמי) בלי לחשוב פעמיים ...

בברכה,

קמן אחזקות בקשה הקפאת הליכים, מחר דיון אצל אלשייך....לפי ההודועת בבורסה נראה כי דיסקונט וקמן לא מחבבים אחד את השני בלשון המעטה והם כבר הרבה אחרי איזה מצב לפשרה. נראה מה ורדה תחליט מחר אבל המצב עבור קמן אחזקות לא נראה טוב.

סתם נקודה שחשבתי עליה...
    אני לא מבין למה אלרואי מנסה להציל את קמן אחזקות כשהאחזקה העיקרית שלה היא ישאל, לא עדיף לו לזרים 50M שח לישאל במקום לקמן בהפקת מניות שתביא לו שליטה דיי מלאה בחברה לפי מחירה היום, כול החוב של ישאל לדיסקונט הוא 31M ויש יכולת להגיע להסכם על דחיית חוב לבעלי האגח או הצעת רכש במחיר היום החוב שווה 4M שח לבעלי האגח סך הכול (אומנם הוא לא יצליח לקנות אגחים במחיר הזה אבל אם יציע 40 אגורות לאגח הוא יכול ב20M לקנות את רוב האגחים של ישאל) ככה הוא מקבל 32% מניו פארם ו90% מקמן תעשיות עם חברה ללא חובות כמעט ב50M או ב30M בתשלום לדיסקונט והסדר כול שהוא עם האגחים. מחזיקי אגח קמן אחזקות ומניות ישאל מאבדים את כספם אבל כלכלית נראה לי שלו עדיף להשתלט על ישאל במקום להציל את קמן אחזקות. מה שכן לא נראה שדיסקונט ישמח לעשות עסקים עם אלרואי ולהגיע איתו להסדר כל שהוא אחרי האשמות על שקרים ורמאיות ביניהם לפי ההודעות המנוסחות יפה לבורסה. ברעיון זה הוא מבטיח לעצמו שליטה ב32% מניו פארם ושליטה מלאה בקמן תעשיות שמצבה של האחרונה לא טוב אבל אולי מכאן יהיה לו יותר פשוט להגיע להסדר חוב בקמן תעשיות. הסיבה היחידה שלדעתי עדיף לו כן לקחת את ישאל ולא לרדת עוד מדרגה בפירמידה לקמן תעשיות זה ניו פארם ששווה 60M שח בספרים אולי פחות 20% במציאות.

גילוי נאות מחזיק אגח ישאל בלבד ואין הכך המלצה לניירות ישאל בפרט או לכל נייר ערך ככלל.

הי order,

זה יכול לעבוד, אך אלרואי אינו מכניס את הכסף מסיבה כלכלית אלא בגלל reputation. אם אלרואי יזנח את קמן הוא יאבד את שמו הטוב (מה שנשאר ממנו) ואז השאלה הנשאלת היא - האם בכלל כדאי כלכלית לבצע את אשר אתה מציע. לדעתי התשובה אינה ברורה וגם אם כן, אלרואי אינו היחיד שיכול לבצע את המהלך שאתה מציע.

בקשר לחילופי האשמות - לא צריך לקחת זאת יותר מדי ברצינות ...

בברכה,

לפעמים חלומות מתגשמים...אגח ישאל עלה ב1328% אם רק.....

ביומיים האחרונים חדשות מכול עבר.
    מצד אחד כול הבנקים רצים לדרוש פרעון מיידי וכינוס נכסים של הבטוחות בקמן אחזקות. (גם בנק הפועלים שזכאי ל60% ממניות ישאל מעניין מה יעשה איתם), כאשר מגדיל לעשות דיסקונט שנוקט כינוס נכסים של מניות לכול אורך פירמידת השליטה בקמן.

מצד שני התפרסמו אתמול שתי הודעות:
    1) אלרואי אומר שהוא ממשיך לחתור להסדר עם כול הנושים וברצונו למחוק את כול ניירות הערך של קמן מהמסחר (הצעת רכש לאגחים\מניות קמן), במקרה ויושג הסכם כל שהוא.
    2) משא ומתן ראשוני למכירת השליטה בקמן תעשיות(אם כי אני דיי בטוח שישאל לא תראה כסף רק דילול אבל עדיף 47% בחברה טובה נאשר 94% בחברה כושלת) נשמע כמו חדשות טובות לאגח ישאל אם כי אני מאמין שהדרך פה עוד ארוכה מאוד מאוד ורוב הסיכווים שגם זה יתברר כניסיון כושל (הערכה שלי בלבד)

הבעיה שלי עם כול החדשות הללו שאנחנו מקבלים אותם חדשות לבקרים, כול יום אני מתעורר להסדר חדש ובינתיים הכול דיבורים, אני חייב להגיד שזאת החברה הראשונה שהשקעתי באגחים שלה והגיעה למצב כזה קשה של כמעט פירוק ככה שאני לא יודע אם אפשר להגדיר את המתרחש כנורמלי....
    עדיין מחזיק וחושב שבמחיר הנוכחי עדיף לקחת את החוב לפירוק מאשר למכור אותו בבורסה ואני מדבר על 7 אגורות ולא על 100 כמו שזה היום .
    דרך אגב ב22.10 הולכת להתכנס ישיבת אגח לדון בפרעון מיידי\הקמת נציגות, משום מה בישיבה הקודמת הוחלט שלא למנות נציגות...חושב להשתתף לראשונה בחיי בפורום שכזה.

גילוי נאות מחזיק אגח ישאל בלבד
    אין בזאת המלצה לקניה\מכירה של ניירות ישאל בפרט ונייר ערך כלשהו ככלל

הי order,

רק כהערת אגב - המצב לא נורמלי. גם אני לא ראיתי דבר כזה בחיים שלי (והייתי בהסדרים / פירוקים לרוב - לחם חוקי באגחים). אציין בנוסף שמעולם לא נכחתי בכינוס בעלי אגח.

ואחרוג ממנהגי במקרה זה ואמליץ בחום - בשער הזה (100 לא 7) הייתי במקומך יוצא ...
    :-),

בברכה,

בוקר טוב

באסיפת אגח ג לא אושר ההסדר,הוחלט על העמדה לפרעון ופירוק,כפוף. פורסם ב-
    12/11/2012 16:57

באסיפת אגח א לא אושר ההסדר,הוחלט על הגשת בקשה לפירוק,כפוף. פורסם ב-12/11/2012 16:47

המשך יום נעים

R

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות