פורסם במקור על ידי
pirate
הי order,
מספר דברים.
ראשית, זו אינה הדרך בה אני נוהג לחשב תמורת הסדר - אתה חישבת את שווי הפארי, אני נוהג לחשב את השווי הסחיר (כולל היוון). רוצה לאמר?
איגרות חוב שיסחרו בבורסה לא יסחרו בשווי הפארי שלהם. במיוחד העניין נכון לגבי איגרות חוב ארוכות (יהיו הביטחונות אשר יהיו) ולכן התמורה היא 5M+a*15M ולא 20M. תציב ב-a את פקטור המסחר (לדעתך) ותחלק ב-56M ותקבל את השווי הסחיר. לדוגמא, אם אתה מעריך שהאיגרת תיסחר ב-60 אג לע.נ., אזי a=0.6 ולכן השווי הסחיר הוא 25 אגורות לע.נ.
בנוגע ל ..
זהו הסדר כולל בכל השכבות. אם אתה רוצה שהוא יתקבל, אתה צריך לתת insentive לכולם. ישנה נקודה שבה התמורה הופכת להיות מעליבה ועלולה להידחות על בסיס פסיכולוגי (גם אם לא כלכלי). כיוון שאלרואי יצר ציפייה בבעלי אגח קמן שלא תהייה כלל תספורת, אני חושב שאם הוא היה יורד מתחת ל-20 אגורות, הוא לעולם לא היה מצליח להעביר את ההסדר (א-ב של ניהול משא ומתן) והאמת, גם כעת אני לא בטוח שיצליח (כמו שהוא). האם האיזון בין קמן וישאל נאות? - כלכלית אני בטוח שלא, פסיכולוגית אני לא בטוח.
מכאן התובנה של ההמרה באגחים. אלרואי מכניס כסף ומקבל upSide בצורה של מניות ואני מעריך שגם בעלי האגח ידרשו upSide ויקבלו אותו בסופו של יום בתצורת אגח להמרה. סתם הערכה שלי - אין אותה בכתוב.
בברכה,