צהרים טובים.
ראשית, אני מברך על ההתעוררות האחרונה בפורום אג"ח שבהחלט נותן במה לאחד התחומים החשובים בשוק ההון.
ברם, כצופה שקט מהצד מצאתי לנכון לכתוב מספר הערות שאולי מוטב שכל אחד מהלוקחים חלק בפורום ישימו אליהם לב:
1. זהו פורום אג"ח - במהות שלו הוא סולידי. כמובן שאפשרי גם להתיחס לאג"חי זבל וזה לגיטימי לחלוטין, אך נדמה
לי שמרבית האגחים הנסקרים בעת האחרונה הם כאלה, ואיני משוכנע שכולם מבינים זאת. חלק מהאגחים שצוינו להלן, הינם אגחים המסוכנים בדיוק כמסחר באופציות, ולעיתים אף חמור מכך בשל חוסר נזילות. אחת הנקודות החשובות לבדיקה היא
היקף המחזור ואם אג"ח אינו נסחר בהיקף מינימאלי של כמה עשרות אלפי שקלים מידי יום לא חושב שיש מה לחפש בו.
אולי לטווח ארוך זוהי הכללה אך בהחלט לאחר פעם אחת שתתקעו עם אג"ח בלי אפשרות למכור, אני משוכנע שתבינו במה
מדובר.
2. כל הפועל על בסיס הנאמר באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הדבר נכון לכל מכשיר השקעה, וכפי שאינכם משתתפים ברווחים עם איש כך היו הוגנים עם עצמכם ושאו במלוא האחריות במקרה הפסד. לא משנה מה פלוני אלמוני כתב, אם רכשתם את האג"ח זה רק על בסיס בדיקה שאתם ביצעתם ולא אחרים. הרבה מהכתוב בהחלט מפרה את הדיון אך לעיתים אני נתקל
בחצאי אמיתות ודיוקים. איני סבור שמדובר חלילה במזיד אך לא לקבל דבר כפשוטו ולבדוק היטב בטרם ביצוע פעולה האם
כל הכתוב אכן מדוייק על בוריו.
3. בקשה אישית שאני כותב לצערי אחת למספר חודשים - באמת שאין צורך לפאר את עצמכם, תנו לאחרים לעשות כן אם מגיע
ותתרמו מידע וידע ללא תמורה. לא נעים להיכנס ולראות תחרות למי יש (אגו) יותר גדול, ולכן באמת זו אינה רוח האתר ואשמח לראות שינוי בנושא.
מעבר לכך, מוריד את הכובע בפני אלה התורמים ומרימים נושא חשוב זה למקומו הראוי ואני מוקיר תודה לכל החולקים
מידיעותיהם מרצם וזמנם.
שבוע טוב.