x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 19

נושא: מספר הערות כלליות

מספר הערות כלליות

צהרים טובים.
    ראשית, אני מברך על ההתעוררות האחרונה בפורום אג"ח שבהחלט נותן במה לאחד התחומים החשובים בשוק ההון.
    ברם, כצופה שקט מהצד מצאתי לנכון לכתוב מספר הערות שאולי מוטב שכל אחד מהלוקחים חלק בפורום ישימו אליהם לב:

1. זהו פורום אג"ח - במהות שלו הוא סולידי. כמובן שאפשרי גם להתיחס לאג"חי זבל וזה לגיטימי לחלוטין, אך נדמה
    לי שמרבית האגחים הנסקרים בעת האחרונה הם כאלה, ואיני משוכנע שכולם מבינים זאת. חלק מהאגחים שצוינו להלן, הינם אגחים המסוכנים בדיוק כמסחר באופציות, ולעיתים אף חמור מכך בשל חוסר נזילות. אחת הנקודות החשובות לבדיקה היא
    היקף המחזור ואם אג"ח אינו נסחר בהיקף מינימאלי של כמה עשרות אלפי שקלים מידי יום לא חושב שיש מה לחפש בו.
    אולי לטווח ארוך זוהי הכללה אך בהחלט לאחר פעם אחת שתתקעו עם אג"ח בלי אפשרות למכור, אני משוכנע שתבינו במה
    מדובר.
    2. כל הפועל על בסיס הנאמר באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הדבר נכון לכל מכשיר השקעה, וכפי שאינכם משתתפים ברווחים עם איש כך היו הוגנים עם עצמכם ושאו במלוא האחריות במקרה הפסד. לא משנה מה פלוני אלמוני כתב, אם רכשתם את האג"ח זה רק על בסיס בדיקה שאתם ביצעתם ולא אחרים. הרבה מהכתוב בהחלט מפרה את הדיון אך לעיתים אני נתקל
    בחצאי אמיתות ודיוקים
    . איני סבור שמדובר חלילה במזיד אך לא לקבל דבר כפשוטו ולבדוק היטב בטרם ביצוע פעולה האם
    כל הכתוב אכן מדוייק על בוריו.
    3. בקשה אישית שאני כותב לצערי אחת למספר חודשים - באמת שאין צורך לפאר את עצמכם, תנו לאחרים לעשות כן אם מגיע
    ותתרמו מידע וידע ללא תמורה. לא נעים להיכנס ולראות תחרות למי יש (אגו) יותר גדול, ולכן באמת זו אינה רוח האתר ואשמח לראות שינוי בנושא.

מעבר לכך, מוריד את הכובע בפני אלה התורמים ומרימים נושא חשוב זה למקומו הראוי ואני מוקיר תודה לכל החולקים
    מידיעותיהם מרצם וזמנם.

שבוע טוב.

ההתעוררות בפורום האגח היא בזכות Pirate שלקח על עצמו לתת זרקורים מענינים ולענות על השאלות.
    שוב תודה רבה לך pirate על שיתוף הידע והפעולות שאתה עושה.

פורום אגח אכן התעורר בזכות פיראט
    שהשקיע שעות ארוכות מזמנו מהידע הרב ומהחשיבה המענינת ומפרה
    ועל כך מגיעה לו תודה ענקיתתתתתתתת מכולנו
    פיראט מעולם לא המליץ ולא לקח אחריות על כספו של איש
    האחריות היא אישית
    פיראט מביע דיעה מביא ידע וכל איש יעשה בכספו כישר בעייניו
    פיראט נשמח מאוד אם תחזור אלינו
    אתה חסר...

אני פותח קבוצה בפייסבוק - קוראים חזרה ל .....
    אתם כל פעם תחליפו את השם. איך זה ששחקן לא כתב אף שם ופתאום אנשים כבר הספיקו להיעלב. אתמול אמרו
    לי שם אחר שנעלב ועכשיו אני שומע שפירט נעלב . מתאר לעצמי שיש עוד כמה שנעלבו אולי בכלל מפורום
    החיים שאחרי הבורסה. בחייכם, זה לא גנון פה ולפעמים זה נראה שאתם מתעקשים להפוך אותו לכזה. מה יש
    להיעלב ממה ששחקן כתב????
    די לרגשות הקיפוח !

rema1
    אורח
    ו....לתשומת לב כלם
    Pirate נעלב למרות ששחקן כתב בכללי ולא התייחס לאיש.

לי חבל ש pirate אננו. הוא ענק באגחים ויש ללמוד ממנו התנסחות רהוטה מהי וזאת בלי כל קשר לאגחים.
    בנוסף פורום האגחים היה מת כן ....דממה אלחוטית ו Pirate החייה אותו ואני הצטרפתי וכתבתי ועדיין כותבת
    בגלל pirate ובגלל udi כן מה לעשות עובדה.

לדעתי יש לפעול כדי ש Pirate יחזור. קורה שבן אדם נעלב מה יש? לא כלנו מקשה אחת. אני זורמת - הוא לא?
    אז מה לא צריך להחזיר אותו.....והוא תורם המון אז לא צריך לפעול כדי להחזיר אותו.

ואמיר יקר אני כותבת ופועלת רק לטובת האתר לי אין שום תועלת ואני לא מחפשת תועלת טוב לי.....
    אז בבקשה אמשיך בפרטי.

dear pirate pls do yr utmost and come back asap
    and yep coffe, orange juice whatever as long as u r here K amigo

by and again we all want u back
    enjoy whatever u may be doing
    RR
    and by the way I wont judge u
    נערך לאחרונה על ידי rema1, 25.06.2012 בשעה 13:52

ציטוט פורסם במקור על ידי שחקן מעוף צפה בהודעה
    צהרים טובים.
    "בקשה אישית שאני כותב לצערי אחת למספר חודשים - באמת שאין צורך לפאר את עצמכם, תנו לאחרים לעשות כן אם מגיע
    ותתרמו מידע וידע ללא תמורה. לא נעים להיכנס ולראות תחרות למי יש (אגו) יותר גדול, ולכן באמת זו אינה רוח האתר ואשמח לראות שינוי בנושא".

מעבר לכך, מוריד את הכובע בפני אלה התורמים ומרימים נושא חשוב זה למקומו הראוי ואני מוקיר תודה לכל החולקים
    מידיעותיהם מרצם וזמנם.

שבוע טוב.

שלום חברים

יותר ברור משחקן אי אפשר להיות, אני תקווה שכולנו נפעל על פי רוח הדברים.

"יהללוך זרים ולא פיך"

קחו סיכונים בהגיון
    ארז
    נערך לאחרונה על ידי ILEEAVIV, 25.06.2012 בשעה 14:18
    ​הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

שלום

אנסה לענות לעיניין ופחות להתייחס למי נעלב ולמה.

אכן מדובר בפורום אגח שהוא במהותו סולידי אך הלך הרוח בפורום נקבע ע"פ סוג המשקיעים בו. פיראט שהוא הדמות הבולטת בפורום מתעסק עם אגחי זבל ולכן רוב הסקירות שלו הם על אגחים אלו. להזכירכם שלא מדובר במשהו חדש וגם בעבר כשהפורום נוהל ע"י אלון ולפניו רם רוב מוחלט של האגחים שנדונו פה היו אגחי זבל.

לאור העובדה ששחקן טוען כבר יותר משנה שהתל בונדים הם הבועה הכי גדולה בשוק והאגחים "הבטוחים" יכולים להתגלות כמאוד מסוכנים, תחום האגחים הלא מדורגים נותן (לטעמי) את משוואת הסיכון-סיכוי הטובה ביותר.

לגבי מידע שגוי שלפעמים מפורסם חובה על כל אחד לבדוק, אך אם משהו מוצא טעות אפשר לפרסם את זה בפוסט, לא צריכים ללכת להלשין לרשויות.

בסופו של דבר אני מבין את הדאגה של שחקן אבל עם כל הכבוד כל האגחים (במיוחד המסוכנים שבהם) מגיעים עם אזהרה צמודה, אזהרה שהיתה מאוד חסרה לי כששחקן המליץ באחרונה על אגח אידיבי. בניגוד להמלצות בפורום שנקראות ע"י חברי הפורום שמכירים את התנודתיות וההתנהלות באגחי זבל, המלצה של שחקן מגיעה הרבה יותר רחוק מזה. בעקבות ההמלצה נכנסו לאגח לא מעט אנשים שלא בקיאים באגחים ולא מודעים לתנודתיות ופתאום מוצאים את עצמם תוך כמה ימים ב 15%- ולא ממש יודעים מה לעשות. דווקא במקום שאזהרה כזו היתה מחוייבית (לדעתי) היא לא הגיעה.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

שלום:
    את האמת, אני לא ממש מבין מה כל הרעש והעלבונות.
    שחקן בסך הכל הביע את דעתו המקצועית בנושא תמחור נכון של הסיכונים הגלומים במסחר באג"ח, ועל כן, גם פיראט וגם כל אחד מאיתנו צריך להגיד לו תודה גדולה.
    למרות שתחום האג"ח פחות מעניין אותי, כי הוא משעמם, וטוב שכך, מצב שוקי ההון דחף אותי בזמן האחרון לכיוון הזה. לא מזמן כתבתי פוסט בנושא, ומהר מאוד נדחפתי לתחום של אג"ח זבל. כיוון שממש לא התכוותי לכך, אלא לחלק "המשעמם", מהר מאוד הבנתי שאין לי כל כך הרבה מה לחפש בפורום האג"ח. במובן זה, אני רואה בדיעבד ש"קלעתי לדעת גדולים".

Gimaniבהתאם לדברים שכתבת, בוא נעמיד דברים על דיוקם בבקשה וראה זה פלא – שוב נפלו טעויות לא במזיד. מצורפת הודעת ההמלצה על איי.די.בי אחזקות אג"ח ד.

אי.די.בי אחזקות אגח ד– אג"ח שמועד פרעונו שלהי 2020 ומתמחר חדלות פרעון של הקבוצה. שימו לב, חדלות פרעון ולא תספורת מאחר והאג"ח מגלם תשואה של כ 30% בשנה, ואם נקצין לרגע ותהא תספורת של 50% עדין יניב האג"ח 10% תשואה. זהו אולי העיוות הגדול ביותר שנפתח בגל הירידות האחרון, וכל עוד אנו מניחים שהפאניקה מוגזמת וקבוצת אי.די.בי תשרוד אין כל סיבה להפיל אג"ח שעד מועד פרעונו הקבוצה לבטח תפתור את בעיותיה. על אף הדברים האמורים לעיל, ברצוני להדגיש כי אין מדובר בהשקעת אג"ח קלאסית וסולידית כהגדרתה, ויש לראות באג"ח זה כמניה לכל דבר ועניין.

אבקש שתבדוק ותיוכח גם כי בתיק האתר ההמלצה זכתה לשלוש גולגלות, קרי, רמת הסיכון הגבוהה ביותר.

לעומת זאת אתה ציינת:
    בסופו של דבר אני מבין את הדאגה של שחקן אבל עם כל הכבוד כל האגחים (במיוחד המסוכנים שבהם) מגיעים עם אזהרה צמודה, אזהרה שהיתה מאוד חסרה לי כששחקן המליץ באחרונה על אגח אידיבי.

כמובן, שאני משוכנע שלא עשית זאת חלילה במזיד או כל דבר דומה ואני רואה המשך ישיר לדברים שכתבתי מעלה.
    אמש, הסבירו לי שהדברים שכתבתי פגעו באלון פיאדה. מייל אחר בכלל הסביר שהחבר udiwe הוא זה שנעלב, ועכשיו אני מבין שסבורים כי מדובר ב pirate .
    ראשית, אבקש להבהיר כי הדברים לא הגיעו עם התיחסות לחבר זה או אחר אלא באופן כללי. אני מוצא לעיתים מקום להזכיר כי חובה על כל אחד ואחת לבדוק את ההמלצה, לבקר אותה, ולהחליט שהרי בסופו של יום זוהי החלטתו הבלעדית של המבצע. אין לנו להאשים אלא את עצמנו, בדיוק כפי שאנו משייכים לעצמנו את הרווחים. כתבתי זאת לא פעם, והדברים נכונים שבעתיים גם ביחס אלי.
    שנית, מפלס הפגיעות וההעלבה עלה בחודש האחרון באתר. אולי מצד החברים, אולי מצד חברים של החברים באמת ובתמים שאיני יודע, אך מי שראה בדבריי פגיעה אישית שיפשפש מדוע הוא חש כך? לא ראיתי התנהלות דומה כשכתבתי הדברים בפורום מט"ח, מסחר תוך יומי או ניתוח טכני.

היעלה על הדעת כי אעלב ש gimani לא דייק? הלא יותר חכם שאעמיד דברים על דיוקם לטובתו וטובת כולם? שאלות רטוריות לטעמי, וגם אם אני מעוניין לומר למישהו כי שגה אני עושה ואעשה זאת בפרטי (ולא תונו איש את עמיתו). אם הייתי סבור שמישהו בכוונה תחילה מתכון להרס, הוא היה נמחק לאלתר מהאתר ונכון הדבר גם ביחס להודעותיו. האמינו לי שהחברים הרלונטיים יודעים במה מדובר, ולשמחתי אף בדקו עצמם בשנית ואנו מנהלים דיאלוג ער בנושא.

הדיון הזה הוא בעיני מאד טריוויאלי.
    אני מתרשם שרוב המשתתפים בפורום מביניים שאג"ח זבל זה מאד מסוכן, ושצריך להבין מה עושים ולהיות בעל אורך נשימה. ובכל אופן - לא מזיק ששחקן מרענן את ההזהרה הכללית הזו.
    ואני מתרשם שכל הקוראים בפורום אסירי תודה לכל מי שמקדיש מזמנו וממרצו לשתף את הקהילה בניתוחים שהוא עושה. פיראט ללא ספק בולט בנושא, וגם gimani ואחרים. פיראט בפרט בהחלט עושה מאמץ מרשים להסביר איך הגיע למסקנותיו המלומדות.
    היו לי מחלוקות עם חלק מהניתוחים וגם עם הפרספקטיבה, אבל זה מצוין - הרבה יותר מעניין מאשר לקרוא דברים שאתה מסכים לכל מילה שלהם..
    לסיכום - אני מאד נהנה, אנא - כותבים יקרים ומוכשרים - המשיכו בדברי הטעם.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות