שלום
מישהוא מבין איך האג"ח הזה הגיע לתשואה של 14% + מדד? להמרות הביטחונות של מניות בזק. סטם היסטריה או קיים חשש אמיתי?
שווי קניה לדעתכם?
שלום
מישהוא מבין איך האג"ח הזה הגיע לתשואה של 14% + מדד? להמרות הביטחונות של מניות בזק. סטם היסטריה או קיים חשש אמיתי?
שווי קניה לדעתכם?
היי אלכס
אינטרנט זהב זו חברת הסבתא של בזק שנשלטת ע"י ביקומ. לפי מה שאני רואה האגחים ללא בטחונות. דרך אגב אינטרנט זהב מחזיקה במניות ביקומ ולא במניות בזק (ביקומ מחזיקה בבזק).
ללא ספק אפשר לראות הבדל בין מחיר האגח הארוך למחיר האגח הקצר של אינטרנט זהב. מזה אפשר להבין שהשוק דיי בטוח ביכולת החברה לעמוד בהתחיבותיה בזמן הקצר, אך בזמן הארוך כבר יש חשש.
האם החשש מוצדק? לפי דעתי כן.
שווין שם מניות בזק המוחזקות ע"י ביקומ (המניות משועבדות) הוא כ 4 מילארד ש"ח וסך ההתחיבויות של עומד על 4.5 מילארד ש"ח. כיוון שהחוב יתחיל להיפרע מ 2016 אין חשש מחדלות פירעון בזמן הקרוב, אך בעתיד יכולת החברה לעמוד בהתחיבותיה תלוייה בגובה הדיבידנד מבזק.
אינטרנט זהב מחזיקה במניות ביקומ בשווי של 400 מיליון + 400 מליון נזיל מול חוב של 1.1 מילארד ש"ח. הנזילות הגבוהה מאפשרת לשרת את החוב בזמן הקצר אך פגיעה בשווי ורווחי בזק בעתיד יכולה לגרום לפגיעה בביקומ ולכן באינטרנט.
לדעתי צפויים עוד ימים קשים לבזק במיוחד כשתכנס תחרות בתחום התקשורת הקווית שמהווה נתח גדול מרווחיה, פגיעה שתורגש במעלה הפירמידה.
כמו כן ישנן אלטרנטיבות עדיפות לטעמי
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
תודה על התשובה
זה שמניות בזק משועבדות לאג"ח לא אומר שקיים ביטחונות?
הי alex,
מניות בזק לא משועבדות לאגח. למעשה האגח חסר שיעבודים.
האגח הוא אגח ארוך (המזומן ייפדה באגח הקצר - הארוך תלוי בפעילות), התלוי מאוד ברגולצייה. אני מסכים לחלוטין (ואפילו ביתר קיצוניות) עם עמיתי gimani, אגח מסוכן מאוד - אישית לא הייתי נוגע בו לפני 22%-23% תשואה (שער 45?).
בברכה,
תודה רבה על הבהרה! קראתי במקום אחר משהוא לא נכון ולכן חשבתי שאגח"ים אלו מגובים...
שוב תודה
הי,
לאחרונה הגיעו הניירות הללו (אינטרנט זהב ג) ל-45 אג. אני אישית התחלתי לקנות.
עם זאת, כדאי לזכור, זהו אגח שיושב בחברה בראש הפירמידה של בזק ומסתמך על הדיבידנד של בזק (ותו לא). פגיעה מהותית בבזק יכולה להוריד את ערכו ל-0.
אישית נראה לי כי 30% תשואה לנייר שכזה היא תשואה סבירה.
בברכה,
היי פיראט
מה דעתך על אג"ח ב?
לכאורה עם המזומנים הקיימים, חצי מהאג"ח מכוסה, ואם התוכנית של הדיווידנדים המיוחדים מבזק, כל האג"ח מכוסה. האם זה נכון? הגעתי למסקנה שבערך 10% מדיווידנד של בזק מגיע בסוף לבעלי אג"ח של אינט. זהב, מה דעתך?
האם רמת מחירים הנוכחית של אג"ח ב מראה שהשוק לא מאמין שתוכנית הדיוודנדים המיוחדים תושלם במלואו?
הי alex,
למעשה 70% מאגח ב מכוסה ע"י מזומנים ולמרות זאת, הלוואי וזה היה כל כך פשוט.
אינטרנט זהב מחזיקה בבי-קום שמחזיקה בבזק. השווי הסחיר של בי-קום הוא שלילי ולכן בהגדרה מהווה "חשש סביר ליכולת ההחזר של החברה" ולכן ביקום אינה יכולה לחלק דיבידנדים!!!
תאמר, הרי גם 70% מהקרן יש בהם מספיק ביטחון, אך לא כך הוא. אם עסקיה של בזק יידרדרו, יימצא חשש סביר למחזיקי אגח ג של אינטרנט זהב שיוכלו לעצור את התשלומים לאגח ב. כלומר, אם הכל ימשיך בצורה תקינה, תקבל רווחי הון גבוהים מאוד ב-ג ואם לא, תספוג הפסד הון הרבה פחות גדול ב-ג מאשר ב-ב.
אינטרנט זהב אגח ג הוא ספקולטיבי מאוד ועדיין לדעתי השווי של בזק לא משקף את ערכה, עם כל ההרעה שעלולה להתרגש עליה (וזאת לפני שדיברנו על פרמיית שליטה). שים לב כי במצב קיצון אתה עלול לראות פה הפסדים של כ-60% (מהשער הקיים) ואף יותר. אך אני מאמין שבזק נסחרת כיום בחסר נוראי (אם אני זוכר נכון, יש לה נכסי נדל"ן המכסים מעל 60% משוויה) ולכן, בשער 45, הסיכון לדעתי הוא סיכון מחושב.
בברכה,