הי investorguy, yrnkrn,

תרשו לי להביא בפניכם נקודת מבט נוספת. בואו לצורך העניין נניח שהצמדה למדד שקולה ויותר לחיבור לפריים (די וודאי - לא?).

אתם מתייחסים אל שני החובות בצורה שקולה ולטעמי לא כך הוא. חוב האגח הוא חוב סחיר ולכן דורש התייחסות מתאימה (ושונה). אם נניח שהחברה מחליפה חובות, אזי החברה קונה את חוב האגח בשוק (ולא בפארי). אם נניח קנייה ממוצעת במחיר של שוק+6% (83 אג לאגח), אזי ישנו פקטור של 1.3 על הריביות והקרן (פארי 10.

כלומר הריבית הנחסכת על הכסף בו נקנה האגח היא קצת מעל 10% (וזה קצת יותר מזאת המבוקשת בהלוואה החדשה). החזר הקרן מול הכסף בו נקנה האגח הוא לפי הקצב של 22%, 29%, 37%, 12% אל מול 31%, 43%, 26%, 0%. אכן, יש הבדל, אך הוא לא כל כך אקוטי לטעמי (ויש לזכור כי - באגח נוצרים בסופו של יום רווחי הון משמעותיים).


באשר ל"לחץ מזומנים" בחברה. כשאני מביט על המספרים, לי זה נראה יותר כמו ניצול הזדמנות עסקית ופחות כמו לחץ מזומנים. בעניין הבטוחות - אם החברה תתמוטט, השווי הסחיר של האגחים יתמוטט עימה ויש בבטוחות היגיון מבחינת השווי הסחיר (לפחות בעיני). לסיכום, אין לי דיעה נחרצת בעניין, אך אני נוטה לראות בצעד זה יותר כהזדמנות עיסקית ופחות כלחץ למזומנים.


בברכה,