שלום PIRATE ידידי,
תודה על ההערכה המקצועית, גם אני ציינתי לא אחת שאני מעריך את תרומתך הייחודית לפורום החשוב.
לענייננו לפי הסדר:
נכון, לא שמתי לב ל-6 בנאמנות, לטובת רמלה (גואריש???) עד להשלמת תנאים קבועים בעיסקה.
עכשיו, בוא תראה את הגרידיות...אתה בעצם רוצה לספור פעמיים את אותו דבר !!!
בוא נקח דוגמא קטנה להסבר -
פרוייקט עם הכנסה של 100, הוצאה של 80, כלומר רווח 20.
מקדמות מלקוחות (להלן: הנזילות) - 20.
מה שעשית - לקחת את המזומן (שהוא רק מקדמה בפרוייקט) 20 ועוד את הרווח 20 ובעצם קיבלת 40.....
בעצם מה שצריך לעשות, לדעתי, לקחת רק את הרווח (20) בלבד לשיטתך.
המזומנים בחשבון ליוווי הם יחידה סגורה לחלוטין בשליטת הבנק בלבד. המפקח מטעמם בודק, לצורך הדוג', שהושגה אבן דרך ויש חשבון מאושר וחתום ואז הוא משחרר כסף לספק/קבלן משנה/אחר.
בנוסף, שים לב, לא נגענו בכל הנקודות (וזה בסדר) כי היריעה קצרה. לדוג: בתוך הזכאים יש חצי מזה כמיסי רכישה. לא משלמים/משלמים.....???
אג"ח - פשוט אמרתי שמדבריך הראשונים השתמע שהשליש שהחברה מחזיקה זה מהנטו (בניכוי חלק החברה) ולא מהברוטו ( מה שהונפק). זאת היתה רק הבהרה מבחינתי.
לעצם המספר, הסכום המשוערך הנכון הוא 137, תוכל לראות בפירוטים והתזרים שלהם.
רווח והפסד - שוב אתה קצת טועה, בתיאוריה הפרוייקטים הינם רווחיים, בדוח (עם ההכרה בהכנסה ובהוצאה) מסתבר שהמצב קצת שונה. כך היה ברבעון הראשון במה שהכירו וכך היה אשתקד שמכירת הקרקע להשקעה
הביאה את הרווח הגדול (לפני הוצ' אחרות שהביאה בסה"כ איזון).
גינדי - אני מוכן למחול על כבודי ולהניח שלא היה טריק מלוכלך. אבל אתה יודע, מניסיוני גם בכתיבת דוחות והסברים, הכרתי ולא הסכמתי עם הרבה טריקים כאלה.
הנהלה ומימון - התעייפתי....רק לא לשכוח.
בקיצור, לא פוסל אבל לא ורוד כל כך. לקנות ב-51 ???
בברכה,
אודי