x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 19 מתוך 19

נושא: זרקור: גינדי אגח ג

שלום חברים
    בזמן שהתווכחתם מחיר האגח ירד והתשואה הולמת לטעמי (19.5% למחמ 2.76).
    באופן אישי קניתי היום בשער 80.2, באזור 92-93 שמייצג תשואה שנתית של 13% אממש.
    בהצלחה
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הי gimani,

בדיוק מה שרציתי להעיר - שהנייר חצה את נקודת "שוק הוגן" (לטעמי). עם זאת, לדעתי אתה תראה אותו באזורים נמוכים יותר - הבעייה היא כמובן שנקודת ה"שוק" זזה מטה וכיום גינדי נמצא אך במעט מתחת ל"שוק". מאיזו שהיא סיבה האגח הנ"ל מאוד פלקטואטיבי והוא מעולם לא נעצר ב"שוק הוגן". אני מעריך כי עדיין אחכה לו (לשיטתי, הוא עדיין לא מתקרב לאאורה אג 1, ארזים אגח 4, קרדן NV אגח ב, סינרגי כבלים אגח ב ועוד רבים מבחינת סיכוי-סיכון).

בברכה,

הי,

התפניתי קצת וקראתי קצת maya.

משהו צד את עיני בהקשר לגינדי - הם לקחו הלוואה ב-10% שנתי וזמני פידיון ותשלומי ריבית, זהים לאגח ג. ההלוואה תשמש את החברה ל"כל צורך שתמצא לנכון" - לפי ההגדרה, אני מניח שהכסף ישמש לרכישת אגח ג בשוק (מחליפים חוב יקר בחוב זול עם אותם מועדים). רק דעתי - לתשומת לבכם.

http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=762855

בברכה,

אומנם לא פירטו לגבי שימושי ההלוואה אבל יש יותר מרמז אחד לגבי זה שיקנו אג"חים.
    כנראה שמחירי האג"ח יתחילו לעלות.
    בהצלחה לכולם

גינדי עדיין לא לקחו את ההלוואה אלא סיכמו על קו אשראי שיוכלו להשתמש בו אם ירצו.
    הבטוחה להלוואה היא שעבוד של אגח ג' שכבר נמצא ברשות חברת בת של גינדי וזה הקשר היחיד לאגח ג'. מועדי הפרעון ושיעורי הריבית לא זהים לאגח ג'.
    בכל מקרה, רכישת אגח ג' תביא לרווחי הון בעתיד הרחוק זאת על חשבון מצוקת מזומנים בעתיד היותר הקרוב שזאת הבעיה האמיתית של גינדי.

ריבית מול הבטוחות - ריבית פריים + 6% מול שעבוד אגח גינדי ג' בשווי כספי פי 2.5 מגובה ההלוואה. כלומר אג"ח גינדי ג' יכול לרדת ב 50% משערו היום ועדיין יהיה למלווים החזר הקרן וריבית.
    איפה הבטוחות האלו ואיפה הבטוחות של האג"חים!
    אם משהו - זה מעיד על הלחץ הפיננסי בחברה שמסכימים לתנאים כאלו.
    נערך לאחרונה על ידי yrnkrn, 08.09.2012 בשעה 19:08

קרן ההלוואה תפרע במועדי תשלומי הקרן והריבית של אגרות החוב (סדרה ג') של החברה (להלן:איגרות החוב") כמפורט בס"ק (ב) להלן.

ההלוואה תפרע בדיוק כמו אג"ח ג', משועבדים לה אגרות חוב מסדרה ג', אני לא מוכן לשים את כספי אך נראה כי ההלוואה נועדה לקניית אג"ח ג'. במיוחד שהחברה נמצאת במצב יחסית טוב ולא נראה שהיתה זקוקה להלוואה כזאת בתנאים כה נשכניים.

קרן ההלוואה תיפרע במועדים ובשיעורים כדלקמן: שיעור של %31.4 מקרן האשראי שנוצלה תפרע ביום 15 בדצמבר 2013; שיעור של %4.9 מקרן האשראי שנוצלה תפרע ביום 15 ביוני 2014; שיעור של %37.9 מקרן האשראי שנוצלה תפרע ביום 15 בדצמבר 2014; שיעור של %3.6 מקרן האשראי שנוצלה תפרע ביום 15 ביוני 2015. יתרת האשראי הבלתי מסולקת (קרן + ריבית) תיפרע במלואה עד
    לא יאוחר מיום 15 בדצמבר 2015.

אגרות החוב ג' עומדות לפרעון בארבעה תשלומים של 17%, 22%, 28%, 33% ב 15 לדצמבר 2013, 2014, 2015, 2016 בהתאמה.

כלומר ההלוואה נפרעת במלואה שנה לפני התשלום האחרון (והגדול מכולם) של אגח ג'.

שלום חברים,

כמה "רעש" בגלל מסגרת הלוואה של 10 מיליון ש"ח בלבד !!!
    שיהנו, שיקנו אג"חים ואז ישארו עוד כ-90 מ' ע.נ. במחזור (ללא חברת הבת).
    ברשותכם, מספר נקודות מעניינות:
    הריבית - פריים+6%. מעניין שאת ההלוואה הגדולה (כ-850 מ', חלק החברה כ-210 מ') לצורך הפרוייקט בת"א קיבלו מהבנק בפריים+2% !!! אני מבין שעכשיו פנו לבנק של נרקיס...
    קנית אג"ח - הם הצהירו בעבר על תוכנית רכישה (גם לאג"ח השני) של כ-33 מ' שנדמה לי שעדיין לא הסתיימה.
    דצמבר 2013 - חודש מעניין, כולל פרעון חלקי אג"ח+פרעון חלקי הלוואה חדשה+ פרעון מלא של ההלוואה הגדולה לעיל (כ-850 מ', חלק החברה כ-210 מ'). מה יעשו ?

בברכה,
    אודי

הי investorguy, yrnkrn,

תרשו לי להביא בפניכם נקודת מבט נוספת. בואו לצורך העניין נניח שהצמדה למדד שקולה ויותר לחיבור לפריים (די וודאי - לא?).

אתם מתייחסים אל שני החובות בצורה שקולה ולטעמי לא כך הוא. חוב האגח הוא חוב סחיר ולכן דורש התייחסות מתאימה (ושונה). אם נניח שהחברה מחליפה חובות, אזי החברה קונה את חוב האגח בשוק (ולא בפארי). אם נניח קנייה ממוצעת במחיר של שוק+6% (83 אג לאגח), אזי ישנו פקטור של 1.3 על הריביות והקרן (פארי 10.

כלומר הריבית הנחסכת על הכסף בו נקנה האגח היא קצת מעל 10% (וזה קצת יותר מזאת המבוקשת בהלוואה החדשה). החזר הקרן מול הכסף בו נקנה האגח הוא לפי הקצב של 22%, 29%, 37%, 12% אל מול 31%, 43%, 26%, 0%. אכן, יש הבדל, אך הוא לא כל כך אקוטי לטעמי (ויש לזכור כי - באגח נוצרים בסופו של יום רווחי הון משמעותיים).

באשר ל"לחץ מזומנים" בחברה. כשאני מביט על המספרים, לי זה נראה יותר כמו ניצול הזדמנות עסקית ופחות כמו לחץ מזומנים. בעניין הבטוחות - אם החברה תתמוטט, השווי הסחיר של האגחים יתמוטט עימה ויש בבטוחות היגיון מבחינת השווי הסחיר (לפחות בעיני). לסיכום, אין לי דיעה נחרצת בעניין, אך אני נוטה לראות בצעד זה יותר כהזדמנות עיסקית ופחות כלחץ למזומנים.

בברכה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות