שלום REDARMY,

אתה צודק שכעסקינן בנוחי-לנד צריך לשמור על הומור בריא

ולעצם שאלתך - המילה שנאה איננה מופיעה בלקסיקון שלי גם בכל הקשור לשוק ההון.
מה שכן מופיע הרבה בהקשר של שוק ההון זה יהירות, עזות מצח, חזירות, עושק הציבור ועוד ועוד (אסתפק בזה כי PIRATE בטח כבר רוצה להרוג אותי).

אשמח לתת לך 2 דוגמאות (שכבר ציינתי אותם לא אחת) בקצרה:

דיבדנד - הבחור זקוק הרי נואשות לדיבדנד שיזרום בצינורות השונים. לפיכך, רצה ליישם את תקן החשבונאות IFRS 9 שלפיו יכל לרשום את ההפסד בשוויץ על הקרח (להלן:קרן הון) ללא השפעה על העודפים ולהמשיך לחלק דיבדנד.
לשמחתי, התערב הרגולטור וחסם את האפשרות הנלוזה הזאת. במאמר מוסגר, מעניין האם את רווחי הרבעון הראשון בשוויץ הוא גם היה רושם על הקרח??? מה אתה אומר.....

שוויץ - הבחור בא וגייס הון תועפות באג"ח מהציבור והלך להמר עם הכסף בשוויץ. בפעם הבאה יתכבד נא האדון ויהמר בכספו האישי בלבד.
כשהרוויח בהתחלה, מיהר לחלק דיבדנד לבעלי המניות. כשהפסיד אח"כ (ועכשיו) בעלי האג"ח ניצבים מול "שוקת שבורה".
יתרה מכך, "שכירי החרב" (שקשוקה וחבריו) נשלחים לתקשורת להגיד (בכלל בנושא הטייקונים) שהם מעסיקים המון אנשים ותורמים לכלכלת המדינה ושאר ירקות.
אנא, הסבר לי בבקשה איך ההימור בשוויץ עוזר לכלכלת ישראל. כמה מובטלים מצאו עבודה בעקבות ההימור?? מה היתה התרומה לכלכלת ישראל??

ובעניין אג"ח אחזקות מול פיתוח - אני מניח שאתה מאושר ביומיים האחרונים. למרבה הפלא, האחזקות עולה/יציב ואילו הפיתוח יורד. נפלאות דרכי השוק המוזר.
או שנמצאו אינסטלטורים/קוסמים......או שאולי הבאבא איפרגן (מה עם קשרי הון - באבא) עוזר !!!

בברכה,
אודי