הי redarmy, gimani

קראתי את התגובות ונזכרתי שוב באנשים מסוימים ששואלים שאלה, עונים את התשובה ומתעצבנים ממנה. אז, האמת היא שב-post המקורי - שאלתי, עניתי ואפילו התעצבנתי. כנראה שהוא ארוך מדי מכדי לעקוב אחריו :-). מה שנותר לי זה רק לתמוה - מדוע IDB אחזקות כל כך מעניין, שכל דיון באשר הוא נגמר שם? - יש ניירות בטוחים יותר ובתשואות גבוהות יותר (אלביט הד, סקורפיו, נאנט, ...). במילים אחרות, הכל כבר נאמר ומכל הכיוונים וכולנו כרגע טוחנים מיים.

חברים, אם לא הצלחנו לשכנע אחד את השני עד עכשיו, אז כנראה שגם לא נצליח :-).

ציטוט פורסם במקור על ידי redarmy צפה בהודעה
אחזקות, פיתוח לא מעניינת אותי, מבחינתי היא רק צינור מוליך

......

בגלל זה גם יותר חשבתי על מכירה של אחד מנכסים אלה(במיוחד שופרסל או סלקום)
אז זהו - שהיא לא. היא צינור חסום ולא צינור מוליך (כפי שמנומק). מכירה של נכס נוסף אינה מספקת להזרמת כספים, התנאי הוא מכירה ברווח עצום - האם אתה רואה כיום מישהו משלם על סלקום או שופרסל מעל הספרים? או כפי שנאמר בכתוב:

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
אין מספיק במימוש נכסים ב-IDB פיתוח, יש צורך לממשם ברווח עצום אם ברצון דנקנר להעביר כספים מעלה. המימוש הקלוקל של כלל תעשיות לא מקל על המלאכה.
ד
דוקא בעניין זה אני לא כל כך אופטימי לגבייהם(אולי המצב אף יחמיר לעולם לא נדע מה היא התחתית אלא רק בדיעבד)
בגלל זה גם יותר חשבתי על מכירה של אחד מנכסים אלה(במיוחד שופרסל או סלקום)
אכן, אנו מסכימים, לגבי הזמן הקצר, כפי שנכתב:

אינני רואה את סלקום (לחץ רגולצייה), שופרסל (לחץ מחאה חברתית), כלל פיננסים (לחץ רגולצייה ולחץ מצב מאקרו) ו-Credit Swiss (לחץ מצב המאקרו) משתפרות בזמן הקרוב וזמן הוא הדבר שחסר לנוחי דנקנר. דנקנר תולה את יהבו על עליית ערך של מכתשים אגן - אולי כך הוא, אך אין בכך די.

..............

ב-IDB אחזקות it's a bitch. בהתאם לסקירה, אני מניח שבשנה הקרובה לא נראה התייצבות מצב אמיתית. גם אם נעריך כי שנתיים יאפשרו למצב להתייצב (ואין ערובה לכך), .......

ובהמשך

אני אשמח אם תציץ בדו"ח שלהם בעמוד 29 ו-30 שבו מפורט הדו"ח תזרים מזומנים חזוי אולי זה יספק כמה הסברים ומשם נוכל להתקדם..
הא, אבל כבר הצצתי וכך נכתב ...

אם נסתכל על הדוח של אידיבי אחזקות, שם מצוין "מקורות אחרים" שלפי טענותי (להלן) כולם למעט אחד בלתי אפשריים. האחד שאפשרי הוא הנפקת זכויות, אך לדעתי אינו סביר - איני רואה את דנקנר מגייס מגבית של 400M שח אחרי המגבית האחרונה (בה הוא לא השתתף!!!).

ונעבור אליך gemini :-).
נראה לי שהגישות והתובנות שלנו קצת יותר קרובות האחת לשנייה (ביחס ל-redarmy). כנראה שמה שאנו לא מסכימים עליו הוא אלמנט הזמן. די מזכיר לי את הדיון מול udiwe שהיה לגבי התזמון ולא לגבי המהות.

ציטוט פורסם במקור על ידי gimani צפה בהודעה
ה
1. אני מאמין שבעתיד הלא רחוק נוחי יאלץ לבקש הסדר באידיבי אחזקות, דבר שיצור לחץ מכירות בכל חלקי הפירמידה ותהיה אפשרות לאסוף בשערים נמוכים יותר.

אני חושב שטווח הזמן הוא כשנה ולא "בעתיד הלא רחוק" ולכן אני חולק על התזמון שלך ולא על המהות (כפי שצויין לטעמי השווי ההוגן של אידיבי פיתוח י ביחס לתמחור השוק הוא 76 אג - אינני מתכוון לחכות לפארי ואם יגיע לשערים 75-80 אני מתכוון לצאת מהפוזיצייה). או כפי שנכתב במקור:

הזמן פועל לרעת IDB אחזקות וגאוותו של דנקנר לא תאפשר לו לפעול היום לצורך השגת הסדר ב-IDB אחזקות.
ובאשר ל ...

ציטוט פורסם במקור על ידי gimani צפה בהודעה
ה
2. כמו שכתבת נוחי ינסה להרוויח זמן ע"י שיעבוד נכסים, דבר שיעבוד לרעת מחזיקי האגח של אידיבי פיתוח. (ראה ערך דוראה).
לדעתי התיאור איננו מדויק - אני מתייחס לאגחים הבינוניים של IDB פיתוח. דנקנר ישלם מהכספים שילווה את תשלומי האגח. אם נניח שיעבודים של 150% על ההלוואות והון עצמי של IDB פיתוח 0 (שתי ההנחות קיצוניות), אזי יהיו תשלומים של כ-66% מהחובות הבינוניים (כל החובות הקצרים וגורנישט מהחובות הארוכים) בכדי להגיע למצב של דוראה. זהו למעשה חישוב ה"באנקר" שלי כפי שנאמר בכתוב:

דנקנר ישעבד נכסים וישיג תזרים. זה רע לבעלי האגח של IDB פיתוח (ביטחונות יורדים) אך במחיר בו נסחר החוב כיום אין לזה כמעט חשיבות (האגחים הבינוניים של IDB פיתוח [נתייחס ל-י] נראים לי כבאנקר מתחת ל-66 אג). מנגד, ככל שעובד הזמן, ישועבדו יותר ויותר נכסים של IDB פיתוח וישאירו פחות ופחות ערך ל-IDB אחזקות.

בברכה,
ובואו נלך לשחות במיים אחרים - יש מספיק אגחים מעניינים היום בשביל להתעכב על משפחה יחידה.