הי redarmy,
ראשית רציתי להתייחס למשפט הבא:
גם אני איני מתחום הפיננסים (רחוק מכך) - להיות מתחום הפיננסים יכול לעזור, אך זו אינה באמת דרישה (פשוט תלמד את חוקי הדיווח). וכן כל השקעה באיגרת חוב היא סוג של הימור (בתקווה, הימור מחושב). למעשה, אתה יכול לקרוא דיון פילוסופי בעניין בתגובה שלי מתאריך 27.02 פה: http://www.s-maof.com/Forum/threads/...A0%D7%A0%D7%A1
עד פה אני מסכים ...
מה שמשעשע, שאתה לוקח את הטיעון והולך איתו 10 צעדים רחוק מדי. אתה לוקח ומשווה חברה בפשיטת רגל (אידיבי אחזקות - שמקומה אולי ליגה ג), לחברה חזקה פיננסית, עם תזרים חזק, עם בטחונות המכסים לערך את שווי החוב הסחיר ובעל בית שהיה במשבר 2008 ויצא ממנו with flying colors (חנן מור - מקום טוב בליגה באירופה).
כמו שנאמר - לא כוחות. כל יום בשבוע, הייתי בוחר את חנן מור ב-20% תשואה על אידיבי אחזקות ב-200% תשואה.
גם את ליברטי מצחיק להשוות לאידיבי - ליברטי עם הון עצמי (חשבונאי) של 27% מהמאזן והון עצמי נכסי של כ-45% מהמאזן ועם בעל בית נזיל ביותר שיפסיד 120M שקל (כסף של מדינה - אבל יותר חשוב, המנהלים שם יפסידו כ-3 מליון שקל דמי ניהול!!) ובעלי אגח ג שישמחו לפרק את החברה בהזדמנות הראשונה. שוב - לא כוחות.
אפילו את ארזים (כולל בעל בית שפועל נגד מחזיקי האגח) לא הייתי מעז להשוות לאידיבי - השיעבוד על הנכס הופך את אגח ארזים לליגה אחרת מאידיבי אחזקות.
לסיכום, גודל חברה ואגו של בעליה הם רק משקולת על חברה. במילים אחרות, אידיבי אחזקות היא לא חזקה ולא נעליים - היא תאונה בהתהוות. אידיבי אחזקות אינה חברה סולבנטית (נכסית) ולטעמי נמצאת איפה שהוא בליגה של סנטראל יורופיאן (עליה חיוויתי דעתי לא מזמן). אתה הבאת מתחרה גוסס לקרב איגרוף של אלופים (וגם מהמר עליו).