x

עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 33

נושא: אחרי הדוחות: סקירה

אחרי הדוחות: סקירה

איני יכול לאמר שעברתי על כל הדוחות שמעניינים אותי - אך ההרגשה שלי היא שבימים אלו יכול לעזור לאנשים לשמוע קול מהצד ולכן החלטתי לכתוב משהו.

הקדמה:
    התקופה האחרונה היתה סוערת ואני מניח כי תמשיך להיות סוערת. הבעיות בעולם הן בעיות אמיתיות ולדעתי, הרבה יותר חמורות מאשר מוצגות בתקשורת. אירופה בבעייה, אך לדעתי הבעייה אינה נגמרת שם ובניגוד לתקשורת אני חושב שגם ארצות הברית בדרך הנכונה לאבדון. ארה"ב היא מדינה של פיננסיירים, מתווכים ועו"ד ללא ייצור וללא פיתוח. כל הייצור והפיתוח שעדיין מבוצע בארה"ב נעשה ע"י מהגרים!!!. כל זמן שהמצב היה טוב, נשארו המהגרים והמשיכו לבוא. כעת, כשהמצב מחמיר חוזרים המהגרים למדינותיהם, שם יש להם ביקוש עצום (בהתאם לניסיון שרכשו) ומשאירים את ארה"ב כקליפה ריקה מתוכן.

מנגד, עולה כוחן של האומות המייצרות (הודו, סין, גרמנייה, רומנייה, פולין, דנמרק, שוודייה, שוויץ ...) והאומות בעלות מרבצי הסחורות (רוסייה, ברזיל, אוסטרלייה, קנדה, נורבגיה, שוודיה, ...) שבעתיד הלא רחוק מדי ישנו לדעתי את מאזן הכוחות העולמי. סחורות וייצור יהפכו להיות המטבעות (ולא כסף מנייר) ואיתם המדינות הרלוונטיות (וכן - לדעתי כוחן של מדינות מזרח אירופה ייגבר).

בהתאם לתובנה זו, צפוייה לנו תקופה ארוכה של עליות ומורדות בכלכלות. אלו עולות, אלו נופלות, משברים, וויכוחים ופוליטיקה. סביבה כזו סוערת, אינה מתאימה לכל משקיע. לדעתי, אלו שלא מסוגלים לספוג תנודות חריפות מאוד, טוב יעשו אם יישבו בתקופה זו בצד (כהצעתו של udiwe). מנגד, תקופות כאלו, הן התקופות בהן באמת ניתן לעשות רווחי הון עצומים. השוק בתקופות כאלו אינו רציונאלי ומכיוון שכך קיימות בו הזדמנויות מדהימות לאין ספור.

אני זוכר שבתחילת 2009 ישבתי מול המסכים וכל גרוש שהצלחתי לגרד זרקתי לתוך הבורסה. בכל פעם שהשגתי כסף, הייתי מסתכל על המסכים ומרוב הגיחוך שבמצב לא ידעתי כבר מה לקנות. מה עדיף, אגח א ב-1000% תשואה או אגח ב ב-2000% תשואה. למעשה, באיזה שהוא יום, ישבתי ושאלתי את עצמי, "איזה אחוז מהחברות הנסחרות צריך לפשוט את הרגל ע"מ לגרום לי הפסדים"? המספר אליו הגעתי (תחת הנחות מסוימות) היה 82%. סיפרתי את זה, ע"מ להבהיר עד כמה השוק יכול להיות לא רציונאלי ברגעים סוערים.

שוק האגח הלא מדורג ורציונאליות:
    אם בתקופות סוערות השוק הכללי אינו רציונאלי. שוק האגח הלא מדורג הוא הסמן הימני בשוק. זהו שוק קטן המוחזק בעיקרו ע"י קרנות נאמנות (85%). בזמני אי וודאות, פודה הציבור סכומים עצומים מהקרנות. כיוון שרוב הקרנות הן מעורבות, יש לחלקן אחזקות גם בשוק האגח הקונצרני הלא מדורג. חוסר הסחירות של שוק זה וחובת הקרנות לממש גורם לירידות רוחביות בכל האגחים הלא מדורגים ללא כל קשר לטיבם (מוכרים מה שאפשר, בכל מחיר שניתן). מנגד, בעקבות וועדת חודק, קופות הגמל (להן יש כסף תמיד) לא יכולות לקלוט את ההיצעים הנ"ל ולכן בתקופת אי וודאות אנו רואים נפילות של עשרות אחוזים באגחים לא מדורגים טובים.

מבחינת השקעה, ניירות אלו הם כסף על הריצפה. מבחינת מסחר, ניירות אלו מתנהגים ללא כל היגיון כלכלי (הקרנות זורקות סחורה ואין מי שיקלוט) ולכן כל נייר, טוב ככל שיהייה, עלול להמשיך ולצנוח.

איננו יודעים לזהות תחתיות בשוק זה, אך אנו יודעים לנתח חוב ואנו יודעים להעריך סיכון-סיכוי. לפעמים בשוק שאיבד כל הגיון כלכלי, יש מחיר שבו כדאי פשוט לקנות (או למכור בכיוון ההפוך) במקום להתעסק בספקולציות מסחר ומקסימום לקפץ בין ניירות בהתאם ליחסי הסיכוי-סיכון שלהם בכל זמן נתון. כן, אנו עלולים לראות הפסדים של עשרות אחוזים בשווי התיק, אך חשוב לזכור - אנו מתעסקים באגחים (המושג "הפסדים על הנייר" רלוונטי אך ורק בשוק האגח, אין לו כל משמעות בכל שוק פיננסי אחר).

אם יש נייר שאנו מאמינים שייתן 100% תשואה ואחרי שקנינו הוא ירד בעוד 40%, מה זה אומר? אחד משניים:
    1. מישהו הצליח לקנות אותו חוב בתשואה של 180%.
    2. לא עשינו עבודת שיערוך טובה.
    מה שחשוב לזכור הוא שהעובדה שמישהו אחר יקבל 180% תשואה על השקעה בה אנו נקבל "רק" 100% תשואה לא צריכה ממש לעניין אותנו. הבעייה היא בסופו של דבר פסיכולוגית - העובדה שהחוב סחיר גורמת לנו לפקפק בעצמנו, להיכנס ללחץ ולעשות שטויות. כדאי לזכור, סחירות היא לפעמים בעוכרינו (לא ראיתי בעל דירה עושה "ויברח").

סיכום זמני:
    התקופה האחרונה היתה סוערת בשוק האגח וניתן לזהות (לשיטתי) הרבה כשלים בשוק. איננו ברמה של 2008-2009 (לא קרובים לשם) ונצטרך לרדת עוד עשרות אחוזים בשביל להתקרב לשם. כיוון שהשוק בו אנו מתעסקים הוא השוק הכי לא רציונאלי מבין השווקים הפיננסיים, אין ערובה שלא נגיע לשם, אך אנו לא באמת יודעים לאן פניו של השוק מועדות. כיום השוק מציע מגוון רחב של ניירות בטוחים יותר ובטוחים פחות בתשואות דו ספרתיות גבוהות. מעט מאוד משקיעים מסוגלים להשיג 10% תשואה בשנה לאורך זמן (יש הטוענים שזה בלתי אפשרי) והיום השוק מאפשר להגיע לכך די בקלות. ייתכן שבעוד חודשיים ניתן יהייה לקבל די בקלות תשואה של 40% לשנה ומצד שני, ייתכן שלא.

תחושת הבטן שלי אומרת שהשוק עדיין בדרכו מטה, אך באמת שאינני יודע מה ילד יום. לאלו שמסוגלים לספוג ירידות משמעותיות (מבחינת סחירות) בתיק ויודעים לנתח חובות, כדאי לדעתי לשבת היום בשוק (באחוזים יפים). עם זאת, אנא מכם, היו בטוחים שאתם אכן עומדים בקריטריונים ואם לא - התקופה הקרובה בשוק ההון כנראה אינה עבורכם.

סקירה של קבוצות השקעה:
    בזמנו דיברנו מעט על שיוך לקבוצות השקעה. בגדול, אני מחלק את ההשקעות שלי לקבוצות הבאות (כנראה שרק בהן נוצרות התשואות הגבוהות):
    1. נדלן יזמי בישראל (גינדי, ליברטי, אאורה, אנגל משאבים, חנן מור, ...).
    2. נדלן יזמי בחול (נאנט, סקורפיו, פלאזה, ...).
    3. אחזקות נדלן ממונפות (אלביט הדמייה, קרדן NV, רוזבאד, ...).
    4. תעשיתיות/מסחר (פטרוכימיים, אידיבי, צאם, סינרגי, אברות, סקיילקס, ...).
    5. ספקולטיביות (יותר או פחות) (יורוטרייד, אמפל, טאגור, טאו, גמול, ...).

מבין כל הקבוצות הנ"ל, נראה כי הקבוצה שחטפה הכי הרבה ולכן מציגה את הפוטנציאל הגבוה ביותר היא קבוצת התעשיתיות/מסחר. הקבוצה שהפגינה את החוסן הרב ביותר היא ה"נדלן יזמי בישראל".כיוון שכך, אני אישית העברתי את המשקל העודף בתיק (שהייה בעבר בנדלן היזמי בישראל) לקבוצת התעשיתיות/מסחר (בעיקר לאור העובדה כי ככלל הדוחות בקבוצה זו היו טובים מאוד), כאשר אינני מתעלם כמובן גם מהזדמנויות (לשיטתי) בקבוצות אחרות.

בעתיד הקרוב, אשתדל לעדכן בנוגע לניירות עליהם דובר בעבר (בייחוד - ליברטי אגח ג, חנן מור אגח ד, צאם אג 1, אברות אגח ג, טאגור אגח א). בנוסף, אשתדל להוסיף זרקור על הניירות הבאים:
    1. גינדי אגח ג (חוב קיים).
    2. קרדן NV אגח ב.
    3. אאורה אגח 1 (עם צאת הדוחות).
    4. פאנגאיה אגח ?.
    5. סינרגי כבלים אגח ב (אולי).

אם מישהו חושב שכדאי לסקר ניירות נוספים (או לשים דגש על עידכונים נוספים), אשמח לשקול.

בברכה,

היי פיראט
    אהבתי את הפוסט ומצפה לעוד ניתוחים שלך, מעמיקים יותר או פחות על השוק

אשמח אם תכתב את דעתך על אידיבי(אני כבר חצי יום יושב על הדוח שלהם ומנסה להסיק מסקנות) והדו"ח שהם פירסמו היום.אם בא לך להכנס לאג"ח ספציפי שלהם ולנתח גם טוב

הי redarmy,

היה לנו דיון שלם בנושא וחשבתי שבסופו של יום הסכמנו לא להסכים. אישית אני חושב שהמפתח פה הוא לא הדוחות אלא תובנות יותר ברמת המאקרו. המספרים החשבונאיים במקרה של קבוצת IDB הם חסרי משמעות (לפחות פה אנחנו מסכימים). מה שחשוב לבחון בקבוצת IDB הם 2 אלמנטים - תזרים (מהלך עסקים רגיל) ושווי נכסי (מקרה של הסדר).

אינני יודע לאיזה IDB אתה מתכוון (אחזקות או פיתוח) ולמרות שרבים חושבים שזה היינו-הך, לדעתי אין זה כך. כפי שנאמר ב-thread הרלוונטי (ונומק שם), להבנתי, אגחי IDB אחזקות נסחרים הרבה יותר מדי גבוה. לטעמי, IDB אחזקות היא חברה בפשיטת רגל וכיום אין לה כל נכס שהוא. מייד תבוא ותטען - מהי השטות הזו והרי היא מחזיקה ב-IDB פיתוח. אך אז אתה נדרש להראות מה שוויה של IDB פיתוח.

שוויה הסחיר של IDB פיתוח הוא שלילי. המשמעות של זה לא כל כך חשובה ל-IDB פיתוח, אך קריטית ל-IDB אחזקות, שכן היא חוסמת 2 דרכי מימון אפשריות. האחת מכירה/שיעבוד חלקים של IDB פיתוח לגורמים שלישיים (תמיד ניתן לקנות יותר זול בשוק) והשנייה מתן הלוואה מ-IDB פיתוח ל-IDB אחזקות (יהווה סמן לחשש סביר לפירעון החוב ולכן לא יעבור בית משפט).

הפסדים צבורים של כ-700M שח ל-IDB פיתוח (אם נתעלם מרווחים על בסיס שווי credit-Swiss בדוחות הנוכחיים) הם חסם אימתני להנזלת IDB אחזקות בדרך של דיבידנד. אין מספיק במימוש נכסים ב-IDB פיתוח, יש צורך לממשם ברווח עצום אם ברצון דנקנר להעביר כספים מעלה. המימוש הקלוקל של כלל תעשיות לא מקל על המלאכה.

האפשרות של התייצבות שוק ועליית ערך היא אפשרות סבירה. לדעתי, שוק הסלולר במצב יציב ימשיך להיות רווחי, שוק הקמעונאות במצב יציב ימשיך להיות רווחי ושוק הפיננסים נסחר במחיר מצחיק. כל הנכסים הללו הם נכסים איכותיים (כן, אני יודע שחלקכם יגחכו - אך זאת ההבנה שלי), אך הבעייה של כל הנכסים הללו שכולם נמצאים תחת לחץ עצום. אינני רואה את סלקום (לחץ רגולצייה), שופרסל (לחץ מחאה חברתית), כלל פיננסים (לחץ רגולצייה ולחץ מצב מאקרו) ו-Credit Swiss (לחץ מצב המאקרו) משתפרות בזמן הקרוב וזמן הוא הדבר שחסר לנוחי דנקנר. דנקנר תולה את יהבו על עליית ערך של מכתשים אגן - אולי כך הוא, אך אין בכך די.

כעת נותר לשאול, כיצד דנקנר ייקנה זמן?

ב-IDB פיתוח זה יהייה די קל. דנקנר ישעבד נכסים וישיג תזרים. זה רע לבעלי האגח של IDB פיתוח (ביטחונות יורדים) אך במחיר בו נסחר החוב כיום אין לזה כמעט חשיבות (האגחים הבינוניים של IDB פיתוח [נתייחס ל-י] נראים לי כבאנקר מתחת ל-66 אג). מנגד, ככל שעובד הזמן, ישועבדו יותר ויותר נכסים של IDB פיתוח וישאירו פחות ופחות ערך ל-IDB אחזקות. הזמן פועל לרעת IDB אחזקות וגאוותו של דנקנר לא תאפשר לו לפעול היום לצורך השגת הסדר ב-IDB אחזקות. בעוד שנה מהיום IDB פיתוח בהחלט עלולה למצוא את עצמה עם נכסים לא משועבדים ששווים הנכסי פחות מהחוב ללא השיעבודים (שיעבודים ניתנים בשווי עודף על הלוואות).

ב-IDB אחזקות it's a bitch. בהתאם לסקירה, אני מניח שבשנה הקרובה לא נראה התייצבות מצב אמיתית. גם אם נעריך כי שנתיים יאפשרו למצב להתייצב (ואין ערובה לכך), אנו צריכים להבין מהיכן יגיע הכסף לשנה הבאה (400M שקל!!!). אם נסתכל על הדוח של אידיבי אחזקות, שם מצוין "מקורות אחרים" שלפי טענותי (להלן) כולם למעט אחד בלתי אפשריים. האחד שאפשרי הוא הנפקת זכויות, אך לדעתי אינו סביר - איני רואה את דנקנר מגייס מגבית של 400M שח אחרי המגבית האחרונה (בה הוא לא השתתף!!!).

לסיכום: אני חושב ש-on top הדיון שהתקיים ומסביר מדוע IDB פיתוח היא בעל שווי נכסי של לערך 0 (להערכתי - הסבר ב-thread הרלוונטי), הניתוח של IDB (אחזקות ופיתוח) צריך להעשות ברמת המאקרו. לפי ההבנה שלי, יהייה לדנקנר מזל גדול אם יצליח ב-IDB אחזקות להתחמק מהסדר בעוד שנה (ע"פ הדיון להלן). העניין הוא שאז אולי יהייה מאוחר מדי, רק הדיונים על הסדר ב-IDB אחזקות עלולים להכניס את IDB פיתוח לסיחרור. מצב זה עלול לגרום שאפילו בעלי האגח ב-IDB פיתוח לא יראו את כל חובם בחזרה (נכסים משועבדים נמכרים ב-fire sale) ומקל וחומר בעלי האגח ב-IDB אחזקות לא יראו גרוש.

redarmy, רוב הטענות כבר נטענו על ידי ועל ידי אחרים (רק לא בצורה מסודרת שכזו) ונדחו על ידך כ"פסימיות". אולי הן אכן פסימיות, אך עד שאני לא אבין מהיכן דנקנר הולך לגייס 400M שח בשנה הבאה ל-IDB אחזקות (חברה שלא שווה כלום, לדעתי), אינני מוצא שום סיבה לאופטימיות ב-IDB אחזקות. אולי הערה אחרונה - לדעתי IDB פיתוח היא חברה ראוייה ו-given time תחזיר את כל חובותיה. אם אתה מאמין בנוחי דנקנר, אזי האגחים של IDB פיתוח הם "אמונה עם שלייקס". לכן, בכל מקרה, לא כדאי לדעתי להתעסק עם האגחים של אידיבי אחזקות וכדאי ללכת לאגחים של אידיבי פיתוח (מה רע ב-30% תשואה?).

בברכה,

היי פיראט, אשמח אם תתן דעתך לאגחים של דיסקונט השקעות שהן יותר נמוכות בפירמידה אך עדיין מראות תשואות פוטנציאליות נעות וכן לאגח של אינטרנט זהב שצנח לאחרונה (הוא דווקא בצד העליון של פירמידה). האם יש פה יותר סיכון או פסיכולוגיה? תודה, רון

אהלן פיראט

אינני יודע לאיזה IDB אתה מתכוון (אחזקות או פיתוח)
    אחזקות, פיתוח לא מעניינת אותי, מבחינתי היא רק צינור מוליך

האפשרות של התייצבות שוק ועליית ערך היא אפשרות סבירה.
    דוקא בעניין זה אני לא כל כך אופטימי לגבייהם(אולי המצב אף יחמיר לעולם לא נדע מה היא התחתית אלא רק בדיעבד)
    בגלל זה גם יותר חשבתי על מכירה של אחד מנכסים אלה(במיוחד שופרסל או סלקום)

כעת נותר לשאול, כיצד דנקנר ייקנה זמן?
    אני אשמח אם תציץ בדו"ח שלהם בעמוד 29 ו-30 שבו מפורט הדו"ח תזרים מזומנים חזוי אולי זה יספק כמה הסברים ומשם נוכל להתקדם.

היי פיראט
    יש פה נקודה שנגעת בה לגבי אידיבי פיתוח שאני מעוניין להרחיב לגביה.
    אני באופן אישי נמנעתי מלהשקיע עד כה באגחים של אידיבי פיתוח משתי סיבות עיקריות
    1. אני מאמין שבעתיד הלא רחוק נוחי יאלץ לבקש הסדר באידיבי אחזקות, דבר שיצור לחץ מכירות בכל חלקי הפירמידה ותהיה אפשרות לאסוף בשערים נמוכים יותר.
    2. כמו שכתבת נוחי ינסה להרוויח זמן ע"י שיעבוד נכסים, דבר שיעבוד לרעת מחזיקי האגח של אידיבי פיתוח. (ראה ערך דוראה).
    אומנם לפחות סעיף 1 הוא שיקול של סוחר ולא של משקיע אך הוא בסך הכל דומה למשפט שאהבת "64 זה מחיר טוב אבל 57 יותר טוב"
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הי hron,

דיסקונט השקעות - האחזקות העיקריות של דיסקונט השקעות הן סלקום, שופרסל וכור (מכיל את Credit Swiss) והן הבעייה של אידיבי פיתוח. הייתרונות של דיסקונט השקעות הן הקירבה לנכסים ובמיוחד לכור שמלאה במזומנים. בגדול, אינני מאמין שיהייה בעייה עם האגחים בדיסקונט השקעות. בקטן, תשאל את עצמך את השאלה - האם אתה מאמין שמחזיקי אגח של כור יאותו להחליפן באגח דיסקונט השקעות? אם התשובה היא כן, האגחים של דיסקונט השקעות ראויים ליותר כבוד, אם התשובה היא לא, אזי הם די דומים לאלו של IDB פיתוח. כור היא הג'וקר של דיסקונט השקעות לימים טרופים אלו ולמעשה נסחרת נמוך מדי ביחס לפוטנציאל שלה (קרדיט, מכתשים אגן והרבה מזומן).

אינטרנט זהב - אינטרנט זהב היא חברה פשוטה מחזיקה ב-80% בבי-קום (שמחזיקה 31% מבזק), יש לה מזומן של 325M ש"ח וחובות של 1133M ש"ח. כיום בי-קום היא בעלת שווי סחיר שלילי. גם אם אתה מעריך שבזק נסחרת wayOff השווי הכלכלי שלה (ולהערכתי - אין זה כך, היא נסחרת מתחת לשוויה אך לא הרבה מתחת לשוויה), עדיין הסיכון לא מצדיק תשואה כל כך נמוכה.
    לבסוף - אנו בשוק השוואתי. ישנם מספר ניירות יותר בטוחים (לדעתי כמובן) משני הנזכרים שנותנים תשואה גבוהה יותר, אז מדוע להתעסק עם הללו. דוגמאות: ליברטי אגח ג, אאורה אג 1 (תתייחס שם לפארי 44), סינרגי כבלים אגח ב, חנן מור אגח ד, פטרוכימים אגח ה/ו, אנגל משאבים אגח ו, ארזים אגח 4, פאנגאיה אגח א, אלביט הד אג 1, גינדי אגח ג ועוד ועוד ועוד. אם לסכם, אני מעריך שהאגחים שציינת ישלמו הכל בזמן, אך ביחס לשוק הם נסחרים גבוה מדי.

בברכה,

הי redarmy, gimani

קראתי את התגובות ונזכרתי שוב באנשים מסוימים ששואלים שאלה, עונים את התשובה ומתעצבנים ממנה. אז, האמת היא שב-post המקורי - שאלתי, עניתי ואפילו התעצבנתי. כנראה שהוא ארוך מדי מכדי לעקוב אחריו :-). מה שנותר לי זה רק לתמוה - מדוע IDB אחזקות כל כך מעניין, שכל דיון באשר הוא נגמר שם? - יש ניירות בטוחים יותר ובתשואות גבוהות יותר (אלביט הד, סקורפיו, נאנט, ...). במילים אחרות, הכל כבר נאמר ומכל הכיוונים וכולנו כרגע טוחנים מיים.

חברים, אם לא הצלחנו לשכנע אחד את השני עד עכשיו, אז כנראה שגם לא נצליח :-).

ציטוט פורסם במקור על ידי redarmy צפה בהודעה
    אחזקות, פיתוח לא מעניינת אותי, מבחינתי היא רק צינור מוליך

......

אז זהו - שהיא לא. היא צינור חסום ולא צינור מוליך (כפי שמנומק). מכירה של נכס נוסף אינה מספקת להזרמת כספים, התנאי הוא מכירה ברווח עצום - האם אתה רואה כיום מישהו משלם על סלקום או שופרסל מעל הספרים? או כפי שנאמר בכתוב:

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    אין מספיק במימוש נכסים ב-IDB פיתוח, יש צורך לממשם ברווח עצום אם ברצון דנקנר להעביר כספים מעלה. המימוש הקלוקל של כלל תעשיות לא מקל על המלאכה.
    ד
    דוקא בעניין זה אני לא כל כך אופטימי לגבייהם(אולי המצב אף יחמיר לעולם לא נדע מה היא התחתית אלא רק בדיעבד)
    אכן, אנו מסכימים, לגבי הזמן הקצר, כפי שנכתב:

אינני רואה את סלקום (לחץ רגולצייה), שופרסל (לחץ מחאה חברתית), כלל פיננסים (לחץ רגולצייה ולחץ מצב מאקרו) ו-Credit Swiss (לחץ מצב המאקרו) משתפרות בזמן הקרוב וזמן הוא הדבר שחסר לנוחי דנקנר. דנקנר תולה את יהבו על עליית ערך של מכתשים אגן - אולי כך הוא, אך אין בכך די.

..............

ב-IDB אחזקות it's a bitch. בהתאם לסקירה, אני מניח שבשנה הקרובה לא נראה התייצבות מצב אמיתית. גם אם נעריך כי שנתיים יאפשרו למצב להתייצב (ואין ערובה לכך), .......

ובהמשך

אני אשמח אם תציץ בדו"ח שלהם בעמוד 29 ו-30 שבו מפורט הדו"ח תזרים מזומנים חזוי אולי זה יספק כמה הסברים ומשם נוכל להתקדם..
    הא, אבל כבר הצצתי וכך נכתב ...

אם נסתכל על הדוח של אידיבי אחזקות, שם מצוין "מקורות אחרים" שלפי טענותי (להלן) כולם למעט אחד בלתי אפשריים. האחד שאפשרי הוא הנפקת זכויות, אך לדעתי אינו סביר - איני רואה את דנקנר מגייס מגבית של 400M שח אחרי המגבית האחרונה (בה הוא לא השתתף!!!).

ונעבור אליך gemini :-).
    נראה לי שהגישות והתובנות שלנו קצת יותר קרובות האחת לשנייה (ביחס ל-redarmy). כנראה שמה שאנו לא מסכימים עליו הוא אלמנט הזמן. די מזכיר לי את הדיון מול udiwe שהיה לגבי התזמון ולא לגבי המהות.

ציטוט פורסם במקור על ידי gimani צפה בהודעה
    ה
    1. אני מאמין שבעתיד הלא רחוק נוחי יאלץ לבקש הסדר באידיבי אחזקות, דבר שיצור לחץ מכירות בכל חלקי הפירמידה ותהיה אפשרות לאסוף בשערים נמוכים יותר.

אני חושב שטווח הזמן הוא כשנה ולא "בעתיד הלא רחוק" ולכן אני חולק על התזמון שלך ולא על המהות (כפי שצויין לטעמי השווי ההוגן של אידיבי פיתוח י ביחס לתמחור השוק הוא 76 אג - אינני מתכוון לחכות לפארי ואם יגיע לשערים 75-80 אני מתכוון לצאת מהפוזיצייה). או כפי שנכתב במקור:

הזמן פועל לרעת IDB אחזקות וגאוותו של דנקנר לא תאפשר לו לפעול היום לצורך השגת הסדר ב-IDB אחזקות.
    ובאשר ל ...

ציטוט פורסם במקור על ידי gimani צפה בהודעה
    ה
    2. כמו שכתבת נוחי ינסה להרוויח זמן ע"י שיעבוד נכסים, דבר שיעבוד לרעת מחזיקי האגח של אידיבי פיתוח. (ראה ערך דוראה).
    לדעתי התיאור איננו מדויק - אני מתייחס לאגחים הבינוניים של IDB פיתוח. דנקנר ישלם מהכספים שילווה את תשלומי האגח. אם נניח שיעבודים של 150% על ההלוואות והון עצמי של IDB פיתוח 0 (שתי ההנחות קיצוניות), אזי יהיו תשלומים של כ-66% מהחובות הבינוניים (כל החובות הקצרים וגורנישט מהחובות הארוכים) בכדי להגיע למצב של דוראה. זהו למעשה חישוב ה"באנקר" שלי כפי שנאמר בכתוב:

דנקנר ישעבד נכסים וישיג תזרים. זה רע לבעלי האגח של IDB פיתוח (ביטחונות יורדים) אך במחיר בו נסחר החוב כיום אין לזה כמעט חשיבות (האגחים הבינוניים של IDB פיתוח [נתייחס ל-י] נראים לי כבאנקר מתחת ל-66 אג). מנגד, ככל שעובד הזמן, ישועבדו יותר ויותר נכסים של IDB פיתוח וישאירו פחות ופחות ערך ל-IDB אחזקות.

בברכה,
    ובואו נלך לשחות במיים אחרים - יש מספיק אגחים מעניינים היום בשביל להתעכב על משפחה יחידה.

הי pirate ,וכולם
    כל הכבוד לכולם על הדיון הענייני והמפרה
    אני קורא (שקט) ולומד הרבה

בדיוק לדיונים כאלה קיויתי ואליהם התכוונתי באותו פוסט שכתבתי בזמנו
    יישר כוח

דרור

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •