פיראט מכובדי,
לדעתי, קיימת אנומליה כללית בשוק.
אפריקהכ"ו נסחרת ב- 20% מהמתואם, אפריקה אג"ח שפרוס טוב, לחברה כסף בכמעט מיליארד ש"ח בקופה ברמת הסולו. לחברה זכות להנפקת זכויות או הנפקה פרטית של בעל השליטה שיכניסו בין 150M - 300M ש"ח בשנה הבאה, לאפריקה נכסים לא משועבדים והחוב לבנקים קטן יחסית.
אני מסכים עם הניתוח של לגבי חברות הדירוג - הן מבחינתי האחראים לסגירת השער לאחר בריחת הסוסים מהאורווה.
בניגוד לאג"חים אחרים דוגמאת: אידיבי פתוח את אחזקות, נאנט,אלביט הדמיה שנסקים כאן בפורום אפריקה להערכתי לא תצטרך ללכת להסדר לפחות 3 שנים כי הכסף בקופה פחות או יותר לשנתיים ומשהו קדימה.
כל האחרים דוגמאת: נאנט, אידיבי, אלביט מתומחרים להליכה להסדר.
להערכתי, מצבה שלאפריקה טוב ביחס למחיר בו היא נסחרת ולכן לא הייתי מוכר במחיר השוק היום. אם רוב רובו של אג"ח כ"ו יומר בכ"ז כי המוסדיים ירצו את הנזילות על מנת להעמיס סחורה בזול מכל טוב שיש היום בשוק - אפריקה פורעת את רב הקרן של 3 השנים הקרובות ונותרת עם הריבית לשלם בלבד.
בתוספת לקיחה בחשבון של מה שישאר בקופה + הנפקת הזכויות של שנה הבאה והנה כבר גם תשלומי הריבית בקופה.
המהלך להערכתי, ישפר את מצבה שלאפריקה ולכן בעתיד אני מצפה ששער האג"ח יעלה בטווח זמן של שנה קדימה. אין וודאות שזה יקרה ואני מוכן לשבת על האג"ח לפידיון.
אגב, יש לך הסבר מה פשר המפולת בנאנט היום?