מהקל את הכבד ...
אז אבי,
לשאלתך (ושל אחרים), העליתי זרקור לאאורה אג 1 (שמסביר "מאסטומרת").
ואל הכבד, ...
אז jsphs7,
ראשית - תודה.
עכשיו לתכלס ...
אז ככה:
1. אלו שיקולי מסחר ואני מתנגד להם באופן עקרוני. יש הטוענים כנגדי שאני כן מתייחס לשיקולי מסחר מפעם לפעם והם צודקים (ברור לי שלא רק שיערוך משפיע על נייר). אך כלל ברזל הוא עבורי, אינני מחזיק נייר אך ורק בגלל שיקולי מסחר. מה שאתה למעשה טוען פה - "מחיר האיגרת אינו ראוי, אך אני מחזיק אותה משיקולי מסחר". אל תבין לא נכון - הטיעון תקין, אך לא במחוזות פעולותי.
2. אני מסכים עם gimani, כן תל-בונד, לא תל-בונד, האגח לא ייסחר בתשואהחד ספרתית (לא אמור לפחות).
3. ביום שאני אסתמך על פעולותיהם של חברות הדירוג (ודעתי עליהם ידועה) הוא היום שבו אעזוב את שוק ההון. אין שום קשר בין פעולותיהם למה שקורה בפועל (בדיחה עצובה החברה האלה).
ובהמשך ...
ראשית הבהרה -אפריקה אינה חברת נדלן ממונף אלא חברת אחזקות ממונפת (נאנט ואלביט הדמייה הן משהו באמצע).
באשר לשאלתך, איני מחזיקבאפריקה אגח כו, אך התחלתי לרכוש מחדש נאנט ג לאחרונה (ביום המסחר האחרון - שער 47 בכמות קטנה של 5000) ובנוסף מחזיק כמויות גדולות מאוד מאלביט הדמייה אג 1 (כיום מהווה 6% מהתיק). אני חושב שזה עונה לשאלתך בצורה הברורה ביותר שיש. אבל, לטעמי, זאת אינה השאלה הנכונה - המרחק בין הניירות שהבאת הוא כה גדול שקנייה של אחד ולא של השני משקפת יותר סגנון מאשר כדאיות.
תשאל את עצמך (בחזרה) כך:
מבין כל הניירות שהוצגו ב-post, האם יש ולו נייר אחד שהיית מעדיף אתאפריקה אגח כו על פניו?
בברכה,