מהקל את הכבד ...

אז אבי,
ציטוט פורסם במקור על ידי אבי1 צפה בהודעה
ברשותך מאסטומרת לא ידועה, מדובר בשוק הפשפשים, קונים חתול בשק, או זה מכרז ?as is תפתח תראה ! אם אפשר הסבר
לשאלתך (ושל אחרים), העליתי זרקור לאאורה אג 1 (שמסביר "מאסטומרת").

ואל הכבד, ...

אז jsphs7,

ראשית - תודה.

עכשיו לתכלס ...
ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
....
הפחתת האי וודאות בתשלומי עיקר הקרן יאפשרו להערכתי להעלות לאפריקה את הדרוג לפחות ל- A- ואולי אף A.

מרגע שאג"ח גדול בכמותו כמו אפריקה כ"ו ו- כ"ז יכנס לתל בונד יהיו תעודות סלו שיקנו והרבה.

למעשה מי שקונה היום אפריקה כ"ו בהנחה של 20% על המתואם מחזיק באופציה לכניסה לתל בונדים - דבר שיכול להעביר את האג"ח לחד ספרתי ורווחי הון בטווח של שנה.
....
אז ככה:
1. אלו שיקולי מסחר ואני מתנגד להם באופן עקרוני. יש הטוענים כנגדי שאני כן מתייחס לשיקולי מסחר מפעם לפעם והם צודקים (ברור לי שלא רק שיערוך משפיע על נייר). אך כלל ברזל הוא עבורי, אינני מחזיק נייר אך ורק בגלל שיקולי מסחר. מה שאתה למעשה טוען פה - "מחיר האיגרת אינו ראוי, אך אני מחזיק אותה משיקולי מסחר". אל תבין לא נכון - הטיעון תקין, אך לא במחוזות פעולותי.
2. אני מסכים עם gimani, כן תל-בונד, לא תל-בונד, האגח לא ייסחר בתשואה חד ספרתית (לא אמור לפחות).
3. ביום שאני אסתמך על פעולותיהם של חברות הדירוג (ודעתי עליהם ידועה) הוא היום שבו אעזוב את שוק ההון. אין שום קשר בין פעולותיהם למה שקורה בפועל (בדיחה עצובה החברה האלה).

ובהמשך ...
ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
....
אם נסתכל על חברות נדלן ממונף, מצבה של אפריקה טוב בהרבה ביחס לנאנט ג, לנאנט אין נראות איך היא משלמת את 2013 והיא תלויה בבניה בפולין ובהונגריה.

אשאל זאת כך:

האם היית אפריקה כ"ו על מנת לרכוש 2 אגרות נאנט ג?
האם היית מוכר כ"ו על מנת לרכוש 2 אגרות + של אלביט ד?
ראשית הבהרה - אפריקה אינה חברת נדלן ממונף אלא חברת אחזקות ממונפת (נאנט ואלביט הדמייה הן משהו באמצע).

באשר לשאלתך, איני מחזיק באפריקה אגח כו, אך התחלתי לרכוש מחדש נאנט ג לאחרונה (ביום המסחר האחרון - שער 47 בכמות קטנה של 5000) ובנוסף מחזיק כמויות גדולות מאוד מאלביט הדמייה אג 1 (כיום מהווה 6% מהתיק). אני חושב שזה עונה לשאלתך בצורה הברורה ביותר שיש. אבל, לטעמי, זאת אינה השאלה הנכונה - המרחק בין הניירות שהבאת הוא כה גדול שקנייה של אחד ולא של השני משקפת יותר סגנון מאשר כדאיות.

תשאל את עצמך (בחזרה) כך:
מבין כל הניירות שהוצגו ב-post, האם יש ולו נייר אחד שהיית מעדיף את אפריקה אגח כו על פניו?

בברכה,