הי Yoadw,

עברתי על ה-thread הנוכחי ולהפתעתי מופיעה בו מעין רשימת מכולת (לא בדיוק - אין בהן המלצה, אלא השוואתיות לאפריקה אגח כו).

אני חושב שההשוואה הבאה תיתן איזו שהיא תובנה למושג "אגח ראוי". ב-15.6 נאמר כי רשימת האגחים הבאה היא גם יותר בטוחה וגם בעלת תשואה גבוהה יותר ביחס לאפריקה כו:
ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
אם אתה מגביל את החיפוש גם לסיכון יותר קטן וגם לתשואה גבוהה יותר, אני אציע לך לבדוק מספר ניירות (אשתדל עם מח"ם ארוך ככל שניתן, שיהייה בסיס להשוואה).

מתחום קרוב:
1. אאורה אג 1 (שער 33 - תשואה לא ידועה [הפירסומים בעיתונות הם טכניים ולא נכונים] - הערכתי 22%+מדד, במסלול מנייתי)
2. חנן מור אגח ד (שער 77 - תשואה 15%+מדד).
3. ליברטי אגח ג (שער 81 - תשואה 17%+מדד).
4. גינדי אגח ג (שער 80 - תשואה 20%+מדד).
5. פאנגאיה אגח ג (שער 100 - תשואה 11%+מדד) - אמנם תשואה נמוכה מעט מאפריקה, אך ישנו כסף משועבד בקופה שמכסה את מחיר האגח ולכן רמת הביטחון היא הרבה יותר גבוהה.

מתחום התעשייה (קשה להשוות בין תחומים שונים ובכל מקרה תחום התעשייה בבסיסו מסוכן יותר מתחום הנדל"ן ועדיין ננסה להציע מספר ניירות לבדיקתך):
1. סינרגי כבלים אגח ב (שער 81 - תשואה 27%+מדד).
2. גלובל כנפ אגח א (שער 86 - תשואה 12%) - אמנם תשואה נמוכה מאפריקה, אך בעל פעילות יציבה ותזרימית, לכן רמת הביטחון היא יותר גבוהה.

ואם אתה מוכן להתמודד עם פירוקים ו/או הסדרים (אם יקרו) לאגחים עם בטחונות מעל שווי האג"ח (מה שאומר שייתכן פלקטואטיביות גבוהה בסחירותם):
1. ארזים אגח 4 (52 - 37%+מדד).
2. אנגל משאבים אגח ו (71 - 24% + מדד).
3. נתנאל גרופ אגח ג (82 - 18% צמוד פריים).
והנייר הנוסף:
ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
שקלתי אם להכניס לרשימה את אלעזרא אגח א (אם אני זוכר נכון, ביטחונות של כ-170% על החוב הסחיר). אך, כמו באפריקה אגח כו, הביטחונות הן מניות (של אלבר) ואלעזרא היא חברת אחזקות ממונפת, לכן החלטתי לבסוף שלא (למרות שבין השניים, אני בוחר באלעזרא א כל יום בשבוע - הוא נותן 22%+מדד ולכן גם אם הסיכון מעט יותר גבוה, במשוואת סיכון-סיכוי הוא אוכל את אפריקה כו לארוחת בוקר). למעשה אני התחלתי לאחרונה לקנות את אלעזרא אגח א (באזור 90 אג).

מאז ה-15.6 ביצועי הניירות:

אפריקה כו: 8%-

1. אאורה אג 1: 6%-
2. חנן מור אגח ד: 9%+
3. ליברטי אגח ג: 2%+.
4. גינדי אגח ג: 7%+
5. פאנגאיה אגח ג: 3%+
6. סינרגי כבלים אגח ב: 20%+
7. גלובל כנפ אגח א: 4%+
8. ארזים אגח 4: (היה פדיון+ריבית): 3%-
9. אנגל משאבים אגח ו: 2%+
10. נתנאל גרופ אגח ג: 19%+
11. אלעזרא אגח א: 11%+

אם תסתכל - אין ולו נייר אחד שנתן תשואה נמוכה מאפריקה אגח כו בתקופה. העובדה שמבין 11 ניירות אין ולו אחד שמציג על תקופת זמן זו תשואה נמוכה משל אפריקה אגח כו, יש בה כדי להאיר מעט את המושג אליו אני מתייחס כ"אגח לא ראוי". מעבר לכך, אם בעתיד תחזור על תרגיל זה בטווח זמן יותר ראוי לאגחים (לפחות חצי שנה קדימה) אתה תגלה כמה ההפרש משמעותי (בגלל המח"ם הארוך יחסית שמאפיין את הניירות הנידונים), לא שכרגע הוא אינו בולט מספיק ...

בברכה,