לאחר רבעון ראשון של מכירות חזקות שנמשכו גם בחודש אפריל, ניתן לומר שתעשיית יצרני הרכב האמריקאית נמצאת על מסלול צמיחה. למעשה, אם היא תצליח לשכפל את ההצלחה של ארבעת החודשים שחלפו, עד לסוף השנה, אזי סך המכירות בארה"ב ינסקו ל-14.5 מיליון כלי רכב...


...בשורה תחתונה יהיה זה שיפור מרשים לעומת 2011, אז נמכרו כ-12.8 מיליון כלי רכב בלבד. ניתן לומר בביטחון מלא שתעשייה זו התרחקה מהתהום אליו כמעט צללה רק לפני ארבע שנים. אז היא עמדה בפני פשיטת רגל נוכח המשבר הכלכלי שפרץ בארה"ב ואיים על המשך קיומה. עד כמה השתפר המצב? נתוני המכירות של חודש אפריל מציגים שיפור של 9% לעומת התקופה המקבילה ב-2011. מניתוח דוחות מסירת כלי הרכב בפילוח ליצרנים, ניתן לראות כי השיפור היה רוחבי: קרייזלר מכרה 141,165 בחודש החולף (עלייה של 20% לעומת אשתקד) ובכך היה זה חודש אפריל הטוב ביותר בארבע השנים האחרונות. פורד (F), שממוקמת במקום השני אחרי ג'נרל מוטורס (GM) ברשימת מסירת המכוניות סיימה את חודש אפריל עם סך מכירות של 179,658, קיטון של 5% לעומת אשתקד. גם חלק מיצרניות הרכב האירופיות קצרו הצלחה בארה"ב. כך לדוגמאפולקסווגן (VLKAY) רשמה גידול במכירות של 31.5% לרמה של 37,525 מכוניות.

האם התאוששות זו יציבה או שברירית? כשמצד אחד מחירה של מכונית ממוצעת עלה לשיא של 30,750 דולרים ומצד שני מחיר גלון בנזין נושק ל-4 דולר, אחרי עלייה עקבית של חודשים ארוכים. התשובה היא, שהאמריקאי הממוצע מרגיש מספיק בטוח להכניס יד לכיס ולרכוש מכוניות.מהם הגורמים שדוחפים את תעשיית הרכב כלפי מעלה? ראשית, הקטר שאחראי לגידול במכירות הוא באופן אירוני הרכב הקטן והחסכוני. טעמם של האמריקאים בשנים האחרונות השתנה ממכוניות גדולות ובזבזניות לכיוון הקטנות והזולות יותר ותעשיית ברכב האמריקאית פיתחה מענה לסגמנט זה בדמות מכוניות קטנות , משוכללות וחסכוניות יותר מבעבר. אנליסטים הסוקרים את הסקטור מעריכים כי מגמה זו תמשך ותתחזק בשנים הבאות. כמו כן, מבצע גריטת המכוניות הישנות רשם הצלחה כמעט חסרת תקדים בין השנים 2009 ל-2010 , כשבארה"ב ירדו יותר מכוניות מהכביש, מאשר נמכרו באותה התקופה. נציין כי מבצע מעין זה לא התרחש מאז מלחמת העולם השנייה.
מפתיע לגלות, שבעוד שהביטחון של הצרכן האמריקאי "עלה על הכביש", הביטחון של המשקיע האמריקאי נותר הרחק מאחור. מבדיקה שערכה מחלקת המחקר של אינפיניטי, עולה כי ההתאוששות של תעשייה זו לא הגיע למניות החברות. כל מניות החברות המובילות במכירות נסחרות ברמות נמוכות יותר בהשוואה לאפריל 2011 בהובלת המניות של החברות האמריקאיות. צמד המניות פורד וג'נרל מוטורס איבדו 32.07% ו-31.05% בהתאמה. מניית הונדה רחוקה ב-12.5% מאז אפריל 2011. מניות פולקסווגן וטויוטה נמוכות ב-3.27% ו-3.43% מהתקופה המקבילה.
שורה תחתונה: האומה האמריקאית ממשיכה לצמוח ואיתה גם בעלי רישיונות נהיגה החדשים. לצד זאת נציין כי הכלכלה בארה"ב מראה סימני יציאה מהמשבר הכלכלי הקשה אליו נקלעה, מה שמגביר את נטיית הצרכן האמריקאי לקנות מוצרי צריכה בתוכם גם מכוניות חדשות (הצריכה הפרטית מהווה 70% מהתמ"ג האמריקאי). בנוסף, נציין כי למרות המכירות החזקות בחודשים האחרונים, צי הרכב האמריקאי עדיין ישן באופן כללי. לכן במידה ותכנית הגריטה (הורדת כלי רכב ישנים, מזהמים ובזבזניים) תמשיך להצליח, בעידודו של משרד האוצר האמריקאי המציע דילים אטרקטיבים לרכישה מכוניות חדשות במקום הישנות, זו תהיה תוספת משמעותית למכירות של המכוניות החדשות. אלו רק חלק מהסיבות המשכנעות כי המכירות צפויות להמשיך לצמוח, ואיתן מניות היצרניות. לאחרונה אמר אחד מהבכירים בג'נרל מוטורס (בוב קרטר) בראיון לבלומברג: "אנחנו מאמינים כי מניות הרכב האמריקאיות אטרקטיביות יותר ממה שהמשקיעים מתמחרים אותן..." ורמז "שוק המניות זז מהר יותר ממה שכולם חושבים".

הטיפ רלוונטי למועד כתיבתו. הניתוח במסמך זה נעשה בהתבסס על מידע אשר פורסם ו/או היה נגיש לכלל הציבור באתר http://www.google.com/finance אשר החברה מניחה שהינו מידע מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנותו.