x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: האם הגיע הזמן לעבור ליואן?

האם הגיע הזמן לעבור ליואן?

שחקן שלום

אני חושב במדינה כמו סין שמבלי להרגיש הפכה למעצמה הכלכלית השולטת הן ביצור העולמי, בצמיחה(9%), בשוק הרכב, בסחורות, בשוק המחשבים והסלולאר, בתחום החלל, והמטבע שלה מתחזק כמעט כל יום, יתרות המטבע שלה צומחות בהתמדה, היא מלווה כספים לכל העולם, יש לה מטוסים, ונושאות מטוסים, המדינה גדלה בכל תחום אפשרי הצבא שלה משודרג בכל רמה צבאית גרעינית והוא הגדול בעולם. במבט על המערב, חובות בטרליוני דולרים לאירופה וארה"ב שווקים קורסים, ייצור חלש, וקרנות פנסיה שנשחקות כל יום, בשל עלות יקרה העבירו מפעלים שלמים למזרח, מלא עובדים חסרי מוטיבציה, כלכלות שלמות מתכווצות, הקלות כמותיות של נגידי הבנקים המרכזיים באירופה ובארה"ב בן ברננקי רק שוחקות את הדולר באופן שנראה כאילו בוקר אחד הוא יקרוס/ישחק רק כדי שהבנק המרכזי יוכל להחזיר את כל חובותיו. אז כבר יהיה מאוחר לדבר על דולר. נראה שהיואן השתלט על הכל. כבר היום נראה שהמדינות הענקיות הלוויניות לסין וסין עצמה כבר מדברות רק ביואן ומשאירות למערב את הדולר עד גסיסתו הסופית. האם זה המצב או שזו רק הרגשתי הפנימית? אני מפחד שאנו המזוהים עם המערב עומדים לשחוק את כל המעט צמיחה שהיתה כאן וחלילה לסבול מהמשבר המתמשך הפוקד את אירופה המתכווצת ואו ארה"ב עתירת החובות שבמידה מסוימת של שיתוף עם הענק הסיני שוחקים את הדולר כליל. ארה"ב שהיתה עד לפני כעשור המעצמה הכלכלית בהחלטות של הנשיאים ונגידים האחרונים הגדילו את חובות האומות המערביות למקום מפחיד. האין זה הזמן לעבור מטבע לכיוון היואן?

דברים דומים כתבתי בפורום תעודות הסל.

rema1
    אורח
    שלום שחקן,
    מה שלומך?

מדינות סקנדינביה שקטות ומשגשגות
    מדינות יפות וכלכלה מצליחה בכל קנה מידה.
    האזרחים מרוצים (פגשתי למשל שבדים
    נוסעים, מצליחים ושמחים משחקים גולף למה לא?)

אולי כדאי לעבור למטבע שם הקרונה ?
    אשמח לחוו"ד

תודה,
    פקיעה מוצלחה

REMA שלום,

יכול להיות שהקרונה וגוש המדינות הסקנדנביות מוצלחות אך בקני מידה של מחזורי הכספים כמות האוכלוסיה המעורבת בצמיחה והתחומים הרבים, קשרי מיסחר וכלכלה הרי מדובר בכלכלה הצומחת פי כמה מכל מדינה קטנה שהמטבע שלה נראה מעט במצב יותר טוב מהיורו או הדולר. כאן מדובר במעצמה כלכלית שהשתלטה בעוצמה כמעט בילתי ניתנת לריסון על כל מה שניתן לחשוב. מדינה שבונה 22 כורים אטומיים בו זמנית ליצור חשמל שמווסתת את כמות אזרחיה (מאות מליונים)העוברים מהכפרים לערים, בונה כל הזמן את הגשרים הארוכים ביותר, כעת נבנה הגשר הארוך ביותר בעולם מעל הים כ-70 ק"מ ויותר, ובגורדי השחקים ומרכזי העסקים הגדלים בהתמדה. גם את חברת וולוו השבדית הענקית על כל מחלקותיה היא קנתה בלי להניד עפעף וזאת לאחר שפעולה דומה נעשתה בחברות רכב רבות במערב כשפסי ייצור רבים הועברו מארה"ב אירופה ומיפן השכנה לסיפוק התיאבון לעבודה של פועלי העולם בסין. יש פה ושם כמה מדינות שנראות טוב אחרי משבר 2008 אך את מקומה של ארה"ב תופסת או תפשה סין. בזמן שאנו ממוקדים במשברים של יוון ומדינות גוש היורו יש מדינות שמתפתחות בקצב מסחרר ושהתקשורת המקומית כנראה לא נותנת להן מספיק תשומת לב. למרות ההשפעות של הכפר הגלובלי על השווקים במזרח הרי המחזורים רק גדלים והמעבר ליואן הוא דרך למיגון מול דולר נשחק או יורו שכיוונו די ברור. הצמא ההולך וגדל למקורות אנרגיה ומתכות ויחד עמם מקורות מזון ילך ויגדל בעיקבות העליה ברמת החיים בסין. בדיוק מה שנראה בכל המערב רק בכיוון ההפוך.

הלא כך?

rema1
    אורח
    שלום חיפושית כחולה אולי וורודה LOL
    על סין אני יודעת אינך מחדש לי דבר
    הון אנושי
    אבל גם סקנדינביות מדינות לדוגמא עובדה....
    אז לא אימפריה מי רוצה להיות אימפריה
    הסקנדינביות חיות להן בשקט ובשלווה
    איזה כיף כלם שמחים להם חיים להם בלי דאגות
    אולי פה ושם התאבדויות
    מושא קנאה ולא תמיד השאיפה להיות אימפרייה
    מקננת .....who needs it for christ sake
    שבש
    חג שבועות שמח

שלום חיפושית כחולה,

ממש "נחמד" שבד"כ אנחנו מדברים באופן שלילי על סין במונחים של דיקטטורה וזכויות אדם ופתאם המערב, אביר הדמוקרטיה וזכויות האדם (והכי חשוב - הקפיטליזם) מחכה באופן נואש ל"אביר".
    המושג צמיחה בשיעור של כ-8%-9% קצת מטעה כאשר מדברים על תוצר לנפש של כ-5000 (מעוגל כלפי מעלה) דולר לנפש בלבד בסין.
    כמובן, הרבה יותר קל לצמוח ברמת תוצר כזאת מאשר מרמת תוצר, לדוג', כמו שלנו בסך כ-30000 (מעוגל) דולר לנפש. כמובן, מארה"ב וסקנדיביה שם כ-40000 ויותר.
    קראתי ספר מעניין על ההבדלים בין שתי הענקיות (הודו וסין) ומה אגיד - אני מעדיף את הודו ואת דרכה הדמוקרטית. די לזכור איך "הזיזו" כמה מיליונים בסין לצורך הקמת מתקני האולימפידה.
    ואם אנחנו מדברים על הצמיחה בסין - האם צמיחה המבוססת על הקמת ערי רפאים (חמש כאלה המיועדות לחצי מיליון כל אחת ועומדות שוממות) היא צמיחה בת-קיימא??
    בכל מקרה, אין ספק, שמיליארד++ סינים זה פוטנציאל ענק.

בברכה,
    אודי

היי חיפושית
    בא לי להצטרף פה לשיח..
    לעצם שאלתך על היואן , האם אתה מאמין לנתונים שיוצאים ממדינה זו?
    ראש הממשלה המיועד שם אמר לפני כמה שנים בראיון שהנתונים מפוברקים.

2 דברים מעניינים אותי במיוחד לגביי סין.
    קראתי דו"ח של טרים טאבס שסיפר על כל הכסף שהעשירים מוציאים מסין , ליפן וארה"ב ואירופה , בסכומי עתק , בעקביות בשנים האחרונות.
    הדבר הנוסף הוא מעמד העובדים-עבדים שם.
    מאות מליוני אנשים שחיים בתת תנאים ומועסקים בתנאי עבדות. כמה זמן זה יכול להימשך ?

וזאת המעצמה הבאה? לדעתי אין מצב.

בנוסף אל תשכח שהם מחזיקים את היואן ברצועה צרה מאד. מפחד האינפלציה.
    הם מתערבים במחירים חופשי , המשחקים של פישר פה הם בדיחה לעומת המניפולציות שעושים שם.
    לכן אין באמת תמונה אמיתית של מה קורה שם , מתברר שיש האטה , לא ברור כמה.

ועדיין המשק הסיני שווה בגודלו מבחינת תל"ג ל15 % בקושי מהאמריקאי.
    תאגידים אמריקאים בעלי מניות בבנקים וברוב התאגידים שם כך שצמיחה ורווחים זורמים לארה"ב באופן שוטף.

ב

rema1
    אורח
    hey guys

אני את סין מכירה גם מקריאה וכן הייתי שם......מעניין ברמות כן.
    הון אנושי ואנשים בעבודה לא הולכים לעבודה......ביום לא תראה, כמו בארצנו הקטנה, אנשים בבתי קפה. אין כזה דבר.
    הרחובות מאכלסים רק תיירים וזהו.

הכל נעשה בתיאום ....מרגישים בכל פינה שיש יד מכוונת ונסתרת....יש תמיד נציג של השלטון....
    קומוניזם לייט וכלכלה מערבית נגיד. אין שקיפות ברור שלא (בקומוניזם אין שקיפות מלאה)

בנוסף הכל בנוי מהיררכיה. אוי לך אם פסחת על מישהו. אינך מבין או לומד השיטה, אין לך שום סיכוי
    במו"מ ובכלל בעסקים.

חג שבועות שמח,

עדיפות הסקנדינביות שקטות וחיות להן בכיף......עזבו אימפריות
    נשקיע בקרונות אם בכלל השקעה במט"ז LOL

שלום ידידי,

קיבלתי הבוקר ואני שמח לשתף אתכם, הנה הדיקטטורה בהתגלמותה
    תיהנו...

כל שניה פנויה שאנחנו לא לומדים סינית זה יהיה בעוכריכנו

לכל המתייחסים שלום רב,

למרות שלא ניתן להתייחס לכל הנתונים שהמשטר הסיני מספק כנתונים הרשמיים, ולמרות שהשוק הסיני מבחינת התל"ג כ-15% השוק האמריקאי כמו שציינתם, ויש במדינה הזו בעיות של בועות נדל"ן ומדיניות הילד היחיד, הנתונים המסחריים מפוברקים, זכויות האדם מופרות בכל עת, ואלפי מתנגדי שילטון מוצאים להורג, עדיין המדינה הזו זוכה ליחס מועדף וליתרות מטבע אדירות המושקעות חזרה בארה"ב ובשווקים נוספים. אפילו ג' פי מורגן החל להעביר את מרכז עסקיו לסין לאחר המשבר האחרון. גם חברות הרכב, ותעשיות המזון כמו מקדונלנד ודיסני עטות על כל פיסת נדל"ן ובלבד כדי לזכות לפרוסה מהצמיחה האדירה. מספיק להביט על כמות גורדי השחקים המפעלים התעשייה על הנמלים ועל מה לא, הרי בכל מקום רואים את הכיוון הברור. סין היום חודרת בצעדים זריזים לתוך אפריקה, שואבת כל טיפת נפט ואנרגיה גם מהמפרץ הפרסי, מובילה מחצבים מדרום אמריקה וצורכת בשר ואוכל בקצב הולך וגדל. כמות המיליונרים גדלה בה בהתמדה והרי זה נתון המלמד את המצב האמיתי. הודו היא כבר סיפור אחר. הודו אומנם דמוקרטית אבל יש בה מגוון רב של לשונות, ושבטים וכמות האנאלפבטים באחוזים כבדים. המדינה מושחתת לאיפה ולהערכתי יעברו עוד מספר עשורים עד שאוכלוסייתה תתיצב ותגיע למקום בו נמצאת היום סין. במבט ארוך טווח כמה שניתן להעריך הדולר נשחק בהתמדה, כל תוכנית המרצה של ברננקי רק שוחקת את הדולר עוד והחובות בטריליוני הדולרים רק גדלים. גם הרווחים הסיניים והערביים מושקעים באגח"ים האמריקאיים מה שגורם בקלות להמשך המגמה.
    לא אחת נזכרות המדינות שמבקשות להנפיק מטבע קשה חדש ע"ג הדולר הנשחק.
    האין כל הנתונים האלה מביאים אותנו למסקנה שהמעבר מהדולר קרוב? ואולי כדאי להקדים רפואה....

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות