הרבה זמן רציתי לכתוב את ה-post הזה.
הפעם הראשונה שחשבתי עליו היה בעקבות ה-post הבא: http://www.s-maof.com/Forum/threads/...9E%D7%95%D7%AA, ממנו אצטט: "אפילו הבורסה היא אלימה כי מנהלים אותה אנשים ומכונות אלימות היא כבר לא מקור לעשיית רווחים במתכונת הישנה הכל השתנה". עם זאת, התחושה הראשונה שלי היתה שאם אכתוב את מה שאני מאמין בו, יתעלמו ממני במקרה הטוב ובמקרה הרע יסקלו אותי באבנים ויגרשו אותי מהעיר. אני חושב שכיום האנשים יהיו יותר receptive למה שאומר.
בשבילי בדיעבד היה זה השיעור החשוב ביותר שלמדתי בנוגע לבורסה.
הבורסה היא אחת הסביבות האלימות וחסרות הרחמים ביותר שקיימים כיום. זוהי סביבה של The winner takes it all. בכל דור בתקופתו של האדם היתה סביבה כזו. אם זה קרבות הטריטוריה בימי קדם, הגלדיאטורים ברומא או ה-duals בימי הביניים. בסביבה המודרנית אמנם איננו פוגעים בנפש, אך הסביבה מספקת את אותם יצרים, אין בה רחמים והיא עשויה לפגוע באמצעים הדרושים לחיים.
לא מעט פעמים בהיסטורייה היינו עדים למה שהסביבה הזו יכולה לעשות. החל ב-1929 שעבורי הוא רק סיפור היסטורי. אך אני זוכר את אבי שאיבד את חסכונות חייו על מניות הבנקים ב-1984 (ואת שברון הלב שזה גרם - למי שזוכר את השיר "משיח") ואני זוכר את מי שהכיר לי לראשונה את הסביבה הזו ושהפסיד בה בהמשך כמעט את כל הונו ב-2002 בנאסדק (והוא בן 65). מה שבטוח, כולנו חווינו את 2008 במלוא עוצמתה, כמו גם שמענו את הסיפורים השונים והטרגדיות השונות סביב המשבר.
אני זוכר את הסיפור שסיפר לי מי שהכיר לי את הבורסה. אינני יודע אם הסיפור באמת נאמן למקור, אך אני חושב שגם אם לא - הוא מתאים לתפיסה שלי את הבורסה. הסיפור הבא מעביר בי צמרמורת גם היום, אז הנה הוא (כפי שאני זוכר אותו):
"מיהם השוורים והדובים?" הוא שאל - הבטתי בו ולא יספתי.
"ובכן, השוורים והדובים הם הרוצחים היעילים בשוק. אלא מהי, השוורים רוצחים בתנועת קרניהם מלמטה מעלה והדובים מסתערים על קורבונותיהם כשטלפיהם מכים מלמעלה מטה. משל הוא לציידים השונים הקיימים בשוק, כל אחד ושיטותיו שלו, כל אחד ודרכיו שלו - כולם יעילים וכולם חסרי רחמים".
"אך אין עולם בו כולם ציידים, בג'ונגל הזה ששמו בורסה קיימים גם הקורבנות. הקורבנות נשכחו מלב הפעילים בסביבה ואין שמם מוזכר, שכן לעולם אינם קבועים מעצם טבעם, הם נכנסים והם נשחטים"
"הבורסה דנה בשלושה סוגי נטרפים, הכבשים (אלו ההולכים אחרי האנליסטים, העיתונים והיועצים - כצאן לטרף), בנות היענה (אלו הטומנים את ראשם בחול בבוא הסערה - באמונה כי אם לא ייראו את הצייד גם הוא לא יראה אותם) והחזירים (שהם המקצוענים שנשחטים, כיוון שתאוותם אינה יודעת היכן לשים את גבול הסיכון)"
ואז הוא הוסיף כלאחר יד: "עם זאת תזכור, התחרות בין הציידים על כל טרף היא חסרת פשרות וישנם לא מעט נפגעים גם בין הציידים".
מי שסיפר לי את הסיפור הזה הוא האדם שב-2002 איבד כמעט את כל הונו בנאסדק (בן 65). היו לכך השפעות הרסניות עליו, על משפחתו ועל סביבתו הקרובה.
אז alfredn, אם אתה קורא גם את הכתוב פה, אתה יכול להבין מדוע הכינוי pirate מתאים (או לפחות הייתי רוצה להאמין שמתאים). בכל מקרה, זיכרו את שלושת סוגי הקורבנות בג'ונגל והשתדלו להימנע ממנהגיהם!!! בנוסף זיכרו - הבורסה היא מקום אלים וחסר רחמים, גם אם אתם בין הציידים אין בכך ערובה שלא תיפגעו מצייד טוב יותר.
אינני יודע איך ה-post הזה יתקבל. אני מודע לכך שהוא post קשה וקר, אך לי הסיפור הזה נעוץ באחרי מוחי כ-reminder, בכל פעילותי בבורסה.
בברכה,