x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 18

נושא: סנטראל יורו אגח א

סנטראל יורו אגח א

אני מחזיר פה עוד חוב קטן.

אז mimi, עשיתי את הבדיקה (פשוט עקב ההתרחשויות האחרונות, נשכח מליבי). אני יכול להעלות את הניתוח כולו לפה, אך ממש לא מוצא טעם.

בשורה התחתונה, להערכתי, השווי הכלכלי של סנטראל יורו אגח א הוא כ-4 אג לאגח. לא איש בשורות אנוכי פה וכולי תקווה שאתבדה (מכל סיבה שהיא, אם במסגרת הסדר ואם עקב שגיאה בניתוח) עבור אלו המחזיקים - אך זוהי דעתי. למעשה אין לחברה ולו נכס אחד שניתן ליחס לו ערך קשיח וה-4 אגורות הן תוצר של פירורים + הסתברויות ולא באמת נכסים אמיתיים.

בברכה ובהצלחה,

rema1
    אורח
    HEY u
    debts what r u talking abt
    no debts none whatsoever

hve a gorgeous day
    R
    by the way i am shifting to the private must must tell u something
    נערך לאחרונה על ידי rema1, 22.05.2012 בשעה 16:56

פיראט תודה על ההתיחסות ושזכרת אותי...

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    אני מחזיר פה עוד חוב קטן.

אז mimi, עשיתי את הבדיקה (פשוט עקב ההתרחשויות האחרונות, נשכח מליבי). אני יכול להעלות את הניתוח כולו לפה, אך ממש לא מוצא טעם.

בשורה התחתונה, להערכתי, השווי הכלכלי של סנטראל יורו אגח א הוא כ-4 אג לאגח. לא איש בשורות אנוכי פה וכולי תקווה שאתבדה (מכל סיבה שהיא, אם במסגרת הסדר ואם עקב שגיאה בניתוח) עבור אלו המחזיקים - אך זוהי דעתי. למעשה אין לחברה ולו נכס אחד שניתן ליחס לו ערך קשיח וה-4 אגורות הן תוצר של פירורים + הסתברויות ולא באמת נכסים אמיתיים.

בברכה ובהצלחה,
    ברשותך אשאל איך הגעת לשווי כל כך נמוך.. אמנם מצד אחד יש את הבנק ברמת הסולו שהוא בטוח קודם למחזיקים ומאידך יש את החובות לבעלי שליטה שבפירוק הם אחרונים.. ובנוסף יש את הערבויות של יולי עופר שבטוח שוות משהו..

בקיצור אשמח אם קצת תפרט יותר ואשמח להרחיב פה את הדיון..

ובלי קשר קבל מחמאות על הדעות המנומקות והמעניינות והיחס שאתה נותן בפורום לכל אחד.. זה בהחלט ראוי להערכה והבעת תודה!!

הי mimi,

עד סוף השבוע אעלה את הניתוח המלא (ה-editor פה מחורבן למדי ולוקח זמן להעלות ניתוח).
    ותודה לך על המילים החמות.

בברכה,

הלו mimi,

ראשית - צדקת ואני טעיתי, יש שם מעט שווי. במקום כלשהו (Skl3) ספרתי שקל במקום Euro. אך, גם כך התמונה עגומה.
    שנית - כמות הנכסים גדולה, העובדה כי הקישורים ביניהם, הערבויות וההתחייבויות סבוכים מאוד והדיווח מאוד רשלני. בעקבות כל אלו בהחלט ייתכן כי טעיתי בעוד דברים.
    שלישית - אין בערבויות דבר לסייע למחזיקים אלא לבנקים הלווים (אלא במקרים נדירים)

אז הנכסים הם:

אינוונטק:
    לפי ניתוח נפרד,
    שווי לסנטראל: 0

Terezas Park:
    פרויקט ייזום. יש בו רווח, הבעייה היא לקשר בין התזרים ההכרה ברווח, המלאי (שלא מצויין בשום מקום). בסה"כ צפויים רווחים של 2.5MEu והיתה הכרה ב-1.5MEu ולכן מקסימום ערך של 1MEu. מלאי מתוך כלל היחידות הוא כ-1/8 ולכן מינימום ערך 250MEu. לצורך חישובנו נהייה פסימיים במידה ...
    שווי לסנטראל: 2.5M שקל

קבוצת נכסים Alkotmony, Top Plot, Zuglo, Offra (במימון צולב):
    Zuglo - משוערך ע"י החברה ב-4300Eu
    Alkotmony - משוערך ע"י החברה ב-6200Eu
    Top Plot - לא ברור מה השיערוך אך הוא נראה קטן מאוד (לאור חוסר ההתיחחסות) נאמר 0.5MEu
    Offra - הסכם מכירה בכ-1MEu.

מול כל הנ"ל עומד חוב של כ-20MEu (גם זה לא ברור לחלוטין מהדוחות). ישנם גם ערבויות של כ-3.5MEu אך אין בכך לסייע לשווי.

נכסים Kismetro-Viola, BC-TP
    לא ממש מצאתי נתונים על החברות הנ"ל למרות שכנראה יש בהן נכסים (לפי התייחסויות עקיפות). ע"מ להיות שמרנים,

נכסי Andrassay-Viola (מימון צולב):
    הערכת שווי של חברה: 34MEu.
    חוב: 34MEu.

אם הייה לחברה זמן, הייתי נותן פה ערך מסויים (תפוסה 40%) אך יש בלול טורף מסוכן (יפורט בהמשך) שלא ייתן לחברה זמן ולכן

נכס Skl3:
    נכס מניב טוב (90% תפוסה, 8% NOI) ויציבהערכת שווי של חברה: 11MEu.
    חוב: 7MEu.השווי פה אמיתי ומשוערך סולידית לדעתי.
    שווי לסנטראל: 20M שקל

נכסי Tom Europe:
    אוסף חברות תפעוליות ומעט נכסים קטנים. לא ברור מה השווי, אך הוא קטן. לצורך העניין נשערך:
    שווי לסנטראל: 0.5M שקל

נכסי CEE-BIG:
    אוסף חברות המקימות קניונים באירופה. הבעייה פה שהחברה רק בתחילת הקמת הקניונים ויידרשו הוצאות לא קטנות. סנטראל לא יוכלו לממן את חלקם וידוללו. אינני יודע איזה ערך לתת ל-15% מחברה שבהשלמתה תהייה כנראה באזור 300M שקל ויותר (בגלל אלמנט הזמן והדילול). ניתן לזה ערך של 10% מהשלמה, נשערך ...
    שווי לסנטראל: 5M שקל

כלומר, סך נכסים של כ-28M שקל.
    הבעייה העיקרית של CEE היא חברת לפידות (כן - זה שמתנהג לא יפה אל סאני). יש להם אופציית פוט בשווי 17M שקל למכירת חלקים מאינוונטק ל-יולי עופר / CEE. החלק של CEE אמנם הוא בעל ערבויות מיולי עופר, אך כעת נשאלת השאלה האם העיזבון יכבד. ייתכן שכן וייתכן שלא, אך עד שיתברר יפרק ההליך מול לפידות את החברה. כלומר הניתוח שלי מניח פירוק. לצורך העניין נניח שהערבות תממן 80% מהשווי ולכן נייחס ללפידות חוב בקדימה של 2M שח (ריאלי - ההתעסקות מול לפידות תיקח זמן וכסף). חובות אחרים בקדימה נניח 4M (ע"פ הנהלה וכלליות - למרות שנראה לי אופטימי). פירוק של חברה בסדר גודל כזה יהייה בעל עלויות פירוק ניכרות, נניח 5M שח. חובות לבנקים של סנטראל יורופיאן הם 5M שח, אני מניח שהבנקים יודעים את מלאכתם ולכן נניח שישיגו 50% מהחוב ולכן חוב לבנקים בקדימה 2.5M שח.

סיכום: נכסים פחות חובות בקדימה מביא אותנו לכ-15 מליון ש"ח. קיימים כ-100M אגרות חוב ולכן שווי מחושב של כל אגרת חוב הוא כ-15 אג. אם ניקח 33% ביטחון (תמיד החישוב אופטימי, לא משנה כמה אנחנו פסימיים) ומתקבל כ-10 אג לע.נ.

בברכה,
    נערך לאחרונה על ידי pirate, 25.05.2012 בשעה 13:14 סיבה: עימוד

פיראט וחברים.. לאור הדיונים שלנו ומצב החברה הגרוע החלטתי למכור את הנייר ומכרתי במהלך השבוע האחרון..

מקווה לטובת מי שמחזיק שהיום באסיפה יהיו דברים חיוביים לחברה..

אני העדפתי לחתוך בהפסד (גדול..). נו טוב קצת מס יוחזר קצת מגן מס וממשיכים הלאה..

תודה לכולם על הדיון הפורה (במיוחד לפיראט..)

הי mimi,

עם תגובה כזו, מה שנותר לי הוא רק לקוות שלא טעיתי בניתוח ... :-)

בברכה,

היי חבר..

קודם כל לדעתי ממש לא טעית גם אני עברתי על הדוחות והניתוח שלך נראה יותר מהגיוני עם נקודת חוסר בהירות קטנה בקשר לערבויות של יולי עופר.

חוצמזה כל הפעולות שאני מבצעת הם באחריותי המלאה.. והאחריות להפסד פה היא כמובן אך ורק שלי.

שוב אני מודה לך על הזמן שהשקעת בניתוח זה ניתוח ממש איכותי ומדויק וניתן לראות זאת גם במצגת שהחברה פרסמה היום.

נקווה לפוסטים של סיכום יותר מוצלחים בעתיד

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות