udiwe,
דעותיך הם דעותיך ותודה שהעלית אותם על הכתוב.
כאשר אמרתי ל-GALP שימירה כגון "איני מסכים" וגומר אינה מכבדת אותי ואת העשייה. לא צפיתי שמישהו יעשה את אשר עשית פה. כאשר מביאים דברים בשם אומרם בכדי להוכיח משהו, יש צורך להקפיד. מה שעשית פה הם הבאת חצי אמיתויות, הוצאת דברים מהקשרם, ייחוס דברים שלא אמרתי אלי וסתם עובדות שבינם לבין האמת אין ולא כלום. אתייחס לאלו אחד לאחד.
אז בוא נעשה סדר. "איבוד מכנסיים" == מקרה שלא נצפה. מה הקשר בין שינה טרופה ל"איבוד מכנסיים". אשר פרטנית לשאלתך (במובן שאליו התכוונת וללא קשר לדברי). לא, כאשר התשואות באגחים בטוחים למדי הם 17% (ליברטי ג, פאנגאיה ג, ...) איני מוצא שישיבה על הגדר היא טקטיקה חכמה. אני השגתי כ-70% תשואה מאז תחילת השנה כולל הירידות האחרונות (כן במינוף 60% - אך מה בכך), כלומר, במבחן התוצאה השגתי יותר מאשר 0.5%. הסיכון היה גבוה יותר - כמה גבוה? להערכתי הרבה פחות ממה שמתואר על ידך, אך כל אחד ימשקל ככל הנראה בעיניו - כפי שנאמר, אין מסתכלים על השקעה בדיעבד ואין זה מענייני להשוות גישות. שינה טרופה???, אתה יכול ללכת ל-thread של ליברטי ולבדוק מה בדיוק אמרתי על שינה טרופה.
מאיפה זה מגיע? אמרתי כי אני משקיע "כאילו אני הולך לפדיון" (אבל מה היא השמטה קטנה) והסברתי חזור והסבר מהו ה"כאילו". האם המילים מישקול ויחסיות אומרים לך משהו (סתם מילים עליהם אני חוזר השכם והערב). אם לא, אתה יכול לגשת ל-thread של פאנגאיה שם ניתנת דוגמא לעניין מישקול. אתה גם מוזמן ל-thread של נאנט בו אני מציין במפורש כי בניירות נאנט סחרתי בתוך יומי (כמו גם ב-thread הזה). אז אם העניין לא ברור, אני משקיע בנייר שנראה טוב ביותר בזמן נתון לפדיון ובלי להניד עפעף מקפץ לנייר טוב יותר מבחינת פדיון, איני פועל כסוחר במובן של ימי X ולא במובן של יעדים אבסלוטיים (שהרי הכל יחסי) ובכל מובן אחר למעט סיכון - סיכוי (כפי שהוסבר עשרות פעמים). אתה יכול לחזור ל-thread של ליברטי כדוגמא.
נו באמת. לא הגזמנו. מתוך 250 פרסומים, 6 פרסומים מיוחסים ל"הישגים". כפי שצויין ב-post ה"הישגים" הראשון, אני עושה זאת משתי סיבות:
1. כיוון שהקהל אינו הומוגני ומי אני שאשפוט את דרכם של אחרים.
2. כיוון שכמה שאציין שאין לי אחריות, קיימת אחריות אתית.
אך למה לך לטרוח ולציין את התשובה לשאלתך (שניתנה)? מדוע לא לחבר שתי חלקי אמיתויות ולהוכיח את הנקודה? דרך אגב, ה-post הזה גם הוא post "הישגים" בדיוק באותם שני מובנים.
פופוליזם זול? דיברנו על כ-50 ניירות מתוכם אולי 5 מתקרבים לתיאורך (וכולם הוגדרו כספקולטיביים בטירוף). אך מה יכול להיות יותר טוב מלבצע הכללה (לא נכונה) לצורך הוכחת נקודה?
ושוב אתה שופט ללא כל ידע (לא שאני יודע מה קורה באגף ההוא). מי שמך להחליט מה טוב ומה רע? מדוע לא תשאיר לכל אדם את רצונותיו והחלטותיו? אני מאמין שרובנו עבר את גיל הגנון.
שוב, מי אתה להחליט מה נכון ומה לא? ציינתי שקניתי את הרוב ב-62. אך לצורך הוכחת דבריך, יותר נוח לציין שקניתי ב-75. כמובן שציינתי ב-post גם מדוע (כמות קטנה, לצורך מעקב - בהתאם לשיטתי). אך למה לתת לאמת להפריע לך?. ציינתי במקרה זה במפורש שלהערכתי ימשיך לרדת (איני אלוהים ואיני יודע מה ילד יום - כמו שציינתי גם ב-post הזה, כנראה שאתה מרגיש אחרת)
בכל מקרה (כמו בדוגמא הנתונה), שוב הוצאת את הפיסקה מהקשרה ושינית אותה אך מעט ("ימשיך לרדת..."), לצורך הוכחת הנקודה. בכל מקרה, לאחר הסתכלות נוספת ולאחר הערתיו של jorge חשבתי שנית וציינתי שכנראה עשיתי טעות (כן, באמת, גם אני טועה) ושאשנה את דרך פעולתי.
שוב פופוליזם???!! אז אמרת (מי אתה? אלוהים?). אני אמרתי אחרת. פה זה כבר בכלל מגוחך. היה סיכון, הסיכון התממש ובכל זאת לא היתה פגיעה רצינית (אם בכלל). אתה מבין מה קורה פה - הוכח שטעית - הסיכון התממש ובממוצע עדיין היה רווח!! - אך מדוע שתיתן לעובדות לבלבל אותך.
אוההההה ... אז מצאת מקום בו ההערכות שלי כנראה לא יתקיימו (גם זאת ניתן עדיין לראות - אך אני מסכים שהמצב הורע). כל הכבוד!!. כן, יש גם מקומות שההערכות שלי כן התקיימו, אך זה לא כל כך חשוב. מה שכן חשוב הוא העובדה שציינתי חזור וציין שבניירות האלו אני עובד על ממוצעים (לדוגמא ב-thread על אולימפייה של rema). אך למה לך להביא את כל האמת??? הרבה יותר נוח להביא חלקים ממנה כשרוצים להוכיח נקודה - לא?
צר לי - אני במקומך הייתי מתבייש להוציא דבר כזה מתחת לידי.
יום נעים
דרך אגב חברים,
אני מתנצל, צורת כתיבה זו אינה דרכי בדרך כלל. אך post זה לטעמי עבר את גבול הטעם הטוב. אין פה ביקורת אלא הטלת רפש (ביקורת בונה rema??? - מה כל כך בונה פה?). אני יוצא ואחזור מחר - אשתדל להתייחס לשאלות אליהן לא התייחסתי היום.
בברכה,