אהלן,
ראשית, תודה מקרב לב על הדברים החמים של כולם.
אכן alfredn הבין בדיוק לאן אני מכוון. הצגתי את אשר אני מבצע רק כדוגמא, כאשר הקריאה הכללית שלי היא - חישבו, שיקלו ופעלו בדרך המתאימה לכם לאחר שיקול דעת (ולא מתוך אינסטינקט). הצגתי את אשר אני עושה, לא כי זו הדרך הנכונה, אלא כי זו דרך שלי להתמודד. לא היתה זו אמירה שזו הדרך ה"נכונה" ויש לציין שזוהי דרך "מסוכנת" (מבחינת שווי סחיר - אנו באיגרות חוב כזכור). בצורה מסוימת ולא במודע alfredn גם הזכיר לי משהו נוסף. לא מזמן היה מישהו שכתב על אלימות וכתב שם משהו בסיגנון "אפילו הבורסה אלימה ולא כמו שהיתה פעם, מקום נחמד לעשיית רווחים" - זהו אוסף שטויות (לדעתי) ורציתי להגיב, אך החלטתי שאין טעם להוציא אנשים מהזייתם. אתייחס לזה כמאמר נפרד, כי חשוב להבין מהי הסביבה הזו שבה אנו פועלים - הבורסה.
אל תבינו אותי לא נכון - אני לא אחד מאלה שתמיד צודקים, שתמיד רואים את הדברים מראש. נתפסתי פה עם המכנסיים למטה!!!, אך כנראה פחות מחלקנו. לא צפיתי את עוצמת התגובה (והייתי צריך - כאשר נפילת ליהמן צרובה בזכרוני). מצד שני, אני אישית הייתי תחת האסטרטגייה של הגדלת רכיב המזומן כבר זמן רב (מה-1 באפריל). ב-1 באפריל הייתי במינוף 60% והתכנית האסטרטגית שלי היתה להגיע ל-50% מזומן באזור ה-1 לאוגוסט (חוק מסחר שלי - תמיד אני עם לפחות 50% בפנים, לא משנה מה המצב). כפי שציינתי בפירסום לפני מספר ימים הגעתי ל-5% מזומן. אך זיכרו, זאת התכנית שלי, התגובה שלי וההתארגנות שלי. על כל אחד לשקול את צעדיו שלו ולהתאימה ליכולתו לספוג הפסדי מסחר בתיק (שעלולים להיות עצומים) ואכן אני סופג ... :-)
המצב באירופה הוא רע. רע מאוד. יוון בדרך החוצה מהגוש (להערכתי). המצב היה רע גם לפני אך במשחקי המלחמה שלי הערכתי הדרדרות פסיכולוגית איטית (כפי שמראים הדיונים שלי מול udiwe) ומכאן גם נגזרה האסטרטגייה שלי. מנגד, כולם מספרים לי שמצבה של ארה"ב משתפר, אך (לדעתי) הוא משתפר כמו שמצבה של Tower משתפר. ארה"ב הגיעה לנקודה שבה אני מתקשה לראות כיצד היא יוצאת מהבור הפיננסי אליו הגיעה, לא משנה כמה היא משתפרת (ייתרונה היחיד הוא שהחוב שלה הוא במטבע שלה ולכן יכולה לפזר את חובה בעולם). יש גם לתת credit ל-udiwe שצעק מכל חלון: "פסיכים רדו מהגג".
כלומר freedom - לא איני מגדיל את התיק, אלא ממשיך להנזיל אותו במהירות ומשנה את הרכבו. בפרט, שאלת לגבי ליברטי. בתקופה האחרונה הגעתי לאחזקה של כמעט 20% מהתיק בליברטי (גם הסברתי מדוע). כעת, ניתן לאמר "למזלי", שכן ישנו כיום גוף ענק שרוכש כמויות עצומות בליברטי (ובצדק אם הוא גוף הרואה לטווח רחוק וזקוק למחזורים) והחלטתי שפשוט ביותר יהייה להנזיל את התיק דרך שם (ברווח קטנטן), מה עוד שעקב יציבות מחירו של הנייר אל מול הצניחה רבתי בניירות מסביבו, הוא הפך בשבוע להרבה פחות אטרקטיבי בעיני (יחסיות). למעשה מימשתי כ-16% מהתיק דרך ליברטי (נשארתי עם 4%). אל תבין לא נכון, ליברטי הוא אגח מעולה - סולידי יותר מהרבה מאוד ניירות מדורגים (נו - עוד בדיחה). עם הכסף שמימשתי (בסה"כ כ-20% מהתיק בשבוע), נכנסתי ל-אידיבי פת י (כרגע 6% מהתיק), פטרוכימים ו (הוספתי 2% מהתיק) וגינדי ג (3% מהתיק - מכרתי את כל האחזקה עד 97 ונכנסתי שוב ב-88-90). את השאר השארתי במזומן (כרגע אני נמצא על כ-15% מזומן ומתכוון להגדיל במהירות). אז freedom, miki1 (וכל אחד אחר) לקנות כרגע בשוק "מסוכן" (כמו ש-jorge אומר "55 זה טוב אבל 48 יותר טוב"), אך גם המחירים זולים - איפה האיזון, any bodys guess. אז כן freedom, אני פועל לתוך הירידות, אך משתדל בצורה של החלפת ניירות ולא כהגדלת פוזיצייה (אתה יכול להסתכל על זה כ"קיצור הירידות"). מדוע לא פשוט לשבת בחוץ? כי הכל הערכות. איני יודע מה ילד יום ולעולם איני פועל בקיצוניות. שוב, יש לזכור, אנו באיגרות חוב (ולא במניות). לי אישית אין לי כל בעייה פסיכולוגית לספוג הפסדים עצומים (כיוון שאני מבין את אשר אני עושה) ומצד שני - אני כן רוצה לנצל הזדמנויות באשר הן, אם וכאשר יצוצו. זכרו, שוק איגרות החוב הלא מדורגות בזמנים של פאניקה, נסחר ללא היגיון כלכלי שכן הציבור הרחב פודה מהקרנות שנאלצות למכור בכל מחיר (בשוק לא סחיר) ועקב ועדת חודק, אין גוף מוסדי שיכול לנצל את ההזדמנות הנ"ל (שוק הגמל).
אידיבי פת י - כי להערכתי כלכלית מאוד כדאי (אכתוב מאמר נפרד לנימוק). יש לציין כי jorge, udiwe ציינו כי זוהי סכין נופלת ולאחר מחשבה נוספת החלטתי כי אני מסכים עימם ושגיתי פה כשהלכתי עם התכנית הראשונית שלי (במיוחד לאור הצפי שלי לסנטימנט בעתיד הקרוב בבורסה).
פטרוכימיים ו - כמו אידיבי פת.
גינדי ג - נעשה מעט יותר כדאי מליברטי (להבנתי) והחלטתי לפזר בחזרה את ההחזקות בתחום.
GALP, הייתי ואני עדיין נגד אגרות חוב של אידיבי אחזקות, לא נגד הקבוצה באופן כללי (למעשה כפי שיודע jorge, תמחרתי את אידיבי ד ב-18 אג) ולכן דעתי לא השתנתה (אתה יכול לקרוא מחדש את ה-thread). דרך אגב GALP, אין לי כל בעייה שקוראים "יתקפו" אותי, "יתעמתו" איתי ו/או לא יסכימו עימי (ראה ערך udiwe) ואף אני חוזר ומבקש זאת - שהרי גם אני שוגה. הדבר היחיד שמפריע הוא שלילה של דברי ללא נימוק (אני כן משתדל לנמק את דברי - אין זה מכובד לשלול דברים מנומקים שהושקעה בהם עבודה במחי יד, משל אינם אלא זבל שאינו ראוי להתייחסות). כלומר, אמירה כגון: "אני לא מסכים" וגומר, אין בה ולא כלום ואינה מכבדת אותי ואת העבודה אותה אני משקיע. או במילים אחרות - אתה אדיב בתגובתך ולכן גם אם ביקרת אותי ואת מעשי, הביקורת נעשית בצורה מכובדת.
freedom, בהמשך לדברים שנאמרו אל GALP, אני אישית לא הייתי נוגע ב-אידיבי אחזקות בשום צורה שהיא (ההפסד שם יכול להיות עצום). מצד שני, לטעמי, אין דרך כיום להפסיד (במבחן של פדיון - לא במבחן של מסחר) באגחים של אידיבי פיתוח - אך שווה גם לשקול את דבריו של jorge (פשוט אהבתי את הביטוי: "55 זה טוב, 48 זה יותר טוב") ולעשות זאת בזהירות. זיכרו, בזמנו הערכתי שדוראה מתחת ל-40 אג זה קנייה ואולימפייה מתחת ל-50 אג זה קנייה (ועוד שגיאות רבות וטובות - אלדןטק, מלרג, ...) ותראו היכן אני היום. אז "אין דרך להפסיד" היא רק הערכה שנכונה בזמן נתון. כלומר freedom, סקיילקס ב, אכן נראה טוב וסביר שאתה צודק אך השיעבודים אינם מספקים ומי יודע מה ילד יום בשוק הסלולר של היום. אתה מבין שגם אם בן דב לא ירצה בזאת, תוך חצי שנה סקיילקס עלולה למצוא את עצמה בהסדר. היה לנו דיון בנושא בזמנו - תוך חצי שנה בן דב יצטרך להראות כיצד הוא משלם את החוב להאצינסון!!!
לבסוף ולא כהתייחסות למשהו שנאמר פה, אלא כנושא העובר כחוט השני בשיחות. אינני יודע מהיכן השינאה והשיטנה הנוראה כלפי ה"טייקונים". אכן הם שגו, אך האם לא כולנו שוגים?, אכן הם היו greedy, אך האם אנחנו אף פעם לא חוטאים בכך? אכן הם היו יהירים, אך האם קיים מישהו בינינו שלא חטא בחטא היוהרה? אני חושב שלרוב ה"טייקונים" לא היתה כוונת זדון.
לא מזמן מישהו שאל אותי (פה באתר) אם אני אחד מהם ולכן אני מגן עליהם. צחקתי. ראשית, איני יודע מי זה "הם". האם נוחי שנולד עם כפית זהב בפה ותשובה שנולד במעברה הם one and the same?. שנית, לא איני אחד מ"הם" (למי שהיה ספק) ועדיין אני אומר - זיכרו כי הבית חרב על שינאת חינם. אני חושב שהקינאה העבירה אנשים על דעתם. אני כל פעם מזדעזע מחדש מהשינאה והשמחה לאיד. אולי זה רק אני, אך אני מקווה שאין זה כך.
מסיים בזאת,
רציני וכבד ראש