x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 19

נושא: על פאניקה והזדמנויות

Hybrid View

על פאניקה והזדמנויות

אהלן,

אחרי אתמול בפרט (והימים האחרונים ככלל) , מצאתי לנכון להעיר מספר הערות - אני חושב שמה שאכתוב פה על דברים מאוד חשובים.

ראשית, חשוב להבין - אנו עוסקים באגחים. אלו ניירות עם זמן חיים מוגדר ותשואה מוגדרת. בניגוד לשוק המניות, שם אין כל קשר בין מחיר מנייה לשווי חברה (לדעתי - יש החולקים עלי בנושא), כאן התשואות והזמנים ידועים מראש. אין חשיבות למחיר שוק של אגרות חוב, אלא רק האם הנחות הבסיס שלנו השתנו (כמו למשל חברות הסלולר בשבוע האחרון). חוב הוא חוב ואם התשואה עליו היתה ראוייה לפני שבוע ודבר לא השתנה עסקית, העובדה שמישהו אחר קנה את החוב בזול יותר, לא צריכה לשנות עבורנו. דוגמא פשוטה היא: נניח כי הלכתי לבנק ולקחתי משכנתא בפריים-0.5%, למחרת הלך שכני לאותו בנק וקיבל משכנתא זהה בפריים-0.7%. אם חוב במשכנתא שלי היה סחיר (ויש כאלו במקומות בעולם - כזכור לנו) היה נרשם לי הפסד עצום. אך מה בכך? אם בפריים-0.5% הוא טוב עבורי (חוץ מההרגשה ש"הייתי פראייר" - שהיא כנראה השקולה בעולם הלא סחיר להפסד בעולם הסחיר).

כבני אדם, רובנו אוהבים להתעסק בהצלחות ואין זה שונה בבורסה. כאשר השוק פונה נגדנו ישנם מספר תגובות טבעיות למסחר (כל אחד לפי טבעו):
    1. עצימת עיניים - התעלמות "עד יעבור זעם".
    2. פאניקה - מכירה של הכל ב"כל מחיר".
    3. גרידיות - לקיחת הלוואות וכניסה לצורך "מיצוע".

עם זאת, לטעמי, כל התגובות הנ"ל אינן מתאימות בכהוא זה למסחר (ואני מדגיש מסחר - כי על זאת אני מדבר). כמו שבזמן עליות, איננו אמורים לקפוא על שמרינו, כך גם בזמן ירידות. מה שחשוב לשים לב אליו שבזמני פאניקה ניירות "דומים" עשויים להגיב לגמרי אחרת וכדאי לנצל את ההפרשים. מעבר לכך, ניירות קבוצות השקעה שונות עשויות להגיב אחרת וכדאי לנצל זמנים של פאניקה לצורך משקול התיק מחדש (כל אחד ע"פ הבנתו).

דוגמאות לא חסרות. בזמנו דיברנו על שוק האגח בנדלן היזמי בארץ. כמובן שהניירות אינן מקשה אחת מבחינת הסיכון, אך יש להם מכנה משותף בולט. כללנו פחות או יותר את הניירות הבאים (אולי יש עוד, אך חסר חשיבות לצורך הדוגמא):
    - גינדי אגח ג.
    - ליברטי אגח ג.
    - אלמוגים אגח א.
    - חנן מור אגח ד.
    - פאנגאיה אגח ב (משולב עם חו"ל).
    - אנגל משאבים אגח ו/ז.
    - נתנאל גרופ אגח ג.
    - גמול השקעות אגח ב (בערך - לאחר הסדר בגמול נדל"ן, הסיכון ירד אך עדיין ספקולטיבי למדי).

אם ניבחן את הרשימה הנ"ל, ניתן לאמר כמה דברים (לפי דעתי כמובן ונכון ליום הכתיבה):
    1. חנן מור, נתנאל גרופ נסחרים ברמת סיכוי-סיכון הרעה ביותר ביחס לאחרים.
    2. גינדי, אנגל מש נסחרים ברמת הסיכוי-סיכון הטובה ביותר ביחס לאחרים.
    3. בסך הכל הניירות של משפחה זו נשארו יציבים יחסית לאגרות החוב הכלליות.

כזכור (כפי שהערתי בדיון על הניירות המסויימים). הגדלתי בזמנו מאוד אחזקות בליברטי, אנגל משאבים על חשבון השאר (למעשה, בשבוע שעבר החזקתי בקבוצה זו, בנוסף את אלמוגים, גמול ומעט מפאנגאיה - מכל השאר יצאתי).

חשוב שכל אחד ייפעל ע"פ הבנתו. בשבוע האחרון אפרט כיצד אני פעלתי:
    1. הקטנתי מאוד את אחזקותי בליברטי (היה לי הרבה מאוד) ב-80.
    2. הקטנתי מאוד אחזקות בגמול (מתחיל להפוך ספקולטיבי מדי במחיר הנוכחי לטעמי) באזור 57.
    2. הגדלתי מאוד את אחזקותי בגינדי (88-90).
    3. חלק מהכספים הנותרים השארתי נזילים (לצורך חיפוש הזדמנויות) וחלק העברתי ל-אידיבי פיתוח י (62) ופטרוכימיים ו (62.5).

כלומר, אני אישית מתחיל למשקל ביתר את אגרות החוב של אידיבי, בעיקר על חשבון הנדלן היזמי בארץ. אנא, התייחסו לכך כדוגמא (למרות שהיא אמיתית - כך אני פועל) ופעלו בשיקול דעת - הבאתי את הדוגמאות לצורך המחשת הנקודה.

בברכה ובהצלחה,

הי pirate
    אני מבין שהעמדה שלך היא לא לחכות להתייצבות מחירים בזמן הפניקה, אלא להגדיל אל תוך הירידה (אם היא נמשכת)
    מדוע הקטנת אחזקות בליברטי? הרי השער נשאר כשהיה, האם לדעתך השתנו תנאי הבסיס להשקעה באג"ח?
    או שזה שיקול של משקלים בתיק?

תודה!
    דרור

שלום פיראט,

ברצוני לציין לשבח אותך על פעילותך באתר .

כל כך מהנה לקרוא מישהו שממש איכפת לו מהזולת בכל מאודו.

אתה מפרסם ניתוחים מיוזמתך האישית, אתה משתדל לענות לבקשות ניתוחים של אחרים, משתדל להגיב לעניין לשאלות ותגובות.

כעת אתה כותב מאמר בכדי לעורר את החברים בפורום.

פשוט תענוג למצוא כאן אנשים כמוך וכמו שמעון אמסלם, שפשוט מפריחים את האתר הזה וכמובן בראש הסולם שחקן מעוף והצוות שלו, והכל שימו לב, למעננו וללא דרישות מאיתנו .

ויסלחו לי החברה הטובים האחרים שנמצאים באתר שלא הזכרתי.

ופיראט, כנראה תצטרך לשנות את השם, הוא לא תואם את המוניטין הנוכחי

בברכת יום טוב ומוצלח לכולם

ציטוט פורסם במקור על ידי alfredn צפה בהודעה
    שלום פיראט,

ברצוני לציין לשבח אותך על פעילותך באתר .

כל כך מהנה לקרוא מישהו שממש איכפת לו מהזולת בכל מאודו.

אתה מפרסם ניתוחים מיוזמתך האישית, אתה משתדל לענות לבקשות ניתוחים של אחרים, משתדל להגיב לעניין לשאלות ותגובות.

כעת אתה כותב מאמר בכדי לעורר את החברים בפורום.

פשוט תענוג למצוא כאן אנשים כמוך וכמו שמעון אמסלם, שפשוט מפריחים את האתר הזה וכמובן בראש הסולם שחקן מעוף והצוות שלו, והכל שימו לב, למעננו וללא דרישות מאיתנו .

ויסלחו לי החברה הטובים האחרים שנמצאים באתר שלא הזכרתי.

ופיראט, כנראה תצטרך לשנות את השם, הוא לא תואם את המוניטין הנוכחי

בברכת יום טוב ומוצלח לכולם

מצטרף לתודות: לפיראט, לשמעון וכמובן לצוות האתר בראשות שחקן.

גם אני מצטרף לתודות על פועלך באתר , בזכותך אני מבקר מספר פעמים ביום באתר.
    הירידות השבוע ובמיוחד היום יגרמו להרבה אנשים למכור ביום ראשון את קרנות אגח שלכם, מה שיתן הזדמנויות שבוע הבא להשביח את התיק.

rema1
    אורח
    miki1
    תשביח תשביח רק שמרוב ההשבחות לא יצא שכרך בהפסדך.
    בהצלחה
    שבש
    סופ"ש

הי pirate

בימים אלה של פאניקה וירידות שערים חריפות
    אילו ניירות אתה מסמן?

אני יכול לציין כמה שאני רואה בהם סוג של עיוות שאני מקווה שהוא זמני (כמובן בניירות ה"חמים" בתקופה זו)
    1. סקיילקס ב' - אג"ח קצר מאוד עם בטחונות שמגיע ל 30% תשואה כעת
    בעוד חודש משלם 25% מפארי שמגלם רווח של כ 20% על רבע מההשקעה תוך חודש (בהנחה סבירה של תשלום)
    כל תשלומי האג"ח יתקבלו עד סוף 2013 ונראה כי למרות הדרמה יהיו עד אז בידי סקיילקס האמצעים לתשלום

2. בגזרת אידיבי אני מתחיל בבניית פוזיציה ב אידיבי אחז' ד ובפיתוח י'
    שניהם מסיבה שונה מסקיילקס: ארוכים ובעלי מחיר נמוך המשקף הסדר אכזרי במיוחד שאני מסופק שיגיע

מה דעתך?

תודה
    דררו

היי pirate ,
    אם אני לא טועה , אתה שללת לגמרי את האגחים של איי.די.בי בפוסטים קודמים .
    איך עכשיו השתנתה דעתך ?

מה השתנה שהערכה שלך שינתה כיוון ?
    ( ואני לא תוקף אותך חס וחלילה . אני פשוט רוצה לדעת אם לדעתך יש
    כיוון חדש )

תודה ,

umg,

הדבר הראשון שעולה במוחי הוא ohly mohly. אני קצת יותר מדי High בשביל להתייחס (וחלק מהדברים דורשים התייחסות מאוד רצינית).

תנו לי לנקות את הראש ומחר אתייחס בצורה מסודרת. יש פה הרבה יותר מדי נושאים (אשריין כמה שעות מחר :-) ).

wow, הלכתי לבדוק מה בדיוק כתבתי ...
    בברכת לילה טוב

תודה, אני כרגיל נהנה לקרוא את מה שאתה כותב

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות